Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie coś innego niż reszta moich zegarków, pierwszą myslą był jednowskazówkowiec, teraz zaczynam myśleć też o jakimś regulatorze.
Jako, że budżet na zegarki nie dość, że startowo niewielki to na dodatek już praktycznie rozplanowany na większą część przyszlego roku to chciałbym się zamknąć w 500zł więc zadanie nie jest proste.
Pierwszym pomysłem był oczywiście jednowskazówkowy Łucz, dobrze znany i lubiany, miałem go w ręku i naprawdę za swoją cenę (circa 200zł na zatoce) daje radę. Wolałbym jednak coś innego, bo Łuczy już kilka jest
Wzór czegoś, co chciałbym dopaść ale mnie nie stać to pewnie któryś z zegarków Meistersinger, ostatno przeglądając Amazona wpadł mi w oko jeszcze taki cudak:
klik
i muszę przyznać, ze zachorowalem na ten zegarek. Problemem wciąż jest cena
Przy okazji powróciła stara koncepcja, żeby sprawić sobie tani regulator, w moim budżecie przychodzi mi do głowy tylko dość popularna Molnia:klik
Tutaj problemem nie jest cena (bo da się znaleźć za ok. 400zł z wysyłką) a rozmiar - 45mm to na mój niespecjalnie imponujący nadgartek absolutne maksimum a i to też zalezy od profilu koperty.
Czy którąś z moich zachcianek da się zaspokoić innymi niż powyższe zagarkami? Może jakaś chińszczyzna w tych klimatach już była?
Odpowiedz do tematu
: Jednowskazówkowiec lub regulator
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-12-23, 16:13, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-12-23, 16:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
:
To wiem tylko chce mi się czegoś innego
:
Ew. Minovra miała w ofercie regulatory:
[ Dodano: 2012-12-23, 15:54 ]
I jeszcze tak:
[ Dodano: 2012-12-23, 15:54 ]
I jeszcze tak:
:
Teraz bedziecie mnieli beke , jak odczytac na nim godzine powiedzcie mi .
Cytat: |
Najtaniej LUCH |
Teraz bedziecie mnieli beke , jak odczytac na nim godzine powiedzcie mi .
:
Może taki cudak z rodzimego portalu aukcyjnego
Tylko czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że tam rzeczywiście Seagull siedzi w środku ?
Tylko czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że tam rzeczywiście Seagull siedzi w środku ?
:
No dobra a jak bedzie wygladł zegar np 14:15
:
Opis tej aucji w miarę sprawnie wszystko tłumaczy
Te dwie pierwsze Minorvy fajne ale nie trawię złotawych kopert.
Ta trzecia już ma lekki bałagan na tarczy. W tym co wrzucił kaloryfer też trochę przesadzili, szczególnie z tym wielkim wskaźnikiem daty.
Te dwie pierwsze Minorvy fajne ale nie trawię złotawych kopert.
Ta trzecia już ma lekki bałagan na tarczy. W tym co wrzucił kaloryfer też trochę przesadzili, szczególnie z tym wielkim wskaźnikiem daty.
:
No i wszystko rozumiem , w ogole zegar z tej aukcji najfajniejszy najbadziej czytelny i prosty
Cytat: |
Opis tej aucji w miarę sprawnie wszystko tłumaczy |
No i wszystko rozumiem , w ogole zegar z tej aukcji najfajniejszy najbadziej czytelny i prosty
:
potwierdzam że siedzi
karolyfer napisał/a: |
Tylko czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że tam rzeczywiście Seagull siedzi w środku ? |
potwierdzam że siedzi
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Zdecydowanie polecam jednowskazówkowca, a nie te "chronosłitaśne" Minorvy
Edit: Kemmner miał jakieś fajne kiedyś...
Edit: Kemmner miał jakieś fajne kiedyś...
:
Ostatnio zmieniony przez CornCobbMan 2012-12-23, 20:46, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Takiego miałem kiedyś...
Poszukaj u majfriendów...
Poszukaj u majfriendów...
Ostatnio zmieniony przez CornCobbMan 2012-12-23, 20:46, w całości zmieniany 1 raz
"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).