Którą amfibię wybrać?
Odpowiedz do tematu

:
Ciniol napisał/a:

słuchajcie mam też takie pytanie czy wskazówki sa kompatybilne we weszystkim wostokach? Tak myśle jeszcze o wykorzystaniu takiego zestawu do mederki
http://chistopolcity.com/...?id_product=168

Do jakiego werku ?

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
widzisz nie pamiętam teraz :( zegarek mam skitrany w drugiej chałupie wiec nie mam jak sprawdzić teraz

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Te nowe niekoniecznie będą pasowały do starszych.
Nawet pomiędzy starszymi nie wszystkie można przekładać.
O ile minutowa i godzinowa będzie OK, to sekundnik już nie.

A w tym podanym przez Ciebie linku jest takie info:
Cytat:
Authentic brand new set including second, minute and hour arrows to Vostok amphibian series watch .

This set of arrows will approach also for many old watches too.

Good to watches with first 3 digits of number:, 060, 420, 430,710,960.

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
Niebieska bez cyferek jest bardziej "kultowa". Czarny nurek z cyframi pojawił się chyba w nowszych czasach. Najpierw z nurkiem były bez cyferkowe odcienie niebieskiego i zielonkawego. Chyba, że toś zaprezentuje czarnego nurka made in cccp.

:
Tak jak pisze Aronus trzeba mieć kilka, żeby był wybór ;)
Na szybko zebrane:

:
następny który postanowił zepsuć mi niedzielę :wkurzony: ten radio rum jakoś tak bez paska leży niepotrzebny :/ ja mam zdolności pocieszania :)

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Wintergreen napisał/a:
Taką z nurkiem w kopercie ministry zapodał kumotr mw75 i link do niej jest nad zdjęciem - na drugiej stronie tematu.

Można raz jeszcze, voile:
http://chistopolcity.com/...?id_product=188

Antisocial and faceless...
:
Hogg weź pod uwagę (tak jak już ktoś tu wspominał) ze nowe amfibie sa bardziej awaryjne. Stare Wostoki hand winding sa niegniotsa nie łamiotsa. Co nie zmienia faktu że ministry z czarnym nurkiem chętnie bym nosił :)

:
Wahin amy świetne tej sektorówki na dole najbardziej zazdraszczam :wkurzony:
Kurcze fajna ta amfa ministry:
http://chistopolcity.com/product.php?id_product=72

Ostatnio zmieniony przez Aronus 2012-12-30, 16:25, w całości zmieniany 1 raz
:
Aronus Twoja ministry też nie jest zła ;)
Powoduje u mnie podniesienie ciśnienia :wkurzony:

Cionol radioroom jeszcze nie skończony, dlatego jeszcze nieubrany :)

:
A ja mam taką :)

Najlepsze możliwe połączenie - tarcza z dużo ładniej nałożoną lumą + nowy bezel który sobie z Rosji sprowadziłem do tego egzemplarza. tarcza o tyle lepsza, że ma lumę tam, gdzie być powinna - na środku indeksów i na cyfrach, a obecnie produkowane mają... o zgrozo... standardowe kropeczki w standardowych miejscach, czyli w przypadku tej tarczy zupełnie ni przypiął ni przyłatał :(
Dodam, ze po wstępnej awarii (stanął i ani myślał ruszyć ledwie po 10 minutach pracy!) działa bardzo dobrze i nawet - wg zegarmistrza - jest ponoć nasmarowany :)

Dobra Ministry z pierwszych serii tego modelu (po wznowieniu, that is) - kupiłem jak tylko się pojawiły na alle - tak mi się spodobała. A z tym bezelem lubię ją jeszcze bardziej!

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-12-30, 17:55, w całości zmieniany 3 razy
Ну, погоди! :wkurzony:
:
Ja bym szukał jakiegos neptuna...

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Neptun ma wadę. Tradycyjnie badziewnej bransolety nie da się tradycyjnie odpiąć i wyrzucić ;)

:
O tym nie pomyślałem. :głową w mur:

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Właśnie :) . Szkoda, bo Neptuny to faktycznie dość ciekawa alternatywa dla pozostałych Amfibii :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum