Tani EDC
Odpowiedz do tematu

:
Iks napisał/a:
prezesso napisał/a:
i to niezależnie od kwoty (ale powyżej 45$) wszystko ma doliczone opłaty.

Nie prawda ;)

Dokładnie.

Modelarsko kupuję w USA więc opłat żadnych nie ma, UC ma jedynie w pamięci sklep Tower Hobbies z którego za większy kartonik trzeba uiścić VAT, reszta z opisami giftów, toy hobbies itp. przychodzi bez problemu z piecząteczką o dopuszczeniu.

Wszystko zależy od UC ale to nie raz było pisane. Co innego jak sprzedający walnie na etykiecie 200$ to z automatu ważą, mierzą i clą :D

:
Blaz napisał/a:
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.

No to ja chyba faktycznie mam szczęście hmmm :/ Nawet najświeższy przykład - Victorinox z Kanady, zadeklarowany na 300$ do tego ubezpieczony na pełną kwotę, w UC nie poleżał nawet godziny hmmm

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Dostaniesz fpysk jak nic, tylko mi się nawiń pod łapska!!! ;)

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
Blaz
[Usunięty]
:
Iks napisał/a:
Blaz napisał/a:
W przypadku przesyłek powyżej 200 dolarów raczej znakomita większość przesyłek jest z haraczem, niezależnie od miejsca wysyłki.

No to ja chyba faktycznie mam szczęście hmmm :/ Nawet najświeższy przykład - Victorinox z Kanady, zadeklarowany na 300$ do tego ubezpieczony na pełną kwotę, w UC nie poleżał nawet godziny hmmm

Bo nie pisałem o powiązaniach płacenia VATu z określonymi rejonami UC... :))

:
Iks napisał/a:
Blaz napisał/a:

No niektórzy to mają szczęście... a moje przesyłki to z klucza po lupę trafiają :głową w mur: i nawet jak zwolnią to trzeba swoje odczekać :/

World Wide Watches
:
mi uc zjadał i te poniżej 100 baksów i te powyżej, nawet , reguły nie zauważyłem żadnej....
a wracając do tematu...żeby utrzymać założenia to najszybciej jakiś jasiek sprężynka - ten pokazany przez LukasVanElvis wg mnie bardzo godny uwagi...może jeszcze jakiś lorus ale tam chyba nie ma co wygrzebać... hmmm mówię z pamięci ;)

:
Koledzy.
w temacie zegarkowym siedzę może już te kilka miesięcy ale dalej nie wszystko wiem.
To co dla was jest oczywiste dla mnie jeszcze nie .
korzystam z wyszukiwarek , godzinami siedzę przed monitorem a i tak przeczytałem może 1/10 tego co należy przeczytać.

Kumotry - co oznacza skrót EDC ????

I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka
:
staszek, zegarek EDC - to taki zegarek na co dzień, do każdego stroju, nie za wielki, nie za mały, uniwersalny.

A określenie EDC nie dotyczy jedynie zegarków. ;)

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-01-04, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
staszek napisał/a:
EDC

Every day carry - czyli zegareczek codziennego użytku ;)

:
O
Podziękował serdecznie pifko

I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka
:
staszek, skrót EDC będziesz często spotykał w rożnych dziedzinach sprzet, noże, zegarki, buty itp

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
dzięki.

Jakoś się nie spotkałem z tym określeniem.
człek się uczy całe życie a i tak głupi umiera

:
kobiety :))

:
Ptaku napisał/a:
kobiety

Kobieta EDC? :D

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ptaku napisał/a:
kobiety :))

Moje EDC to Łucja, na bankiety zabieram Anie, a w do lasu Gosie ??
:)) :))

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum