Omega, Eterna, Seiko... czy może Breitling
Odpowiedz do tematu

:
Waldek, po wymianie uprzejmości, może zamknij tą ankietę i jeszcze raz przemyśl sprawę. ;-)
Bo widzę, że tak naprawdę, nie jesteś przekonany do żadnego z wymienionych...?

:
Karolewskiej napisał/a:
Z tych to czarna Omega i Brajtek. Ten niebieski jest super i brajtki mają świetne AR.

Jeśli miałbym doradzić, to wolałbym dozbierać do klasycznego Moonwatcha.

klasyczny księżycowiec jest dla mnie zbyt... nudny

machlo napisał/a:
pasti, to Seiko, co wrzuciłem, w pesymistycznym wariancie (z podatkami) wychodzi nieco poniżej 10k. Te kłality co wrzuciłeś są sporo tańsze?

Tak - licząc każdy zestaw osobno - najdrożej wychodzi około 6-6,5 k pln z podatkami

Santino napisał/a:
Waldek, po wymianie uprzejmości, może zamknij tą ankietę i jeszcze raz przemyśl sprawę. ;-)
Bo widzę, że tak naprawdę, nie jesteś przekonany do żadnego z wymienionych...?

Spoko - wyniki nie są wiążące, a pierwsze wnioski są podobne do moich.

Seiko Brightz kwarcowe HEQ - jest najtańsze i w sumie bliskie kupienia - widać prawidłowość, że te droższe kwarce nie są zbyt popularne :/
Może dlatego, że zestawiłem z najmniej podobającą mi się Eterną... ale to dlatego, aby każdy zestaw był zbliżony cenowo - a Eternę też kiedyś chciałbym jakąś mieć.

Teraz Omega i Seiko automat - to też Brightz ;) - podobają się bardzo, ale rozsądek podpwiada: Seiko ciężko będzie odsprzedaż bez dużej straty... Mam natomiast już Fortisa w podobnej cenie, który ciągle mi się podoba.
Omega za to jest z plexi i raczej na wyjścia okazjonalne - bałbym się ją zaorać - lepiej byłoby dozbierać na nowszy model, ale to z kolei ciut za drogo za jednostkowy zegarek :głową w mur:

Breitling - wiedziałem, że wzbudzi najwięcej kontrowersji - celowo wrzuciłem na listę... paradoksalnie pewnie będę musiał kiedyś kupić, aby się przekonać co to za kicz :D
Natomiast wyniki ankiety pokazują, że jednak co niektórym się podoba :D

Reasumując:
Omegę chyba kupię sobie jakąś tańszą vintage bez chrono...
Może kliknę sobie kwarcoka Seiko, bo jednak podoba mi się kształt koperty, a jakość wykonania w cenie trochę ponad 2 k pln jest nie do pobicia
Seiko w automacie - no cóż może kiedyś, choć jeszcze nie jestem do końca na nie.... a Brajtek - któż to wie hmmm

World Wide Watches
Szymon
[Usunięty]
:
Z tego co widzę w zestawieniu, to brałbym albo czarną Łamagę, albo niebieskie Seiko. Łamaga jak dla mnie ciut przymała (nie wiem jaki masz nadgarstek). Na tę chwile głos idzie na Seiko.

P.S.
pasti napisał/a:
ograniczony jestem jak to zwykle bywa funduszami... a raczej ich brakiem.

Chciałbym być tak ograniczony budżetem hmmm

:
Się czepiacie Brajtków. To serio ładne zegary.

:
Blue Seiko IMO
Łamaga i owszem, ale akurat te które pokazałeś niekoniecznie :))

Blaz
[Usunięty]
:
Karolewskiej napisał/a:
Się czepiacie Brajtków. To serio ładne zegary.

Obrazek

Karol, gdzie kupiłeś taki dobry majeranek? Daj namiary, podziel się z kolegami. :))

:
Nie czepiajcie się Karola, ten, którego pokazał ma np. ładny kolor tarczy. I dekiel ma ładny też. :D :D :D

Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
Blaz
[Usunięty]
:
Pewnie pudełko też ma ładne. :))

:
Dla mnie wybór byłby prosty tylko czarna Omega

:
Blaz napisał/a:

...Ale pod warunkiem, ze ma przywieszkę.
Bez przywieszki prestyż mniejszy.

Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
:
Wg mnie to syskie tsy jakieś takie bezpciowe...

"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
Blaz napisał/a:

Oj tam. Gusta gustami. Dla mnie ładny. Twój Oris był paskudny straszliwie, a dla Ciebie był tym jedynym, upragnionym zegarkiem. Wtedy mówiłeś, że to ideał ;)

Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-12-09, 13:22, w całości zmieniany 2 razy
:
Bierz Breitka czadowy jest !!!

Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.

Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
emster
[Usunięty]
:
Gusta i guściki, ale jak już to Seiko

Sylwek
[Usunięty]
:
Ja zagłosowałem i raczej nie muszę pisać na którego :)) :D

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum