Vostok Europe za mną chodzi
Odpowiedz do tematu

Sylwek
[Usunięty]
: Vostok Europe za mną chodzi
Poproszę kilka za i kilka przeciw ;)

oczywiście tylko z automatyczną przekładnią :))

:
Bo to fajne zegary są! Ja gazika uwielbiam, długo na liście był tez Anchar i Elektroplan (zdjęcie Tomirka na pomarańczowym nato mistrzostwo!). Wady - brak szybkiej zmiany daty i stop sekundy w automatach vostoka oraz mineralne szkła. W przypadku mechanizmów seiko brak stop sekundy...

Podsumowując - brać i się cieszyć :))

Sylwek
[Usunięty]
:
obawiam się tylko ich gabarytów , :D a najbardziej mnie ociepla ten no .. northpole ,..

niekoniecznie te kolorki ,ale model ;)

:
Słoniu napisał/a:
Elektroplan

Ekranoplan :)) ;)

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Słoniu napisał/a:
Wady - brak szybkiej zmiany daty i stop sekundy w automatach vostoka

W nowych zegarkach to znaczy dyskwalifikacje :głową w mur:

Sylwek
[Usunięty]
:
Ale w opisach stoi,że ten model ,czyli North Pole 1 -2013 jest na silniku seiko NH 35A i posiada stopsekundę ,oraz zmianę daty hmmm
czy ktoś może to zweryfikować?,bo np : posiada taki zeiger?

:
Cytat:
Ekranoplan :)) ;)

zmęczony byłem wczoraj pogodą i literaturą :)) :D

Deco79 napisał/a:
W nowych zegarkach to znaczy dyskwalifikacje :głową w mur:

Jest przyspieszona - cofasz do 20:30 i do 0:30 i tak w koło :)

Sylwek napisał/a:
seiko NH 35A i posiada stopsekundę ,oraz zmianę daty hmmm

A to przepraszam - zdaje się, że Nick ma anchara na NH35 - więc może powiedzieć czy tam jest stop sekunda... Mi się wydawało, że to przerobione 7s26/ ale coś mogło mi się pomieszać.

maciek
[Usunięty]
:
Sylwek napisał/a:
obawiam się tylko ich gabarytów , :D a najbardziej mnie ociepla ten no .. northpole ,..
Obrazek

niekoniecznie te kolorki ,ale model ;)

Mi też własnie taki się podoba. ;)

47nm w bezbezelowym zegarku to chyba ciut za dużo dla mnie... hmmm

:
NH35 ma stopsekundę, i ma dokręcanie. Datownik pracuje "standardowo", tj. na pierwszym skoku koronki zapindala w koło ;-)

Mam Łunochoda, a ze starych jeszcze czasów - garniturę i tytanowe takie "coś" od Vostok International. Łunochod jest kapitalny. Dwa pierwsze są do dupy.

:
Jedno za - gazik jest zwyczajnie fajnym zegarkiem. Ma w sobie to coś. Szczególnie w słoniowej wersji. Chociaż te niebieskie też są ładne. Oba mam na WL :głową w mur:

:
To może Ekranoplan?

dobrze, że wielki, gwoździa wbije i kapsel otworzy :))

:
O ile pamiętam, to w Ancharze jest NH25
Czyli szybka zmiana daty, ale brak stop sekundy i dokręcania.

Zajebisty zegar, nawet na nadgarstek 17-18 cm. Duży, lug to lug bodaj 57 ale uszy wygięte w dół i mocowanie paska wychodzi na wysokości dekla. Zresztą, najfajniejszej części oprócz trytu, w zegarku :)

FORZA Robert!
RK WRT
Maras68
[Usunięty]
:
Sylvas ty wiesz, który zegar za Tobą chodzi :złośliwiec: :D

Spam
[Usunięty]
:
Sylwas... nie kupuj takiego dużego zegara bo cię będzie na lewą burtę przechylać :)) no chyba, że na prawej ręce będziesz nosił hmmm to na prawą burtę :P

:
Spam napisał/a:
Sylwas... nie kupuj takiego dużego zegara bo cię będzie na lewą burtę przechylać :)) no chyba, że na prawej ręce będziesz nosił hmmm to na prawą burtę :P

Kup dwa! :P

pozdrawiam
Narfas

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum