W kwarcu już mam jednego i nie chciałbym takiej samej koperty z inną tarczą. Pozostałe koperty kwarców już nie są tak fajne.
Kontiki odpada pi razy oko z tego samego powodu co AT - profil koperty.
Odpowiedz do tematu
:
:
Nieprawda! Widziałem citka Pastiego co to miał 10 lat i wyglądał jak nówka i zapewniam cię, że był z półki duuuuuuuużo niższej.
A nic tak nie wqwia jak rysy na drogim (sic!)i ładnym zegarku.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-01-12, 01:06, w całości zmieniany 1 raz
Mzeg napisał/a: |
Te powłoki duratec itd to trochę pic. No i cóż z tego że stalowy zegarek będzie miał trochę rys? Wszystko co się używa się zużywa. |
Nieprawda! Widziałem citka Pastiego co to miał 10 lat i wyglądał jak nówka i zapewniam cię, że był z półki duuuuuuuużo niższej.
A nic tak nie wqwia jak rysy na drogim (sic!)i ładnym zegarku.
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-01-12, 01:06, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
No nie wiem, może i faktycznie takie ma się odczucia. Może też jest cos w tym, że sami się starzejemy, okrywamy bliznami i siniakami a nasz zegarek wciąż młody...w każdym razie jak dla mnie mechanik to GS, quartz to Chronmaster, a jak starcza forsy na to i to i jeszcze coś to Royal O.
prezesso napisał/a: |
A nic tak nie wqwia jak rysy na drogim (sic!)i ładnym zegarku. |
No nie wiem, może i faktycznie takie ma się odczucia. Może też jest cos w tym, że sami się starzejemy, okrywamy bliznami i siniakami a nasz zegarek wciąż młody...w każdym razie jak dla mnie mechanik to GS, quartz to Chronmaster, a jak starcza forsy na to i to i jeszcze coś to Royal O.
:
Miałeś w ręku jakikolwiek zegarek z duratect, TIC?
Mzeg napisał/a: |
Te powłoki duratec itd to trochę pic. |
Miałeś w ręku jakikolwiek zegarek z duratect, TIC?
:
Nie miałem ale rozumiem że określenie picuś glancuś w stosunku do nich nie jest bezpodstawne. Takie powłoki, nie przeczę, są bardzo atrakcyjne i zegarek sam w sobie posiada wartość dodaną nad tymi bez powłoki.
Blaz napisał/a: | ||
Miałeś w ręku jakikolwiek zegarek z duratect, TIC? |
Nie miałem ale rozumiem że określenie picuś glancuś w stosunku do nich nie jest bezpodstawne. Takie powłoki, nie przeczę, są bardzo atrakcyjne i zegarek sam w sobie posiada wartość dodaną nad tymi bez powłoki.
:
Gadał malarz z niewidomym o kolorach...
:
Ten citek to ma PTIC, czyli dodatkowo naniesiona platyna dla ładniejszego koloru.
:
Gsa już masz... Ja za względu na Duratect'a brał bym Citka. Chyba, że rozmawialibyśmy o sbga011, wtedy GS nie ma konkurencji. Ale to moje skromne zdanie
:
Trochę off topic ale już chyba najwyższy czas żeby spring drive sprowadzić do poziomu SARBA. Jeśli my pasjonaci z całego świata mamy kupować kolejne drogie Seiko to raczej nie dlatego że pojawi się nowy automat na "5T99" a nie 6r15.
Mickow napisał/a: |
Chyba, że rozmawialibyśmy o sbga011, wtedy GS nie ma konkurencji. |
Trochę off topic ale już chyba najwyższy czas żeby spring drive sprowadzić do poziomu SARBA. Jeśli my pasjonaci z całego świata mamy kupować kolejne drogie Seiko to raczej nie dlatego że pojawi się nowy automat na "5T99" a nie 6r15.
:
Jeśli sprowadziliby cenowo spring drive'a do poziomu SARBA to ja bym się nie obraził.
Natomiast jeśli uważasz, że to ta sama klasa mechanizmu to pozwolę się nie zgodzić . Ta płynąca sekunda śni mi się po nocach .
Natomiast jeśli uważasz, że to ta sama klasa mechanizmu to pozwolę się nie zgodzić . Ta płynąca sekunda śni mi się po nocach .
:
Mnie się zajebiaszczo ten podoba. I duuuużo tańszy:
Skate or die!
:
prezesso, a co to za citek?
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Citizen Signature automatic
Taaaaka pupa :
Taaaaka pupa :
Skate or die!
:
Już wiem, znalazłem dzięki jest świetny!
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Odpowiedz do tematu
Kilka miesięcy temu wpadł mi w oko, ale po dokładniejszym obejrzeniu zdjęć jakoś rozmyśliłem się i właściwie nie pamiętam już dlaczego.
[ Dodano: 2013-01-17, 15:35 ]
W tej chwili rozważam GSa z pierwszej strony i tego:
Oba to automaty. Ten powyżej ma nieco większą średnicę, jest cieńszy i ma zakręcaną koronkę i... jest droższy o 17-20%.
[ Dodano: 2013-01-17, 15:41 ]
i jeszcze kilka zdjęć:
[ Dodano: 2013-01-17, 15:35 ]
W tej chwili rozważam GSa z pierwszej strony i tego:
Oba to automaty. Ten powyżej ma nieco większą średnicę, jest cieńszy i ma zakręcaną koronkę i... jest droższy o 17-20%.
[ Dodano: 2013-01-17, 15:41 ]
i jeszcze kilka zdjęć: