Witam Kumotrów
Świeżak jestem nieopierzony, więc z góry sorki jeśli pytanie jest lamerskie.
Łazi za mną rzeczony Bullhead. Przeszukując zatokę, znajduję całkiem sporo Citizenów, natomiast Seiko jest jakoś ciężko dostępne.
No i druga sprawa, Citki wydają się mieć akceptowalne ceny (czasem), natomiast Seiko jak już jakieś znajdę, to normalnie cenka opada
Stylistyczne te zegarki są bardzo podobne, więc zapytuję:
- polować na Citka
- czy może jednak Seiko, z jakichś nieznanych mi lajkonikowi powodów
Pozdro
Odpowiedz do tematu
: Bullhead Citizen vs Seiko
:
Zdaje mi się, że większość Citków nie ma stalowych kopert
:
Przykładowo, jeden sprzedawca ze Szwajcarii w opisie aukcji podaje:
Casing:
Stainless Steel Watch Case: 42.34 mm excluding Crown, Case Length (Lug to Lug): 44.55 mm.
Przykładowo, jeden sprzedawca ze Szwajcarii w opisie aukcji podaje:
Casing:
Stainless Steel Watch Case: 42.34 mm excluding Crown, Case Length (Lug to Lug): 44.55 mm.
:
OK, a czy jeszcze jakąś inną tajemną przewagę ma Seiko?
:
Wizualna - te wintydzowe citki sa dosc ordynarne w porownaniu z bullheadami seiko.
Pomijam ze na moje oko wiekszosc citkow jest skladana z czesci obecnie doprodukowanych aftermarketowych - stad znacznie nizsze ceny.
s
Pomijam ze na moje oko wiekszosc citkow jest skladana z czesci obecnie doprodukowanych aftermarketowych - stad znacznie nizsze ceny.
s
:
Racja, spora część ma nowe aftermarketowe tarcze i szkła.
:
Po prawdzie to Seiko też występują z aftermarketowym osprzętem, kto wie czy nawet nie liczniej.
Jak zwykle przy używkach , to jest kwestia danego egzemplarza i wiarygodnego sprzedającego.
Chyba, że nie to dla Ciebie znaczenia tzn. 100 % oryginalność zegarka.
Jeżeli ma, to jest to zawsze ryzyko, że zamiast Bullhead'a dostaniesz Bullshit'a
Jak zwykle przy używkach , to jest kwestia danego egzemplarza i wiarygodnego sprzedającego.
Chyba, że nie to dla Ciebie znaczenia tzn. 100 % oryginalność zegarka.
Jeżeli ma, to jest to zawsze ryzyko, że zamiast Bullhead'a dostaniesz Bullshit'a
"Elvis Has Left the Building"
:
Aha, więc to stąd tak dużo bullheadów w zadziwiająco dobrym stanie jak na trzydziestoletnie zegarki na jebaju. Miałem chrapkę na takiego Citka, ale teraz mój zapał nieco ostygł.
Mirasco napisał/a: |
Racja, spora część ma nowe aftermarketowe tarcze i szkła. |
:
miałem takiego Citizena w rękach ,był...malutki,
Seiko mają rozsądne rozmiary..
Seiko mają rozsądne rozmiary..
:
Citki są małe, a biorąc obecną modę są bardzo małe.
Choć, przy odpowiednim sfotografowaniu nie jest tak źle
Choć, przy odpowiednim sfotografowaniu nie jest tak źle
:
Fakt w większości wypadków sprzedający podają wymiary 38x42, ale znalazłem takiego jednego w Szwajcarii który podaje 42X44 (chyba jednak ściema)
http://www.ebay.pl/itm/26...#ht_1944wt_1271
http://www.ebay.pl/itm/26...#ht_1944wt_1271
:
Oj tam, oj tam, dwa milimetry w tą czy w tamtą nie czynią różnicy
:
Odpowiedz do tematu
kuurde, naprawde sa takie male na zywo?
bo mi sie podobaja, ale 38 to jednak za malo
bo mi sie podobaja, ale 38 to jednak za malo
beceen | ***** ***