Garniturowy casual
Odpowiedz do tematu

: Re: Garniturowy casual
Piotrek napisał/a:

Jakie są Wasze opinie, a może zaproponujecie coś innego?

Jeśli należysz do grupy ludzi, o której CEO Hublota, Bivet wspomniał w wywiadzie w jednej z odpowiedzi na zadane pytanie:
"In general, and looking beyond Hublot, what is your feeling about current trends in watchmaking design towards larger diameter and thicker watches? Do you believe that this trend will continue over the long term?

No trend lasts forever, otherwise it would not be a trend. But I believe that large watches will last for another half generation at least. It is difficult to wear a small watch when you are accustomed to wearing a large watch. I therefore think that the people who wear large watches today will not revert to small ones. But perhaps the next generation will."

to pewnie nie wpadniesz na taki myk, żeby mając Marinemastera już nie brnąć w najbliższym czasie w rejon powyżej 40mm. A za 2 tys można by pocieszyć się jakimś całkiem porządnym vintage'owym longinem, omegą, zenithem 36mm, by potem wymienić na nowoczesny, duży, ciężki MM z jeszcze większą satysfakcją.

Zegarki * Rower * Radio
emster
[Usunięty]
:
Piotrek, oba wskazane przez Ciebie Seikacze mają po 13,1 mm grubości, Hami już 10. Przy koszuli może mieć to już znaczenie.

:
Od dłuższego czasu męczy mnie trend wielgaśnych zegarków (pomimo 19 cm w nadgarstku). Chodzą za mną te mniejsze ale najmniejsze mi się po prostu nie podobają. Mzeg, mam starą Delbanę o średnicy 35 mm i na moim niemal gorylim (wiem wiem- Bow ;) ) nadgarstku wygląda po prostu idiotycznie. Przy tego typu kopercie wspomniany przeze mnie Zenith wydaje się mieć idealny rozmiar ale budżet nie ten zatem szukam alternatyw.

Ostatnio zmieniony przez Piotrek 2013-02-06, 14:28, w całości zmieniany 1 raz
Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.

Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
ma 42 mm

Ostatnio zmieniony przez bogdan5712 2013-02-06, 16:18, w całości zmieniany 1 raz
:
Bransoleta pasuje do garnituru widziałem w telewizji :))

:
Rudolf napisał/a:
Bransoleta pasuje do garnituru widziałem w telewizji

Telewizja kłamie :D

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum