Tissot Visodate
Odpowiedz do tematu

:
W kwestii trademarku to wygląda na to że zastrzeżona jest nazwa Tissot Visodate, a samo Visodate raczej nie.

http://www.markhound.com/...earch/ZuoVD5n4i

A tak jeszcze wracając do kwestii wewnętrznych buraków to jak rozumiem Marina Militare czy MQJ Submariner są klasycznymi przykładami budzącymi sprzeciw wewnętrznego buraka wypowiadających się tu co poniektórych kumotrów, si?

Segoy
:
Jak dla mnie nie, burak jest wiekszy, a Visodate Tissota jest u mnie na liscie do kupienia

:
Segoy, Trzymajmy się swoich buraków, a innym, w ich buraki nie zaglądajmy.
;-)

:
Santino napisał/a:
Segoy, Trzymajmy się swoich buraków, a innym, w ich buraki nie zaglądajmy.
;-)

:D piwo dla tego pana! pifko

Segoy
:
No to dodam tylko ze przyszla czarna caluola - zdecydowanie brak jej elegancji jasnej wersji do tego dostalem ze skaza na tarczy i rysa na mechanizmie :/
Po raz kolejny dowod na to, ze w chinolach kontrola jakosci nie istnieje stad trzepia tego ile wlezie za takie a nie inne pieniadze :(
Pocieszenie takie ze jasna jest piekna i trafila sie swietnie wykonana.

s

Ostatnio zmieniony przez strix 2013-01-15, 13:41, w całości zmieniany 1 raz
:
Te caluole to występują zarówno z inhałsowymi :P werkami, jak i z miyotami. Ciekawe czy środek ma wpływ na ew. kontrolę jakości wykonania. Bo na cenę oczywiście ma ;)

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Po raz kolejny dowod na to, ze w chinolach kontrola jakosci nie istnieje

Jak to było z tą belką i drzazgą? hmmm
Kontrola jakości to pięta achillesowa nie tylko chinoli. Wystarczy spojrzeć na własne podwórko :złośliwiec:

Segoy
:
Segoy,
imo teraz jesteś niesprawiedliwy, choć rację masz.
Chińczyka nikt nie pogania, szybciej szybciej dawać mnie zegar, to ponoszę dwie godziny i wrzucę na bazarek :P

FORZA Robert!
RK WRT
:
Mówię tylko, że quality control to generalnie ciężki temat. I drogi.
Bo żeby wszystkie egzemplarze trafiające na rynek były w 100% bez zarzutu to bardzo wiele musi zostać odrzuconych w trakcie takiego QC.
I to może być jeden z czynników dla których Tissot Visodate kosztuje więcej. Bo musi kosztować więcej. (Pomijam już wszystkie koszty związane z marketingiem, anturażem, pozycjonowaniem marki, szwajcarskimi fakturami, gwarancjami itd.)

Segoy
:
strix napisał/a:
taobao jeszcze posrednik i przesylka - min 100 zl a tu masz szip gratis wiec praktycznie to samo

W kwestii kosztów. Raczej poniżej 50 PLN: przesyłka do agenta, serwis agenta, przesyłka do Polski (zegarki lekkie są), ubezpieczenie (u agenta). Tyle że 457 CNY to trochę więcej niż 200 PLN (jeszcze trochę zeżre zasilenie konta u agenta)...

John Smith
:
jak z tej chinskiej stronki zamawiacie te zegarki? Mam tissota visodateczarnego musze miec ta biala calulole:)

:
smc napisał/a:
jak z tej chinskiej stronki zamawiacie te zegarki? Mam tissota visodateczarnego musze miec ta biala calulole:)

Z grubsza, wygląda to tak jak opisał szeryf tutaj: http://www.chinawatches.p...ighlight=taobao

John Smith
:
Segoy napisał/a:

A tak jeszcze wracając do kwestii wewnętrznych buraków to jak rozumiem Marina Militare czy MQJ Submariner są klasycznymi przykładami budzącymi sprzeciw wewnętrznego buraka wypowiadających się tu co poniektórych kumotrów, si?

Marina Militare jest zastrzeżone na rzecz Richemont, było o tym na forum. W tym zatem przypadku to nie kwestia wewnętrznego buraka, tylko naruszania jak najbardziej realnych praw zewnętrznego podmiotu.Kiedy sprawa ta wyszła na jaw, administracja tutejsza wyraźnie oświadczyła, że prezentowanie MM na forum jest niedopuszczalne, akceptowalne są za to sterylne homarki. Ale chyba nastąpiło jakieś desuetudo ;) .

:
No.... coś tam gdzieś kopiąc w archiwum też wykopałem, ale jakoś chyba zostało to potem obśmiane dość gromko.

Ale może administracja się wypowie....

Segoy
:
Segoy, było i jest nadal na naszym forum niepisane prawo że zegarków z obrandowanych MM nie pokazujemy, homarki lub zegarki robione własnoręcznie przez naszych użytkowników jak najbardziej( chodzi o zegarki noszące oryginalne oznaczenia producenta robione przez użytkowników ).

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum