Tanie chrono
Odpowiedz do tematu

:
Apa13, nie. Ma zakręcane koronki ;)

[ Dodano: 2013-02-03, 23:57 ]
goTomek napisał/a:
Daytona o pół kroku przed Newmanem

+1 pifko

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Słoniu napisał/a:
pa13, - bo on nie jest zakręcany - to taka atrapa :D

o to mi chodzi

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
oskar2905
[Usunięty]
:
Na poljoty patrzalem, ale malo ktory odpowiada mi stylistycznie. Natomiast na alphe patrzalem sie juz wczesniej.Bedzie to dobrze wygladac na 17 cm nadgarstku?

:
te alphy są stosunkowo małe, więc ja bym śmiało brał :)

oskar2905
[Usunięty]
:
Znalazly by sie jakies zdjecia nadgarstkowe tej alphy? Tylko mam dziwny wymog;-) podawajcie swoj obwod nadgarstka. Wtedy bedzie mi latwiej ocenic jak to wyglada.

Woytec60
[Usunięty]
:
Albo nie było albo nie doczytałem, mechanik musi być czy może być kwarc?
Bo jak kwarc to na przykład takie Seiko

U mnie dziś na łapie :)

Edit

:oops: Niedoczytalem... :oops:

Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-02-04, 09:08, w całości zmieniany 2 razy
Szymon
[Usunięty]
: Re: Tanie chrono
Woytec60
oskar2905 napisał/a:
Witam. Prosze o pomoc w wyborze taniego mechanicznego chronografu. Moj budzet to ok. 500zl. Nie jestem obrazony na chinczykow. Problem w tym ze mam 17cm nadgarstek, a nie chce zegarka busoli. Wyrazam zasade ze to ja chodze z zegarkiem, a nie on ze mna.

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-02-04, 08:01, w całości zmieniany 1 raz
:
oskar2905 napisał/a:
Znalazly by sie jakies zdjecia nadgarstkowe tej alphy? Tylko mam dziwny wymog;-) podawajcie swoj obwod nadgarstka. Wtedy bedzie mi latwiej ocenic jak to wyglada.

Te roleksowate :

tak. Koperta ma 40 mm, czyli rozsądny standard.

Natomiast paranojowate co Słoniu pokazał :

to nie za bardzo bo tamta koperta ma 44 mm, a do tego jeszcze koronka jest odsadzona dość daleko ;-)

weź sobie zobacz obie na mojej łapie :

z tym że się nie sugeruj specjalnie, bo ja mam 21-22 cm :-) ...

:
Na reke 17cm to max 42mm, wszystko wieksze bedzie wygladalo w stylu "Hej patrzcie wszyscy jaka mam wielka busole na lapie, fajna co!!!!!!!!!"

:
oskar2905 napisał/a:

Te Alphy mają 39,5mm bez koronki, więc na 17cm łapie powinny leżeć optymalnie :)

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ptaku napisał/a:
Na reke 17cm to max 42mm, wszystko wieksze bedzie wygladalo w stylu "Hej patrzcie wszyscy jaka mam wielka busole na lapie, fajna co!!!!!!!!...!"

Taaa, z tym że nie do końca, bo niektóre 44 leżą lepiej, ładniej i dyskretniej niż niejedna 40-ka. Nie wszystko zależy od średnicy, jest jeszcze kwestia profilu uszu i koperty i takie tam...

A żeby było do meritum - niech osoba Oskar się przypatrzy zdjęciu Alphy Radio od dupki strony, zamieszczonemu przez Slonia, i powie szczerze - czy coś tak pięknego da się często zobaczyć do 500 zł? Nie wydaje mnie się...

"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."

Jan Oborniak
:
A może dołozyć trochę do słusznego ideowo Zuana 38 mm?

http://www.chinawatches.p...der=asc&start=0

Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2013-02-04, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Mi sie on nie podoba.

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
oskar2905
[Usunięty]
:
Zuan mi się nie podoba, chyba wezmę alphę daytonę. Kwarca nie chce tylko mechanik (kwarca miałem na komunię :)) ). Zbieram pieniądze i kupuję alphę \.Jaki sklep z alphami polecacie?

Woytec60
[Usunięty]
:
Mnie się nawet podoba tylko mały jest... :(

EDIT
Chodzi mi o Zuana, nie o Alfę ;)

Ostatnio zmieniony przez Woytec60 2013-02-04, 15:20, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum