Teraz to pojechałeś!!!
Znaczy i do dużo...
Że wybecalujesz we Franku to dużo!!!
Odpowiedz do tematu
:
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Bo nie znaczy, co nie zmienia faktu, że postrzeganie zegarków przez pryzmat tego napisu (który jak widać może na patrzącego wpływać w skrajnie różny sposób) jest bez sensu i kłóci się trochę z tym całym "world wide watches" Ja się z Sylwkiem w wielu kwestiach zgadzam, ale poglądy głoszone względem "swiss" uważam za ekstremum, porównywalne z poglądami jakie względem nie-szwajcarów ma np. Staruszek.
Blaz napisał/a: |
swiss made w zasadzie nie znaczy już nic. |
Bo nie znaczy, co nie zmienia faktu, że postrzeganie zegarków przez pryzmat tego napisu (który jak widać może na patrzącego wpływać w skrajnie różny sposób) jest bez sensu i kłóci się trochę z tym całym "world wide watches" Ja się z Sylwkiem w wielu kwestiach zgadzam, ale poglądy głoszone względem "swiss" uważam za ekstremum, porównywalne z poglądami jakie względem nie-szwajcarów ma np. Staruszek.
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
no tak, Taliban tylko w drugą mańkę.
Iks napisał/a: | ||
Bo nie znaczy, co nie zmienia faktu, że postrzeganie zegarków przez pryzmat tego napisu (który jak widać może na patrzącego wpływać w skrajnie różny sposób) jest bez sensu i kłóci się trochę z tym całym "world wide watches" Ja się z Sylwkiem w wielu kwestiach zgadzam, ale poglądy głoszone względem "swiss" uważam za ekstremum, porównywalne z poglądami jakie względem nie-szwajcarów ma np. Staruszek. |
no tak, Taliban tylko w drugą mańkę.
:
Tak mnie jeszcze naszło - A w Polskich?? Czy zegarkom Gerlachów ktoś zarzuca nieprawne wykorzystanie Made in Poland na tarczach??
No właśnie
Blaz napisał/a: |
W japońskich zegarkach masz to wyraźnie napisane. |
Tak mnie jeszcze naszło - A w Polskich?? Czy zegarkom Gerlachów ktoś zarzuca nieprawne wykorzystanie Made in Poland na tarczach??
maciek napisał/a: |
Taliban tylko w drugą mańkę. |
No właśnie
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Jaki taliban? Napisanie jak jest naprawdę to jest taliban?
Choćby nie wiem jak ktoś bronił swiss made'a, to koniec końców nie wie się czego się broni zanim nie przeczyta się faktury.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-02-05, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
maciek napisał/a: | ||||
no tak, Taliban tylko w drugą mańkę. |
Jaki taliban? Napisanie jak jest naprawdę to jest taliban?
Choćby nie wiem jak ktoś bronił swiss made'a, to koniec końców nie wie się czego się broni zanim nie przeczyta się faktury.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-02-05, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Blaz, blagam....
Przecież tu nie chodzi o prawdę i faktury tylko o sylwka i jego lęki.
Przecież tu nie chodzi o prawdę i faktury tylko o sylwka i jego lęki.
:
Ma ktoś podrzucić taką fakturę, skan jakiś czy cus? albo cokolwiek inngeo na pw może być.
_
work in progress
work in progress
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-02-05, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Znów: jakie lęki? Że chce mieć dokładnie to, co kupuje, to lęk? To po prostu świadomy wybór. I to nie jego wina, że swissmade tak się zdewaluowało.
Mnie to nie dziwi, choć awersji do Ety nie mam. Też preferuję zegarki, o których wiem jak najwięcej, m.in. to, gdzie faktycznie były robione.
Mnie to nie dziwi, choć awersji do Ety nie mam. Też preferuję zegarki, o których wiem jak najwięcej, m.in. to, gdzie faktycznie były robione.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2013-02-05, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
:
jakie lęki ?? chodzi właśnie o prawdę, czyli używanie prawdy w obrocie gospodarczym ,,a co za tym idzie .jasne określenie co jest czym w danym zegarku, tak by przeciętny Kowalski mógł świadomie wydać te 3 koła mając wiedzę za co zapłacił ..
maciek napisał/a: |
Blaz, blagam....
Przecież tu nie chodzi o prawdę i faktury tylko o sylwka i jego lęki. |
jakie lęki ?? chodzi właśnie o prawdę, czyli używanie prawdy w obrocie gospodarczym ,,a co za tym idzie .jasne określenie co jest czym w danym zegarku, tak by przeciętny Kowalski mógł świadomie wydać te 3 koła mając wiedzę za co zapłacił ..
:
Jezu, rozumiem to oczywiście. A na kilka marek samochodów też jesteś obrażony?
:
Ale po co tym w ogóle tym zwis mejdem zaprzątać sobie głowę?? Jakby tam pisało Made in Bagladesh to to byłby ładny zegarek?? Jakby w środku był mechanizm Orienta czy Seiko, a cena pozostała bez zmian to byłby ładniejszy zegarek?? To jest niestety taliban i to są niestety lęki jeśli napis na tarczy przysłania nam odbiór zegarka jako całości Bez względu na to czy tym napisem jest "Parnis" czy "Swiss Made".
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
maciek, nie jestem obrażony na żadną markę samochodu ,
na żadną markę zegarkową też nie jestem obrażony , tylko nie znoszę oszustwa ,a całe to słiss jest dla mnie oszustwem szytym tak grubo,że przeciętny Kowalski nie dopuści nawet na chwilę myśli o tym ,ze zeiger za 5 ,czy nawet 20 koła (vide pewien Ponurak) został wyprodukowany ,tzn conajmniej jego podzespoły , w Kraju Ryżowych Poletek ,
chodzi mi o to ,że jak na Certinie napiszą uczciwie Swiss Movt to ja ją kupię i za 10 koła jeśli będzie tego warta w moich oczach , a dopóki będą rżnąć ludzi bez mydła ,to mam ich w nosie
na żadną markę zegarkową też nie jestem obrażony , tylko nie znoszę oszustwa ,a całe to słiss jest dla mnie oszustwem szytym tak grubo,że przeciętny Kowalski nie dopuści nawet na chwilę myśli o tym ,ze zeiger za 5 ,czy nawet 20 koła (vide pewien Ponurak) został wyprodukowany ,tzn conajmniej jego podzespoły , w Kraju Ryżowych Poletek ,
chodzi mi o to ,że jak na Certinie napiszą uczciwie Swiss Movt to ja ją kupię i za 10 koła jeśli będzie tego warta w moich oczach , a dopóki będą rżnąć ludzi bez mydła ,to mam ich w nosie
:
ale Opla "Das Auto" to musisz też mieć w nosie na bank...
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-02-05, 18:48, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek napisał/a: |
maciek, nie jestem obrażony na żadną markę samochodu ,
na żadną markę zegarkową też nie jestem obrażony , tylko nie znoszę oszustwa ,a całe to słiss jest dla mnie oszustwem szytym tak grubo,że przeciętny Kowalski nie dopuści nawet na chwilę myśli o tym ,ze zeiger za 5 ,czy nawet 20 koła (vide pewien Ponurak) został wyprodukowany ,tzn conajmniej jego podzespoły , w Kraju Ryżowych Poletek , chodzi mi o to ,że jak na Certinie napiszą uczciwie Swiss Movt to ja ją kupię i za 10 koła jeśli będzie tego warta w moich oczach , a dopóki będą rżnąć ludzi bez mydła ,to mam ich w nosie |
ale Opla "Das Auto" to musisz też mieć w nosie na bank...
Ostatnio zmieniony przez maciek 2013-02-05, 18:48, w całości zmieniany 1 raz
:
Czyli dalej: Napis na zegarku jest dla Ciebie najważniejszy I powtórzę - jeśli w tym kontekście uważasz, że oznaczanie zegarków Fundacji "Made in Poland" jest spoko, to to dla mnie jest jakiś strasznie niezrozumiały relatywizm moralny.
No, ale my nie jesteśmy przeciętnymi Kowalskimi, a wiedza zdobyta na forum pozwala nam edukować postronnych Bo jeśli wytłumaczysz, że to "Zwis" a nie "Swiss", a koleś powie - "olewam to, mam 3 klocki, kupię w tych pieniądzach zegarek który mi się podoba - bo mi się podoba". To jest jego sprawa, jego hajs i on ten zegarek będzie nosił. Możesz mu pokazać alternatywy - tutaj pełna zgoda, ale niewybranie czy niepolecenie zegarka z powodów czysto ideologicznych to jest 2 x Inna sprawa, że on z czegoś innego może być nie do końca zadowolony - i do zegarków się zrazi, a przecież nie o to chodzi. Na koniec jeszcze zacytuję:
No swiss, no china, no germany - only watches. World Wide Watches.
Ostatnio zmieniony przez Iks 2013-02-05, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
jak na Certinie napiszą uczciwie Swiss Movt to ja ją kupię |
Czyli dalej: Napis na zegarku jest dla Ciebie najważniejszy I powtórzę - jeśli w tym kontekście uważasz, że oznaczanie zegarków Fundacji "Made in Poland" jest spoko, to to dla mnie jest jakiś strasznie niezrozumiały relatywizm moralny.
przeciętny Kowalski nie dopuści nawet na chwilę myśli o tym ,ze zeiger za 5 ,czy nawet 20 koła (vide pewien Ponurak) został wyprodukowany ,tzn conajmniej jego podzespoły , w Kraju Ryżowych Poletek |
No, ale my nie jesteśmy przeciętnymi Kowalskimi, a wiedza zdobyta na forum pozwala nam edukować postronnych Bo jeśli wytłumaczysz, że to "Zwis" a nie "Swiss", a koleś powie - "olewam to, mam 3 klocki, kupię w tych pieniądzach zegarek który mi się podoba - bo mi się podoba". To jest jego sprawa, jego hajs i on ten zegarek będzie nosił. Możesz mu pokazać alternatywy - tutaj pełna zgoda, ale niewybranie czy niepolecenie zegarka z powodów czysto ideologicznych to jest 2 x Inna sprawa, że on z czegoś innego może być nie do końca zadowolony - i do zegarków się zrazi, a przecież nie o to chodzi. Na koniec jeszcze zacytuję:
No swiss, no china, no germany - only watches. World Wide Watches.
Ostatnio zmieniony przez Iks 2013-02-05, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Odpowiedz do tematu
Iks napisał/a: |
No swiss, no china, no germany - only watches. World Wide Watches. |