Pilot typ B - Tisell vs Ticcino
Odpowiedz do tematu

: Pilot typ B - Tisell vs Ticcino
Hej

Mam dylemat. W końcu zdecydowałem się na zakup Pilota z tarczą B. I tu zaczął się problem.
Rozważam popularne na tym forum Tisell lub Ticino. Podobny zakres cenowy ale mam 2 pytania do was :
1) Żadnego na żywo nie widziałem (jedynie zdjęcia) więc prośba o komentarz osób, które mają/miały te zegarki i mogą porównać jakość ich wykonania
2) Nie do końca jestem przekonany do wskazówek w Ticino które po prostu w ogóle nie są dopasowane do tarczy (np. wskazówka godziny wystaje poza wewnętrzny okrąg co sprawia że całość wydaje się dosyć komiczna). Co innego urzekło was w tym zegarku?

Generalnie ideałem w kategorii jest dla mnie Laco ale to już inna półka cenowa - może kiedyś...

Z góry dzięki

:
rrr, podstawowe różnice:
- koperta w Ticino to 44mm, Tisell 43mm - imo ładniejsza jest ta w Tisell'u, choć kwestia gustu,
- mechanizm w Tisellu to Sea-Gull ST-25, w Tocino Miyota 8215

Ostatnio zmieniony przez Michał 2013-03-16, 11:49, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
rrr, proponuje poprzegladac galerie, fotoplastikony. My powiemy, ze ladniejszy A, inni, że B, a zegarek i tak Ty bedziesz nosic.
Jak sam napisales w Ticino nie pasuje Ci wskazówka. Gdy mi przeszkadza cos od poczatku to nie kupuje, bo produkt musi mi sie podobac. Nie liczę, ze sie przyzwyczaję do tego co irytowalo mnie juz przed zakupem.
Gdybys znalazl super okazje, typu -70% normalnej ceny to co innego. Nie podejdzie to i tak ktos przygarnie, a na cukierki jeszcze zostanie ;-)

Ostatnio zmieniony przez Apa13 2013-03-16, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Dzięki za odpowiedź.
Oba mechanizmy akceptuję. Miyotę mam sprawdzoną ale ST-25 też raczej pozytywnie widziałem oceniany.
Wskazówki w Ticino rzeczywiście coś mi nie pasują i dlatego na razie bardziej skłaniam się ku zakupowi pilota od Tisell'a.

Chcę się jedynie upewnić że jeśli chodzi o jakość wykonania Ticino jednak zdecydowanie nie wygrywa tego pojedynku

:
Ticino miałem (pilot 47mm ze starego wypustu, w nieco innej kopercie i bez szafiru), Tiselle mam dwa i ani jednej ani drugiej marce nie mam nic do zarzucenia. Wykonanie na podobnym poziomie z lekkim wskazaniem na Tisella.

:
Chetnie bym nabyl Tisella pilota B. Musze czegos sie pozbyc.

:
w TICINO całkowicie mi nie leże wskazówka godzinowa,
dla mnie nie do zaakceptowania jest w pilocie typu B jak wskazówka godzinowa wystaje poza okrąg. nono nono

Szymon
[Usunięty]
:
Ticino wygląda fajnie, Ale patrząc po ostatnich otoplastikonach, to chyba zdecydowałbym się na Tissela. chwalą ludziska że fajne wykonanie. Sam sie zastanawiam nad jakimś pilocikiem od nich. hmmm

:
Dzięki wszystkim za wypowiedź
Chyba rzeczywiście potrzebowałem jedynie potwierdzenia że Tisell to dobry kierunek.
Tym bardziej że cena za jaką obecnie chodzi na zatoce też do zaakceptowania :)

:
rrr, no licz na ok 140$ i przesyłkę ;-)

:
Jaki jest adres heleny. Nie mogę znaleźć :głową w mur:

:
rouhelena@yahoo.com

?

Edyta> Chyba że:

http://www.helenarou.com/index.html

Ostatnio zmieniony przez nick555 2013-03-17, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
FORZA Robert!
RK WRT
:
nick555, podziękował.

Szymon
[Usunięty]
:
Artur opamiętaj się! plask Narzekasz, że jeszcze się nie wypłaciłes ze wszystkiego, a pilota od Helenki chcesz klikać?
Se zmień nick na czerwony :D

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum