Jak Mikołaja nie było..więc trzeba sobie prezent zorganizować samemu.
Z wymagań to..
1. Bakterie odpadają
2. Bransoleta odpada tylko pach - czarny, brązowy.
3. Wymiary minimum 40 , preferowane 43-45.. zegary dworcowe ~ 50 mm odpadają bo nie idzie tego upchać po ubranie. Kostki odpadają .
4. Data obowiązkowa, kalendarz niekoniecznie ale jak ładnie zagospodarowany to też może być byle nie rozpiździej na tarczy Mała sekunda mile widziana.
5. Cena - do 1000 zł.
Z moich typów .
Aviator 26669-2925471
Junkers 150 Jahre Hugo
Szturmańskie Sputnik
Buran 3105_6503713
Buran 2614-6503712
Ingersoll Buffalo
Ingersoll "Pissing Bull "
Ingersoll
Wady : Wskaźnik rezerwy mocy ?
Komandirskie K34
VE Limusine
VE Rocker N1
Jeśli macie coś fajnego do zaproponowania to proponować śmiało
Na wybór jest jeszcze trochę czasu
Najbardziej zastanawiają mnie te Ingersolle.. zraziłem się po przeczytaniu tego art.
http://www.trustedwatch.p...lekiego-Wschodu
Odpowiedz do tematu
: Dylematy zakupowe..Co dla mnie ?
"Kobiety nie można zmienić,można zmienić kobietę,ale to nic nie zmienia".
:
To przestań czytać kryptoreklamowe gówna udające opiniotwórcze portale.
Reggie napisał/a: |
Najbardziej zastanawiają mnie te Ingersolle.. zraziłem się po przeczytaniu tego art. |
To przestań czytać kryptoreklamowe gówna udające opiniotwórcze portale.
:
Ingersoll pilotka z rezerwą chodu (CHIPPEWA IN1604BK) jest bardzo fajna, sam się zastanawiałem. Jest na allegro w dobrej cenie.
Zastanów się jeszcze nad Ingersollem IN 3903BK Sir Alan Cobham:
\
Cena na podobna do tego wyżej.
Zastanów się jeszcze nad Ingersollem IN 3903BK Sir Alan Cobham:
\
Cena na podobna do tego wyżej.
:
Ten brazowy Vostok jest genialny... Moze sam bym go kliknal zamiast Orienta... Hmm..
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Też fajny i chyba nawet lepiej zagospodarowany na tarczy niż CHIPPEWA.
W cenie też bym się zmieścił bo 220 eryków.
Jedna kwestia mnie zastanawia w tych zegarkach z dużymi koronkami .. dlaczego one odstają od koperty ? Na jednych zdjęciach są ładnie dokręcone do końca, a na drugich jest ta irytująca milimetrowa przestrzeń
Szczerze to ten Junkers mnie zaciekawił
Tylko na Minuta.pl napisali .. "Zegarek posiada mechanizm ETA 7750 Valjoux. "
A inne opisy mówią " Uhrwerk Kal. 821A, mechanisch, automatischer Aufzug, 21 Steine "
maciek napisał/a: |
Zastanów się jeszcze nad Ingersollem IN 3903BK Sir Alan Cobham: |
Też fajny i chyba nawet lepiej zagospodarowany na tarczy niż CHIPPEWA.
W cenie też bym się zmieścił bo 220 eryków.
Jedna kwestia mnie zastanawia w tych zegarkach z dużymi koronkami .. dlaczego one odstają od koperty ? Na jednych zdjęciach są ładnie dokręcone do końca, a na drugich jest ta irytująca milimetrowa przestrzeń
Szczerze to ten Junkers mnie zaciekawił
Tylko na Minuta.pl napisali .. "Zegarek posiada mechanizm ETA 7750 Valjoux. "
A inne opisy mówią " Uhrwerk Kal. 821A, mechanisch, automatischer Aufzug, 21 Steine "
:
Podejrzewam że sa odciągnięte koronki do zdjęcia, żeby zatrzymac sekundnik.
ten Junkers ma Miyotę, lub jej klona.
ten Junkers ma Miyotę, lub jej klona.
:
Aviator 26669 nie ma szybkiej zmiany daty co przy ustawianiu dnia tygodnia i daty na raz bywa upierdliwe bo trzeba się nakręcić. Wiem bo mam.
Z powyższego towarzystwa najbardziej podoba mi się Junkers i ostatni Vostok (byle w innej kolorystyce).
Z powyższego towarzystwa najbardziej podoba mi się Junkers i ostatni Vostok (byle w innej kolorystyce).
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
:
Inger dual ale biały
:
W moim 3105 też nie ma szybkiej zmiany daty..upierdliwe to, ale nie przeszkadza aż tak bardzo
Mam chęć na coś noworuskiego bo wykonanie Aviatora przekonało mnie, ale do 1000 zł nie poszaleję Moscow Classic nie wiem dlaczego..ale nie chcę
Ingersoll na ebay.de jest do wyboru w cenie do 250 euraków Tylko nie wiem dlaczego, ale mnie te zegarki "modowymi" fossilami zalatują .
Tapir napisał/a: |
Aviator 26669 nie ma szybkiej zmiany daty co przy ustawianiu dnia tygodnia i daty na raz bywa upierdliwe bo trzeba się nakręcić. Wiem bo mam. |
W moim 3105 też nie ma szybkiej zmiany daty..upierdliwe to, ale nie przeszkadza aż tak bardzo
Mam chęć na coś noworuskiego bo wykonanie Aviatora przekonało mnie, ale do 1000 zł nie poszaleję Moscow Classic nie wiem dlaczego..ale nie chcę
Ingersoll na ebay.de jest do wyboru w cenie do 250 euraków Tylko nie wiem dlaczego, ale mnie te zegarki "modowymi" fossilami zalatują .
:
Bo się naczytałeś znafcuf na Kici A jeśli design pasuje to co złego nawet i w Fossilu?? Prestiż mały?? No kaman Parnisy pooglądaj jeszcze - w budżecie będziesz miał 2
Tylko nie wiem dlaczego, ale mnie te zegarki "modowymi" fossilami zalatują . |
Bo się naczytałeś znafcuf na Kici A jeśli design pasuje to co złego nawet i w Fossilu?? Prestiż mały?? No kaman Parnisy pooglądaj jeszcze - w budżecie będziesz miał 2
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Portal który przytoczyłeś, jest pewnie jednym z filarów tej opinii. Radośnie obrzygujący Ingersolla - którego historie możesz prześledzic od początku istnienia, przez 120 lat istnienia bez przerwy - na głownym banerze ma powieszoną reklamę 'Charmex of Switzerland'. Brand należacy do spółki MR z Katowic, właściciela Bisseta, Albatrosa, Rubicona, Swiss Military, i tak dalej. Jest to oczywiście marka "SWISSMADE" - pisane razem, bo za to nikt nie robi kęsim, owcze pastuchy spod Alp zapomnieli zastrzec.
Sam oceń wydźwięk opini tego kryptoreklamowego guano w kontekście jakiejkolwiek marki, która im nie płaci haraczu.
Co nie dziwi, ten kryptoreklamowi szit jest serdecznym przyjacielem miejsca, gdzie jak ktoś płaci za reklamy, to ma zapewnioną klakę realizowaną z wirtualnych kont - o czym wszyscy już wiedzą.
I pewnie kolejna część twojej opinii bazuje na tantrycznych wizjach tamtejszych guru.
Tylko nie wiem dlaczego, ale mnie te zegarki "modowymi" fossilami zalatują . |
Portal który przytoczyłeś, jest pewnie jednym z filarów tej opinii. Radośnie obrzygujący Ingersolla - którego historie możesz prześledzic od początku istnienia, przez 120 lat istnienia bez przerwy - na głownym banerze ma powieszoną reklamę 'Charmex of Switzerland'. Brand należacy do spółki MR z Katowic, właściciela Bisseta, Albatrosa, Rubicona, Swiss Military, i tak dalej. Jest to oczywiście marka "SWISSMADE" - pisane razem, bo za to nikt nie robi kęsim, owcze pastuchy spod Alp zapomnieli zastrzec.
Sam oceń wydźwięk opini tego kryptoreklamowego guano w kontekście jakiejkolwiek marki, która im nie płaci haraczu.
Co nie dziwi, ten kryptoreklamowi szit jest serdecznym przyjacielem miejsca, gdzie jak ktoś płaci za reklamy, to ma zapewnioną klakę realizowaną z wirtualnych kont - o czym wszyscy już wiedzą.
I pewnie kolejna część twojej opinii bazuje na tantrycznych wizjach tamtejszych guru.
:
Ostatnio zmieniony przez Reggie 2012-12-12, 17:57, w całości zmieniany 1 raz
To już nie chodzi o Kizi..tylko jak coś mi się podoba z Inger to albo ma nawalone na tarczy, albo koperta świeci się jak psu jaja na wiosnę
Fossila mam od paru lat..nie stękałem ani trochę na niego..ale jak wymieniałem baterię i zobaczyłem co tam w środku to Pierwszy i ostatni mój zegarek modowy.
Prestiż mnie wali bo zegarki które mam w posiadaniu nie mają nic wspólnego z prestiżem czy ogólnym lansowaniem dpy..ma mi się po prostu podobać, ma być czytelny, zero błyskotek , chromów czy innych tourbillonów
Ruskie leżą mi w 200 %..ale do tysiąca jak już pisałem..nie poszaleję, nawet w używkach.
Co podpatrzyłem na ebay.
Zegar fajny. Podoba się..ale koronka po lewej to już trochę przybajerzenie.
bez uwag..
Chrrrom..
Fossila mam od paru lat..nie stękałem ani trochę na niego..ale jak wymieniałem baterię i zobaczyłem co tam w środku to Pierwszy i ostatni mój zegarek modowy.
Prestiż mnie wali bo zegarki które mam w posiadaniu nie mają nic wspólnego z prestiżem czy ogólnym lansowaniem dpy..ma mi się po prostu podobać, ma być czytelny, zero błyskotek , chromów czy innych tourbillonów
Ruskie leżą mi w 200 %..ale do tysiąca jak już pisałem..nie poszaleję, nawet w używkach.
Co podpatrzyłem na ebay.
Zegar fajny. Podoba się..ale koronka po lewej to już trochę przybajerzenie.
bez uwag..
Chrrrom..
Ostatnio zmieniony przez Reggie 2012-12-12, 17:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Może Sibir
http://www.ebay.com/itm/U...=item4d004591c3
Jest jeszcze w takiej wersji
http://www.ebay.com/itm/B...=item27cbb22476
i takiej
http://www.ebay.com/itm/U...=item4cf093be6f
Chodzi za mną od dawna ten zegarek i jakoś nam nie po drodze. Wybrałbym pierwszą pokazaną przeze mnie wersję.
A tu mniejszy, 43mm http://www.ebay.com/itm/B...=item4cfec15046
Poszperaj u Lavenberga, może jeszcze coś Ci wpadnie w oko. W jego ofertach jest opcja "Best offer", chłop jest nieco elastyczny, można coś utargować.
http://www.ebay.com/sch/s...97a401ee&_sop=1
http://www.ebay.com/itm/U...=item4d004591c3
Jest jeszcze w takiej wersji
http://www.ebay.com/itm/B...=item27cbb22476
i takiej
http://www.ebay.com/itm/U...=item4cf093be6f
Chodzi za mną od dawna ten zegarek i jakoś nam nie po drodze. Wybrałbym pierwszą pokazaną przeze mnie wersję.
A tu mniejszy, 43mm http://www.ebay.com/itm/B...=item4cfec15046
Poszperaj u Lavenberga, może jeszcze coś Ci wpadnie w oko. W jego ofertach jest opcja "Best offer", chłop jest nieco elastyczny, można coś utargować.
http://www.ebay.com/sch/s...97a401ee&_sop=1
:
Odpowiedz do tematu
Oj daj spokój - otwórz 3/4 klalit to będziesz mial to samo.
W środku Fossila jest albo goła Miyota, albo jej chinska wersja bez oznaczen - wielkie mi mecyje
Ingersoll ma większość modeli w zadziwiająco wężowo-oczojebnej stylistyce, ale są też modele naprawde fajne, żeby o Byku choć wspomnieć.
Jakościowo to sa naprawdę świetne zegarki, a marka ma lepszą tradycję niż reanimowane po 50 latach szwajcarskie trupy czy tam inne chińskie zegarki co mają "szwajcarskie faktury", których reklamy utrzymują kiziowisko. Tylko że zrobiła wielką zbrodnię w branży - sprzedaje je w uczciwych cenach. Za to grozi ostracyzm i publiczne zarzucanie "chińskości", i to dotyczy nie tylko Ingersolla To odium znika od razu jak się posmaruje tego typu kryptoreklamowe szajsy, i już będa piać z zachwytu i radośnie pryskać zachwytem. A jak smarowanie grubsze, to mogą pryskać nie tylko zachwytem
Te Ingersolle nad nowymi ruskami mają spora przewagę - mechanizmy. 2416 to już nie jest topowa konstrukcja, a 2432 wcale nie jest dużo lepszy. 3105 ... to ty go naprawdę ni chcesz oglądać Mołnia? W Chinach ją robią też.
Wybieraj oczami - takie moje zdanie. Byka mam, jest zajebongo. Mam Ingersolla na 7750 - i tez jest zajebongo. Mam kilkanaście Wostoków na 2409, 2416, 2432 - to już nie jest to ... Ingersolle zjadają je na śniadanie.
Wolę 100x starą Amfibkę przytulić ...
Szturmańców i Buranów nie mam, więc na ich temat się nie wypowiem, poza faktem ze 3105 jest brzydki jak kupa po jagodach
W środku Fossila jest albo goła Miyota, albo jej chinska wersja bez oznaczen - wielkie mi mecyje
Ingersoll ma większość modeli w zadziwiająco wężowo-oczojebnej stylistyce, ale są też modele naprawde fajne, żeby o Byku choć wspomnieć.
Jakościowo to sa naprawdę świetne zegarki, a marka ma lepszą tradycję niż reanimowane po 50 latach szwajcarskie trupy czy tam inne chińskie zegarki co mają "szwajcarskie faktury", których reklamy utrzymują kiziowisko. Tylko że zrobiła wielką zbrodnię w branży - sprzedaje je w uczciwych cenach. Za to grozi ostracyzm i publiczne zarzucanie "chińskości", i to dotyczy nie tylko Ingersolla To odium znika od razu jak się posmaruje tego typu kryptoreklamowe szajsy, i już będa piać z zachwytu i radośnie pryskać zachwytem. A jak smarowanie grubsze, to mogą pryskać nie tylko zachwytem
Te Ingersolle nad nowymi ruskami mają spora przewagę - mechanizmy. 2416 to już nie jest topowa konstrukcja, a 2432 wcale nie jest dużo lepszy. 3105 ... to ty go naprawdę ni chcesz oglądać Mołnia? W Chinach ją robią też.
Wybieraj oczami - takie moje zdanie. Byka mam, jest zajebongo. Mam Ingersolla na 7750 - i tez jest zajebongo. Mam kilkanaście Wostoków na 2409, 2416, 2432 - to już nie jest to ... Ingersolle zjadają je na śniadanie.
Wolę 100x starą Amfibkę przytulić ...
Szturmańców i Buranów nie mam, więc na ich temat się nie wypowiem, poza faktem ze 3105 jest brzydki jak kupa po jagodach