Waldek, po wymianie uprzejmości, może zamknij tą ankietę i jeszcze raz przemyśl sprawę.
Bo widzę, że tak naprawdę, nie jesteś przekonany do żadnego z wymienionych...?
Odpowiedz do tematu
:
klasyczny księżycowiec jest dla mnie zbyt... nudny
Tak - licząc każdy zestaw osobno - najdrożej wychodzi około 6-6,5 k pln z podatkami
Spoko - wyniki nie są wiążące, a pierwsze wnioski są podobne do moich.
Seiko Brightz kwarcowe HEQ - jest najtańsze i w sumie bliskie kupienia - widać prawidłowość, że te droższe kwarce nie są zbyt popularne
Może dlatego, że zestawiłem z najmniej podobającą mi się Eterną... ale to dlatego, aby każdy zestaw był zbliżony cenowo - a Eternę też kiedyś chciałbym jakąś mieć.
Teraz Omega i Seiko automat - to też Brightz - podobają się bardzo, ale rozsądek podpwiada: Seiko ciężko będzie odsprzedaż bez dużej straty... Mam natomiast już Fortisa w podobnej cenie, który ciągle mi się podoba.
Omega za to jest z plexi i raczej na wyjścia okazjonalne - bałbym się ją zaorać - lepiej byłoby dozbierać na nowszy model, ale to z kolei ciut za drogo za jednostkowy zegarek
Breitling - wiedziałem, że wzbudzi najwięcej kontrowersji - celowo wrzuciłem na listę... paradoksalnie pewnie będę musiał kiedyś kupić, aby się przekonać co to za kicz
Natomiast wyniki ankiety pokazują, że jednak co niektórym się podoba
Reasumując:
Omegę chyba kupię sobie jakąś tańszą vintage bez chrono...
Może kliknę sobie kwarcoka Seiko, bo jednak podoba mi się kształt koperty, a jakość wykonania w cenie trochę ponad 2 k pln jest nie do pobicia
Seiko w automacie - no cóż może kiedyś, choć jeszcze nie jestem do końca na nie.... a Brajtek - któż to wie
Karolewskiej napisał/a: |
Z tych to czarna Omega i Brajtek. Ten niebieski jest super i brajtki mają świetne AR.
Jeśli miałbym doradzić, to wolałbym dozbierać do klasycznego Moonwatcha. |
klasyczny księżycowiec jest dla mnie zbyt... nudny
machlo napisał/a: |
pasti, to Seiko, co wrzuciłem, w pesymistycznym wariancie (z podatkami) wychodzi nieco poniżej 10k. Te kłality co wrzuciłeś są sporo tańsze? |
Tak - licząc każdy zestaw osobno - najdrożej wychodzi około 6-6,5 k pln z podatkami
Santino napisał/a: |
Waldek, po wymianie uprzejmości, może zamknij tą ankietę i jeszcze raz przemyśl sprawę.
Bo widzę, że tak naprawdę, nie jesteś przekonany do żadnego z wymienionych...? |
Spoko - wyniki nie są wiążące, a pierwsze wnioski są podobne do moich.
Seiko Brightz kwarcowe HEQ - jest najtańsze i w sumie bliskie kupienia - widać prawidłowość, że te droższe kwarce nie są zbyt popularne
Może dlatego, że zestawiłem z najmniej podobającą mi się Eterną... ale to dlatego, aby każdy zestaw był zbliżony cenowo - a Eternę też kiedyś chciałbym jakąś mieć.
Teraz Omega i Seiko automat - to też Brightz - podobają się bardzo, ale rozsądek podpwiada: Seiko ciężko będzie odsprzedaż bez dużej straty... Mam natomiast już Fortisa w podobnej cenie, który ciągle mi się podoba.
Omega za to jest z plexi i raczej na wyjścia okazjonalne - bałbym się ją zaorać - lepiej byłoby dozbierać na nowszy model, ale to z kolei ciut za drogo za jednostkowy zegarek
Breitling - wiedziałem, że wzbudzi najwięcej kontrowersji - celowo wrzuciłem na listę... paradoksalnie pewnie będę musiał kiedyś kupić, aby się przekonać co to za kicz
Natomiast wyniki ankiety pokazują, że jednak co niektórym się podoba
Reasumując:
Omegę chyba kupię sobie jakąś tańszą vintage bez chrono...
Może kliknę sobie kwarcoka Seiko, bo jednak podoba mi się kształt koperty, a jakość wykonania w cenie trochę ponad 2 k pln jest nie do pobicia
Seiko w automacie - no cóż może kiedyś, choć jeszcze nie jestem do końca na nie.... a Brajtek - któż to wie
World Wide Watches
:
Z tego co widzę w zestawieniu, to brałbym albo czarną Łamagę, albo niebieskie Seiko. Łamaga jak dla mnie ciut przymała (nie wiem jaki masz nadgarstek). Na tę chwile głos idzie na Seiko.
P.S.
Chciałbym być tak ograniczony budżetem
P.S.
pasti napisał/a: |
ograniczony jestem jak to zwykle bywa funduszami... a raczej ich brakiem. |
Chciałbym być tak ograniczony budżetem
:
Blue Seiko IMO
Łamaga i owszem, ale akurat te które pokazałeś niekoniecznie
Łamaga i owszem, ale akurat te które pokazałeś niekoniecznie
:
Karol, gdzie kupiłeś taki dobry majeranek? Daj namiary, podziel się z kolegami.
Karolewskiej napisał/a: |
Się czepiacie Brajtków. To serio ładne zegary.
Obrazek |
Karol, gdzie kupiłeś taki dobry majeranek? Daj namiary, podziel się z kolegami.
:
Nie czepiajcie się Karola, ten, którego pokazał ma np. ładny kolor tarczy. I dekiel ma ładny też.
Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
Pewnie pudełko też ma ładne.
:
Dla mnie wybór byłby prosty tylko czarna Omega
:
...Ale pod warunkiem, ze ma przywieszkę.
Bez przywieszki prestyż mniejszy.
Blaz napisał/a: |
Pewnie pudełko też ma ładne. |
...Ale pod warunkiem, ze ma przywieszkę.
Bez przywieszki prestyż mniejszy.
Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
- Gburp.
:
Wg mnie to syskie tsy jakieś takie bezpciowe...
"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
Oj tam. Gusta gustami. Dla mnie ładny. Twój Oris był paskudny straszliwie, a dla Ciebie był tym jedynym, upragnionym zegarkiem. Wtedy mówiłeś, że to ideał
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-12-09, 13:22, w całości zmieniany 2 razy
Blaz napisał/a: |
Pewnie pudełko też ma ładne. |
Oj tam. Gusta gustami. Dla mnie ładny. Twój Oris był paskudny straszliwie, a dla Ciebie był tym jedynym, upragnionym zegarkiem. Wtedy mówiłeś, że to ideał
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2012-12-09, 13:22, w całości zmieniany 2 razy
:
Bierz Breitka czadowy jest !!!
Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
Gusta i guściki, ale jak już to Seiko
:
Odpowiedz do tematu
Ja zagłosowałem i raczej nie muszę pisać na którego