Koledzy,
jako totalny Świeżak proszę o radę. Chcę w niedługim czasie zakupić kilka zegarków do własnego użytku. Potrzebuję:
1. Prosty, czytelny garniturowiec (może pilot albo marina) z łatwą wymianą pasków,który dobrze będzie wyglądał na czarnym jak i brązowym pasku
2. Coś masywniejszego (może alpha) na weekendy
Jestem w stanie wynegocjować z żoną 500 zł/ kwartał
nadgarstek 18,5
Obecnie cały czas używam casio EFA-102 który dobrze mi służy ale myślę, że potrzebuje konkurencji.
Proszę o radę/ pomoc i sugestię co do użytkowania zegarków w przedziale 300-500 pln
Odpowiedz do tematu
: Pierwszy zakup?
Podpis zastępczy
Podpis właściwy w przygotowaniu
:
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2013-01-12, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
Popatrz na:
-parnisy power reserve ( kilka wersji kolorystycznych)
-Alpa date pointer (kilka kolorków, ja mam wersje z macica perłową)
- masywniejsze... hmm Seiko Monster??
- maryny w róznych odmianach
- coś subowatego??
Poprzegladaj fotoplastikon, bazar, zdjęcia nadgarstkowe oraz koledzy pomóżcie. Coś znajdziesz Żonie zawsze możesz podać dowolną cenę,a potem mówic, że ten to już masz od dawna
-parnisy power reserve ( kilka wersji kolorystycznych)
-Alpa date pointer (kilka kolorków, ja mam wersje z macica perłową)
- masywniejsze... hmm Seiko Monster??
- maryny w róznych odmianach
- coś subowatego??
Poprzegladaj fotoplastikon, bazar, zdjęcia nadgarstkowe oraz koledzy pomóżcie. Coś znajdziesz Żonie zawsze możesz podać dowolną cenę,a potem mówic, że ten to już masz od dawna
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2013-01-12, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
To działa,ale krótko .... Przynajmniej u mnie
Apa13 napisał/a: |
Żonie zawsze możesz podać dowolną cenę,a potem mówic, że ten to już masz od dawna |
To działa,ale krótko .... Przynajmniej u mnie
"Elvis Has Left the Building"
:
JAK BĘDĘ miał 15 zegarów to motyw może przejdzie. Gdzie mogę dostać Parnisa .? Warto kupować w sklepie internetowym alpha?
Podpis zastępczy
:
Alpha MOP albo Parnis Portugalczyk.
A później to już z górki, pójdzie z siłą wodospadu.
A później to już z górki, pójdzie z siłą wodospadu.
Pozdrawiam
Waldek
Waldek
:
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-01-12, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-01-12, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
John Smith
:
To moje dwa typy po dzisiejszym spotkaniu - oba niestety spore
Parniak
Fajny i nietypowy - zabawa z paskami na pewno wchodzi w grę
Po godzinach - ostatni hit!
Parniak
Fajny i nietypowy - zabawa z paskami na pewno wchodzi w grę
Po godzinach - ostatni hit!
:
Zobacz sobie jak Parniak pokazywany przez Słonia (ładniejszy bo z niebieskimi wskazówkami i indeksami) wygląda na innym pasku (od Nicka):
Nosiłem też na czarnym z bialym przeszyciem i na strusiu z Timefactors. W każdym było mu do twarzy.
PS
A czy "ostatni hit" czyli Parniak Diver nie ma przypadkiem 23 mm w uszach? To znacznie utrudnia zabawę z paskami bo trzeba je zgniatać .
PS 2
Na Zatoce, często taniej niż w sklepach netowych, np u:
http://myworld.ebay.co.uk...=p2047675.l2559
Jest tanio! 87$ za Parniaka z fotki, w sklepach był po chyba 120$.
Ostatnio zmieniony przez mw75 2013-01-12, 21:56, w całości zmieniany 3 razy
Słoniu napisał/a: |
To moje dwa typy po dzisiejszym spotkaniu - oba niestety spore |
Zobacz sobie jak Parniak pokazywany przez Słonia (ładniejszy bo z niebieskimi wskazówkami i indeksami) wygląda na innym pasku (od Nicka):
Nosiłem też na czarnym z bialym przeszyciem i na strusiu z Timefactors. W każdym było mu do twarzy.
PS
A czy "ostatni hit" czyli Parniak Diver nie ma przypadkiem 23 mm w uszach? To znacznie utrudnia zabawę z paskami bo trzeba je zgniatać .
PS 2
skorup napisał/a: |
Gdzie mogę dostać Parnisa .? |
Na Zatoce, często taniej niż w sklepach netowych, np u:
http://myworld.ebay.co.uk...=p2047675.l2559
Jest tanio! 87$ za Parniaka z fotki, w sklepach był po chyba 120$.
Ostatnio zmieniony przez mw75 2013-01-12, 21:56, w całości zmieniany 3 razy
Antisocial and faceless...
:
No powiem ci Słoniu, że oba te Parniaki mógłbym na nodze nosić
Potężny jest ten nuras.
Słoniu napisał/a: |
To moje dwa typy po dzisiejszym spotkaniu - oba niestety spore
Parniak Obrazek Fajny i nietypowy - zabawa z paskami na pewno wchodzi w grę Po godzinach - ostatni hit! Obrazek |
No powiem ci Słoniu, że oba te Parniaki mógłbym na nodze nosić
Potężny jest ten nuras.
:
Na weekendowy bym polecał Seiko Monstera zdecydowanie, sam mam 2 egzemplarze i praktycznie nie schodzą z łapy. Dobrze wyglądają zarówno na gumie, pasku jak i bransolecie/meshu, więc pole do kombinacji jest. Za 500 zł spokojnie do wyrwania
A co do parniaka power reserve to też na takiego poluję, dla mnie jest mega.
A co do parniaka power reserve to też na takiego poluję, dla mnie jest mega.
:
+1
JohnSmith napisał/a: |
Weż ten:
[url=http://img855.images...4tv.jpg]Obrazek[/URL] Mój pierwszy Do kupienia Tu: |
+1
:
polecam Seiko Monster bardzo fajny zegarek w pomarańczu. Na pewno będziesz zadowolony
: Re: Pierwszy zakup?
A może taki:
Prosty, czytelny, do garnituru jak najbardziej, domyślnie na brązowym pasku, jest też wersja z czarnymi wskazówkami i czarnym pachem.
Mam od soboty, trochę przypadkiem, i z każdą godziną coraz bardziej mi się podoba, nawet piąteczkę co dziś przyszła trochę zaniedbałem
Mieści się z zapasem w zaplanowanym przedziale, no i można go obejrzeć, przymierzyć i kupić z marszu
skorup napisał/a: |
Koledzy,
1. Prosty, czytelny garniturowiec (może pilot albo marina) z łatwą wymianą pasków,który dobrze będzie wyglądał na czarnym jak i brązowym pasku |
A może taki:
Prosty, czytelny, do garnituru jak najbardziej, domyślnie na brązowym pasku, jest też wersja z czarnymi wskazówkami i czarnym pachem.
Mam od soboty, trochę przypadkiem, i z każdą godziną coraz bardziej mi się podoba, nawet piąteczkę co dziś przyszła trochę zaniedbałem
Mieści się z zapasem w zaplanowanym przedziale, no i można go obejrzeć, przymierzyć i kupić z marszu
:
Odpowiedz do tematu
Widziałem tego lorusa wczoraj w galerii mokotów - na żywo dużo lepiej wygląda niż na fotkach!