Zegarek w formacie 24h
Odpowiedz do tematu

mety1
[Usunięty]
: Zegarek w formacie 24h
Witam poszukuje budżetowego zegarka w formacie 24H przykład to Glicynie Airman. Ktoś spotkał się z jakimś niedrogim??

emster
[Usunięty]
:
Jakąś inspiracją może być Vostok Gaz

:
Rakieta chyba najlepiej odpowiada kryterium "budżetowego", a to wcale nie jest zły zegarek. Trochę cierpliwości i można upolować w takim stanie jak pokazał Santino :)

:
podlacze sie - gdzie mozna kupic takiego ruska z niedzwiadkiem, czy tam pingwinem?
bo cos mi swita, ze on byl 24-godzinny hmmm

beceen | ***** ***
mety1
[Usunięty]
:
Rakieta bardziej mi sie podoba od Glicynie ale w dobrym stanie to ciężko ją dostać(chodzi mi o białą tarczę z niebieskimi/czerwonymi dodatkami);/ No i rozmiar trochę mały one są jak standardowe rusi a ja potrzebuje 42 mm minimum:)

[ Dodano: 2012-12-12, 15:11 ]
beceen napisał/a:
podlacze sie - gdzie mozna kupic takiego ruska z niedzwiadkiem, czy tam pingwinem?
bo cos mi swita, ze on byl 24-godzinny hmmm

ten na sąsiednim forum?:>

[ Dodano: 2012-12-12, 15:11 ]
emster napisał/a:
Jakąś inspiracją może być Vostok Gaz
Obrazek

Gaz świetny nie wiedziałem że są 24H :))
Alpha mogła by być ale w innej kolorystyce a takiej chyba nie ma:)

Ostatnio zmieniony przez mety1 2012-12-12, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
:
A dobrze przemyśleliście temat? Jeżeli nosi się tylko taki zegarek dłuższy czas to pewnie większego problemu nie ma. Jeżeli jednak nosisz na zmianę kilka zegarków, w tym "normalne" to odczytywanie godziny sprawia bardzo duże problemy i ciężko się przestawić. Ja tak przynajmniej miałem i od tej pory Rakietka ozdabia kolekcję ale nie nadgarstek.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
mety1
[Usunięty]
:
Ciniol napisał/a:
A dobrze przemyśleliście temat? Jeżeli nosi się tylko taki zegarek dłuższy czas to pewnie większego problemu nie ma. Jeżeli jednak nosisz na zmianę kilka zegarków, w tym "normalne" to odczytywanie godziny sprawia bardzo duże problemy i ciężko się przestawić. Ja tak przynajmniej miałem i od tej pory Rakietka ozdabia kolekcję ale nie nadgarstek.

a nie chcesz sie pozbyć?:>

:
Ciniol napisał/a:

+1
Sprawdź na jakimś naprawdę tanim czy podpasuje Ci ten sposób odczytu godziny.

mety1
[Usunięty]
:
nie wiem czy podpasuje ale już mi się ubzdurał taki więc i tak muszę jakiegoś dorwać;]

:
jak się podoba to brać, a godzinę sprawdzić można w telefonie :))

a tak na serio to mam taką rakietę z pierwszej fotki - bardzo fajny zegar. Faktycznie na kilka sekund dłużej trzeba oko zawiesić żeby odczytać godzinę, ale tragedii nie ma jak w np. jednowskazówkowcach.

mety1
[Usunięty]
:
Kamel napisał/a:
jak się podoba to brać, a godzinę sprawdzić można w telefonie :))

a tak na serio to mam taką rakietę z pierwszej fotki - bardzo fajny zegar. Faktycznie na kilka sekund dłużej trzeba oko zawiesić żeby odczytać godzinę, ale tragedii nie ma jak w np. jednowskazówkowcach.

ale niech zgadnę pozbyć się nie chcesz? :))

:
Ten jest całkiem fajny, dodatkowo w pilotowym klimacie:

:
imo każdy powinien mieć w kolekcji jeden 24 h po to właśnie żeby samodzielnie wyrobić sobie zdanie. Zacznij jednak od jakiegoś taniego nawet w złym stanie. Ja kupiłem Rakietę nosa w cenie odpowiadającej stanowi i teraz wiem że nosić jej raczej nie będę, ale sprzedawać też jest bez sensu bo nie uzyska się zapłąconej kwoty. Bedzie zatem jako ciekawostka w pudełeczku.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
maciek
[Usunięty]
:
kesek napisał/a:
Ten jest całkiem fajny, dodatkowo w pilotowym klimacie:

Obrazek

ale ten to jest chyba normalnie wskazujący czas zegarek, ma tylko tak opisaną tarczę...

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum