Pierwszy zegarek - jaki?
Odpowiedz do tematu

:
Się napalił, a każecie mu czekać :złośliwiec:

Polecam na ten "pierwszy raz" coś spod Parnisowej bandery, ale uważaj przy kupnie - zapytaj się o dokładność, bo lubią być albo gdzieś luźne, albo rozregulowane :/

Pozdrawiam i mam nadzieje, że niedługo pokażesz coś ciekawego w Nowych Nabytkach :)

Ostatnio zmieniony przez Milloszek 2013-05-22, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
:
Milloszek napisał/a:

zapytaj się o dokładność, bo lubią być albo gdzieś luźne, albo rozregulowane :/

A autor ile przećwiczył już parnisów?
I cóż to oznacza luźne?

:
3 nurki i jednego power reverse, 2 musiały być regulowane, a we wszystkich nurkach miałem luźne bezele :/ chyba, że tylko ja mam takie szczęście. :(

KUPIĘ TISSEL PILOT-B-TYPE
:
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Napaliłem się na zegarek, ale po tym całym szukaniu przez ponad tydzień stwierdzam, że lepiej wstrzymać się z zakupem. Poczekam, aż będę mógł przeznaczyć więcej grosza na zegarek i wtedy kupię taki, który będzie mi w 110% odpowiadał pod każdym względem.

:
marakesz500 napisał/a:
Napaliłem się na zegarek, ale po tym całym szukaniu przez ponad tydzień stwierdzam, że lepiej wstrzymać się z zakupem. Poczekam, aż będę mógł przeznaczyć więcej grosza na zegarek i wtedy kupię taki, który będzie mi w 110% odpowiadał pod każdym względem.

pifko

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Szymon
[Usunięty]
:
marakesz500 napisał/a:

Bardzo dobra decyzja pifko
Cześć wytłuszczona - niemożliwa (po kilku miesiącach kupisz kolejn ;) )

:
I dobra i zła jednocześnie ;) (owa decyzja)
Jeśli faktycznie po jakimś czasie będziesz w stanie wydać więcej na zegarek, to być może (choć to wcale nie takie oczywiste) będzie on spełniał więcej Twoich wymagań.
Ale z drugiej strony możesz skończyć jak jeden mój znajomy, który ciągle wstrzymywał się z zakupem telewizora, bo będą tańsze, a za to samo dostanie więcej... itd, itp.
Efekt jest taki że nadal ma starego kineskopowego 21" złoma, którego ciągle łata i ciągle czeka niewiadomonaco :D
A w dodatku ceny zegarków mają niestety tendencję wzrostową.
Więc ja bym tam kupił coś co się podoba, nacieszył się, a po jakimś czasie najwyżej sprzedał i kupił następny :)) Bo znalezienie takiego co by w 110% odpowiadał jest prawie niemożliwe, choć są tu tacy pokolorowani na żółto, co to niby mają po jednym zegarku, a i tak ciągle pokazują coś nowego w nowych nabytkach :P

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

co to niby mają po jednym zegarku

Nie maja po jednym tylko mają powoli dość nono

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Moja zasada jest następująca i jej się trzymam:

Kupuj sowiety póki są i póki są tanie!!!

Wy macie zegarki ja mam czas...
:
Iks napisał/a:
goTomek napisał/a:
co to niby mają po jednym zegarku

Nie maja po jednym tylko mają powoli dość nono

Popieram!

:
goTomek napisał/a:
nadal ma starego kineskopowego 21" złoma,

Ja tez mam kineskopowca tyle ze ma 24cale, jak bedzie wiekszosc kanalow w HD moze zmienie, jakos jakosc plaskich telewizorow mnie nie zadawala, poza tym na plaskim nie bedzie mogl spac kot.

A co do zegaka to kup taki ktory wpadl Ci w oko przy pierwszym podejsciu, a pozniej kupisz drugi......trzeci. Zatrzymac sie warto przy hmmm m szostym i wtedy pomyslec czy kupujemy dalej czy wymieniamy:)

:
Przeglądam sobie jeszcze oferty i tak patrzyłem na tego Timex T49799, który został zaproponowany przez Machu i fajny zegareczek, ale trochę złych opinii się o nim naczytałem, że paruje itp.

Znalazłem jeszcze takie Lorusy:

LORUS RT367AX9

Lorus RS959AX9

Miał ktoś z Was, któregoś z nich w ręce/na ręce? :) Któryś z nich jest lepszy czy jeden równy drugiemu? Proszę o opinie.

:
Lorus to w sumie prawie Seiko (znaczy tania marka koncernu) więc o jakość możesz być spokojny. Czy któryś lepszy? Pewnie takie same, natomiast to zupełnie różne zegarki, mimo że podobne, pierwszy chrono, do gotowania jajek jak znalazł :D
Drugi to taki codzienny, a i pod mankiet pewnie w razie czego wejdzie. oba mają WR100 więc i na basen można wziąć. Podoba mi sie w nim ta czerwona sekunda :)
Bierz który Tobie sie bardziej podoba

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Lorus to w sumie prawie Seiko (znaczy tania marka koncernu) więc o jakość możesz być spokojny. Czy któryś lepszy? Pewnie takie same, natomiast to zupełnie różne zegarki, mimo że podobne, pierwszy chrono, do gotowania jajek jak znalazł :D
Drugi to taki codzienny, a i pod mankiet pewnie w razie czego wejdzie. oba mają WR100 więc i na basen można wziąć. Podoba mi sie w nim ta czerwona sekunda :)
Bierz który Tobie sie bardziej podoba

Nom, ta wskazówka mnie zahipnotyzowała, a i cała tarcza bardzo przyjemnie wygląda.

Edit:
Miałem poczekać i kupić jakiś konkretniejszy zegarek, ale ten Lorus zbyt mocno mi się podoba. Zamówiłem go i we wtorek powinien już u mnie być.

Ostatnio zmieniony przez marakesz500 2013-05-23, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Szymon
[Usunięty]
:
marakesz500 napisał/a:
Miałem poczekać i kupić jakiś konkretniejszy zegarek, ale ten Lorus zbyt mocno mi się podoba. Zamówiłem go i we wtorek powinien już u mnie być.

To teraz już z górki bedzie. :P
Jeszcze nie raz spotkamy się w "Nowych nabytkach" :D

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-05-23, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum