G-shock ostatecznie starcie przedzakupowe:)
Odpowiedz do tematu

:
zaraz damka;) co do 5500, widzę go - myślę STAR TREK, bez powodu ale tak mi się kojarzy, chociaż Mudman ma zdecydowane fory w kategorii kosmicznej;)

Ostatnio zmieniony przez LOUISS 2013-02-05, 22:21, w całości zmieniany 1 raz
Let's watch!
:
Klasyka 5600, zakładasz i zapominasz, że masz go na ręku cool

Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni :/
:
Mudman

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Mudman, ale tylko w tej wersji - GW-9000a-1e

Ostatnio zmieniony przez chomior 2013-02-05, 23:52, w całości zmieniany 1 raz
Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
:
OK, dzięki za wszelkie sugestie wybywam przymierzać :)) klasyka czyli dw-5600 plasuję się na drugim miejscu,tuż za Gulfmanem i to na na tych dwóch modelach się skupiam..

Zobaczymy co za żywo bardziej podejdzie..

Pozdrawiam pifko

Let's watch!
:
Brałbym Mudmana, ale w wersji G-9010 :)
A jeszcze lepiej GW-9010
Chomiora też bardzo fajny. Miałem oba i było ok, a nadgarstek mam skromny :)

Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2013-02-06, 10:01, w całości zmieniany 1 raz
:
Głos oddany na DW-5600E :))

:
pojechałem, obmacałem.. zamawiam ;)

byłem w tt, macałem wszystkie 4 modele i siłą rzeczy kilka innych.. Z wyżej omawianych zdecydowanie najbardziej spodobał się mi Gulfman - jest tym czego szukam w G. Na nadgarstku 17cm leży bardzo dobrze - tylko moja połówka stwierdziła,że wygląda jak napompowane koło ratunkowe;) Także, zamawiam Gulfmana..

ale :)) macałem również klasykę z poza zestawienia czyli DW-6900 (pierwotnie myślałem,że będzie za duży) jednak nie i w przyszłości będzie moim kolejnym 'shokowym' kąskiem :popcorn:

Dzięki wszystkim ankieterom za pomoc pifko
Oczywiście pochwalę się nowym nabytkiem w stosownym dziale cool

Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony przez LOUISS 2013-02-06, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
Let's watch!
:
LOUISS napisał/a:
macałem również klasykę z poza zestawienia czyli DW-6900 (pierwotnie myślałem,że będzie za duży) jednak nie i w przyszłości będzie moim kolejnym 'shokowym' kąskiem :popcorn:

To zastanów się od razu nad taką wersją, w cenie Gulfmana masz już model z solarem. cool

http://mywatcheshub.com/c...69001d-p-11675/

:
Tak się złożyło, że Gulfman leci do mnie z Anglii, a jeszcze wcześniej udało mi się nabyć w drodze wymiany od znajomego jego 2-telniego DW-6900 i jestem bardzo zadowolony. Jedynie podświetlenie ma zdecydowanie mniejszą moc-widać,że bateria trochę niedomaga. Zegarek używany jedynie w warunkach miejskich (szkoła) także nawet wody nie widział.

Mam pytanie, jaki rodzaj/marka baterii będzie dla G-Shocka najlepsza pod względem żywotności?

Pozdrawiam

Let's watch!
:
LOUISS, Bateria w DW-6900 jest dożywotnia. Będzie Ci służyła do śmierci.

Seven, temu zegarku brakuje tylko pociągnięcia kłów na czerwono. Wtedy może byłby fajny :złośliwiec:

:
Z_bych napisał/a:
LOUISS, Bateria w DW-6900 jest dożywotnia. Będzie Ci służyła do śmierci.

Jak to?? hmmm

Cytat:
pierdnie, pieprzny kawał opowie, ch... w towarzystwie pokaże - bawidamek taki

-A niemiec płakał jak odjeżdżała?
-nie, ale k**wy przy trasie robiły szpaler.
:
Z_bych napisał/a:
Co jak to?

a no to,że w GW-6900 to ja rozumiem, ale w DW nawet na stronie casio-polska.pl w specyfikacji produktu jest zapis:

Cytat:
Żywotność baterii: 2 lata
Po założeniu nowej baterii, zegarek będzie pracował przez około 2 lata. Importer gwarantuje bezpłatną wymianę baterii przez okres 1 roku od daty zakupu zegarka. Bezpłatna wymiana realizowana jest w centralnym punkcie serwisowym lub w autoryzowanych serwisach regionalnych.

Wychodzi na to,że ma prawo blednąć po dwóch latach użytkowania-mówię o moim konkretnym przypadku,dla tego zamawiam sobie CR2016 i go wzmocnię;)
Gdzieś tam wygrzebałem, że niby w testach wydajności najlepiej wypada Maxell, Panasonic i Varta.
Ma ktoś przekonanie do żywotności baterii, z któregoś konkretnego koncernu?

P.s
może ktoś,tak jak ja będzie się sugerował takim zestawieniem w wyborze baterii za +/- 2zł ;)
zatem proszę:

Cytat:
Brand/Part No. - mAh rating

Duracell DL2016 - 72
EEMB CR2016 - 75
Energizer ECR2016 - 80
Kingcell CR2016 - 70
Kodak KCR2016 - 80
Maxell CR2016 - 90
Panasonic CR2016 - 90
Rayovac BR2016 - 70
Renata CR2016 - 80