Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez mety1 2013-01-04, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
u daji parnisy power reserve chronometer są w normalnej cenie 103 $?? da sie taniej...?
Ostatnio zmieniony przez mety1 2013-01-04, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
:
u wenpingowej po rejestracji 70
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
103usd za tego parnisa na bransolecie z pełnych ogniw, jaka by ona nie była, to jest dobra cena. Nie wiem co tu narzekać, chyba ze ktoś nie lubi żelastwa to brać za 70usd (jak sie pojawią) i również nie narzekać
:
Z tą różnicą, że do 70 dolków trzeba doliczyć co najmniej 50 PLN na pasek, bo na chińskim smoku nosić się nie da, a na bransie pewnie da się.
LukasVanElvis napisał/a: |
103usd za tego parnisa na bransolecie z pełnych ogniw, jaka by ona nie była, to jest dobra cena. Nie wiem co tu narzekać, chyba ze ktoś nie lubi żelastwa to brać za 70usd (jak sie pojawią) i również nie narzekać |
Z tą różnicą, że do 70 dolków trzeba doliczyć co najmniej 50 PLN na pasek, bo na chińskim smoku nosić się nie da, a na bransie pewnie da się.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał G., o to to, miałem to napisać, ale szkoda mi było klawiatury kupny pasek lub nato to koszt od 50zł, za handmejda jeszcze wiecej
:
Ale u Wen to wychodzi $113, bo dolicza jeszcze 9 za szip. Co i tak jest niezłą ceną jak na posiadane ficzery.
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
Wyjdzie, że tylko narzekam ale pany pamiętajcie że ta bransoleta ma 23mm więc jej użyteczność jest mocno ograniczona.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Z USA z definicji wszystko trafia na cło, przynajmniej takie mam rozeznanie. Bez względu na to, co się napisze.
Skate or die!
:
Tylko może się pojawić zielona pieczątka - dopuszczone przez UC, bez dodatkowego myta w postaci VATu czy cła
prezesso napisał/a: |
Z USA z definicji wszystko trafia na cło, przynajmniej takie mam rozeznanie. Bez względu na to, co się napisze. |
Tylko może się pojawić zielona pieczątka - dopuszczone przez UC, bez dodatkowego myta w postaci VATu czy cła
:
Borewicz Wen nie oferuje tych nurasów a 70 dolków to za portugalczyka u niej (dokładnie to 72). Plusz szip oczywiście.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
no właśnie, że z mytem! Ja nie mówię o przejściu przez UC, bo tam trafiają wszystkie paczki, te z HK też - mówię o opłatach. Z USA są pewne opłaty, przynajmniej z tego co śledzę wypowiedzi na forum - i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-01-04, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
Toyota napisał/a: | ||
Tylko może się pojawić zielona pieczątka - dopuszczone przez UC, bez dodatkowego myta w postaci VATu czy cła |
no właśnie, że z mytem! Ja nie mówię o przejściu przez UC, bo tam trafiają wszystkie paczki, te z HK też - mówię o opłatach. Z USA są pewne opłaty, przynajmniej z tego co śledzę wypowiedzi na forum - i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-01-04, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
Nie prawda
prezesso napisał/a: |
i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty. |
Nie prawda
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Łukasz, nie każdy ma takiego farta jak Ty
Jeden zegarek ściągałem z Ameryki i dostałem dodatki jak ta lala....
Jeden zegarek ściągałem z Ameryki i dostałem dodatki jak ta lala....
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-01-04, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Prezes, niekoniecznie.
Co prawda w przypadku kilku przesyłek z USA płaciłem VAT, ale to było kilka na kilkadziesiąt.
Mozna powiedzieć, że w przypadku tańszych (około 100-150 dolarów) przesyłek prawdopodobieństwo zapłacenia VATu za przesyłkę z USA jest większe niż z innego kierunku, ale to nadal prawdopodobieństwo, a nie pewność.
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.
Co prawda w przypadku kilku przesyłek z USA płaciłem VAT, ale to było kilka na kilkadziesiąt.
Mozna powiedzieć, że w przypadku tańszych (około 100-150 dolarów) przesyłek prawdopodobieństwo zapłacenia VATu za przesyłkę z USA jest większe niż z innego kierunku, ale to nadal prawdopodobieństwo, a nie pewność.
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-01-04, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Jak kupowałem kiedyś Crotona ze Stanów to też nic nie płaciłem A kosztował więcej niż 45 dolków
Pozdrawiam,
Bartek
Bartek