zapraszam do ogladania (tym razem byly klopoty z odbiciem swiatla w szybce)
http://youtu.be/PWHXvKwfwa8
Odpowiedz do tematu
: Orient Cesarski Multi Year
Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2013-06-06, 17:23, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2013-06-06, 17:23, w całości zmieniany 1 raz
:
Fajna Recka, mam taki sam z srebrną tarczą. Dla mnie to taki powrót do przeszłości, sam dobrze pamiętam jak stryjek przywiózł taką patelnię z Iraku i wszyscy podziwialiśmy
Pozdrawiam
Waldek
Waldek
:
Mój brat z Iraku to MR-G przywiózł Zmiana pokoleń.
Wracając do tematu - fajna recenzja. Fajnie, że ci się chce. A i zegarek nienajgorszy.
Wracając do tematu - fajna recenzja. Fajnie, że ci się chce. A i zegarek nienajgorszy.
:
Jak zwykle recka bardzo fajna. Jego cena z "dawnych czasów" to właśnie owy prestiż
Mi się ten model akurat nie podoba i rzeczywiście - skojarzenia mam jednoznaczne. Pewnie pod względem technicznym nie ma do czego się przyczepić. Czekam na kolejną reckę. Widzę, że zmieniłeś czołówkę filmików. Też oceniam na plus
PS
Jedno pytanie: mówi się bezla czy bezela ? Ja używam drugiej formy i jestem przekonany, że jest poprawna, ale ... może się mylę ?
Mi się ten model akurat nie podoba i rzeczywiście - skojarzenia mam jednoznaczne. Pewnie pod względem technicznym nie ma do czego się przyczepić. Czekam na kolejną reckę. Widzę, że zmieniłeś czołówkę filmików. Też oceniam na plus
PS
Jedno pytanie: mówi się bezla czy bezela ? Ja używam drugiej formy i jestem przekonany, że jest poprawna, ale ... może się mylę ?
:
nie mam pojecia, ale ladnie (dla mnie) brzmi bezla
:
Spoko recka. Widzę rozwój kanału Fajną czołówkę wrzuciłeś z tym mechanizmem Recka już bardziej uporządkowana niż pierwsze i sprawia wrażenie zdecydowanie lepiej przygotowanej. Faktycznie nieźle się odbija od tego szkła, ale trudno - da się przeżyć.
Jak ja tego nie zrobię, to pewnie Fazi zrobi, więc miejmy to za sobą :
Zamiast kupywać, powinno być kupować,
Zamiast 500 złoty, powinno być 500 złotych
Generalnie super i czekam na kolejną
[ Dodano: 2013-06-07, 08:03 ]
Co do bezela i bezla, to też się zastanawiałem. Może w tym wypadku "luneta" byłaby rozwiązaniem ? A wewnętrzny bezel określić jako pierścień Ostatecznie można tak zbudować zdanie, żeby nie trzeba było słowa "bezel" odmieniać i jest po kłopocie
Jak ja tego nie zrobię, to pewnie Fazi zrobi, więc miejmy to za sobą :
Zamiast kupywać, powinno być kupować,
Zamiast 500 złoty, powinno być 500 złotych
Generalnie super i czekam na kolejną
[ Dodano: 2013-06-07, 08:03 ]
Co do bezela i bezla, to też się zastanawiałem. Może w tym wypadku "luneta" byłaby rozwiązaniem ? A wewnętrzny bezel określić jako pierścień Ostatecznie można tak zbudować zdanie, żeby nie trzeba było słowa "bezel" odmieniać i jest po kłopocie
:
Można i tak Szymon żonglować słowem ale i tak dalej nie wiem, która wersja jest poprawna.
Czekamy na Faziego
Czekamy na Faziego
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-06-07, 07:18, w całości zmieniany 1 raz
Hogg, ja chyba obstawałbym przy "bezela". Słowo jest zapożyczeniem, bo w słowniku języka polskiego coś takiego jak "bezel" nie wystepuje. Poza tym będąc konsekwentym w odmianie "bezla", należałoby też mówić "na bezlu", a nie "na bezelu". Tak mi się wydaje
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-06-07, 07:18, w całości zmieniany 1 raz
:
poprawna forma: bezla, bezlu. Tak jak wróbel, mówimy wróbla a nie wróbela
:
Słowo "wróbel" nie jest zapozyczeniem, więc oczywiście jest tak jak mówisz. Wszystkie polskie słowa z końcówką "el" własnie tak się odmienia. Możliwe, że w przypadku słowa "bezel" jest tak jak ze słowem "kisiel" gdzie właściwie obie formy są dopuszczalne (ze względu na jego pochodzenie). Trzebaby zadać pytanie ekspertowi językowemu. Ale fakt - forma bezla raczej jest zupełnie poprawna.
Może lepiej szkończmy, bo zaczyna śmierdzieć koszem
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-06-07, 08:36, w całości zmieniany 1 raz
winter napisał/a: |
poprawna forma: bezla, bezlu. Tak jak wróbel, mówimy wróbla a nie wróbela |
Słowo "wróbel" nie jest zapozyczeniem, więc oczywiście jest tak jak mówisz. Wszystkie polskie słowa z końcówką "el" własnie tak się odmienia. Możliwe, że w przypadku słowa "bezel" jest tak jak ze słowem "kisiel" gdzie właściwie obie formy są dopuszczalne (ze względu na jego pochodzenie). Trzebaby zadać pytanie ekspertowi językowemu. Ale fakt - forma bezla raczej jest zupełnie poprawna.
Może lepiej szkończmy, bo zaczyna śmierdzieć koszem
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-06-07, 08:36, w całości zmieniany 1 raz
:
Miodek, ma taki program gdzie wyjaśnia właśnie takie zagwozdki...
uderzcie do niego...
co do recenzji to oprócz małych błędów językowych, które wytknęli moi poprzednicy bardzo fajna recenzja... tak trzymać!
uderzcie do niego...
co do recenzji to oprócz małych błędów językowych, które wytknęli moi poprzednicy bardzo fajna recenzja... tak trzymać!
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
:
A dziekuje, swoja droga upieram sie ze to sa prezentacje a nie recenzje. Zeby zrobic na jakis temat recenzje to trzeba sie na tym znac, a ja na zegarkach sie nie znam ja je tylko nosze i wypowiadam sie jako laik, stad tez moga brac sie rozne bledy w technikaliach i innych okresleniach:)
Choc dla zupelnego zegarkowego laika to i tak gadam w jezyku zulu-gula (tak mi powiedzieli ludziki w pracy), a jadna kolezanka zapytala czy ten zegarek z szklana dupka (PRS516) to ma ogniwo sloneczne bo nie widac baterii
Choc dla zupelnego zegarkowego laika to i tak gadam w jezyku zulu-gula (tak mi powiedzieli ludziki w pracy), a jadna kolezanka zapytala czy ten zegarek z szklana dupka (PRS516) to ma ogniwo sloneczne bo nie widac baterii
:
Było powiedzieć, że czerpie energię z kosmosu
Ptaku napisał/a: |
a jadna kolezanka zapytala czy ten zegarek z szklana dupka (PRS516) to ma ogniwo sloneczne bo nie widac baterii |
Było powiedzieć, że czerpie energię z kosmosu
:
Albo że z rynki wysysa...
zdrawki
Odpowiedz do tematu
Szymon napisał/a: | ||
Było powiedzieć, że czerpie energię z kosmosu |
Albo że z rynki wysysa...
zdrawki