Czołem
to może krótka historia. Za dzieciaka miałem w domu zegarek wymontowany z jakiegoś samolotu. Niestety w niewyjaśnionych okolicznościach zmienił właściciela. Zawsze myślałem, że to jakiś zegarek zakupiony na okolicznym bazarku od naszych przyjaciół ze wschodu, którzy zupełnie przypadkiem oszabrowali MIGa czy innego Suchoja. Ale jak już pojawiły się na świecie komputery to odkryłem, że to nie sowiecki, tylko hamerykańcki zegarek - A11 montowany w samolotach w czasie II wojny światowej. Skąd się wziął w chałupie - nie wiem, ale zawsze mi się podobał.
Przeczytałem większość tematów w tym dziale - typu "pierwsza tarcza jak zacząć", więc już nie będę się pytał. Rozkminiłem stuningowaną wersję painta i na bazie zdjęć, własnych wspomnień i wyobrażeń napaćkałem coś takiego.
Ponieważ jestem świeżakiem i raczkuje w tematyce proszę szanownych Kumotów o uwagi. Jako, że jest to coś co chciałbym skończyć zdecydowałem się pójść łatwiejsza drogą i upchnąć tę tarczę w Parnisa pilota, albo big pilota. Co Wy na to?
Pozdro
Paweł
Poprawiłem fotkę
Odpowiedz do tematu
: A11 Aircraft Clock jako pierwszy mod
Ostatnio zmieniony przez Santino 2013-09-06, 13:56, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Santino 2013-09-06, 13:56, w całości zmieniany 2 razy
:
Ładna, czytelna, ale do mnie nigdy nie gadały samoloty, czołgi i inne sprzęty na tarczy
Dlaczego tylko pierwszy minutowy index jest czerwony? Taki symbol, że to Twój pierwszy mod?
Dlaczego tylko pierwszy minutowy index jest czerwony? Taki symbol, że to Twój pierwszy mod?
:
Ja lubię lotnicze, a Twoja tarcza bardzo mi się podoba. Ma w sobie (jak dla mnie) klimat tych fajnych rosyjskich lotników. Nie tylko przez samolot. Fajne.
:
calkiem fajny projekt; mi tylko napis na dole (imie i nazwisko) nie konweniuje - za blisko podzialki minutowej. Dlaczego pierwszy indeks czerwony?
beceen | ***** ***
:
Nie słuchaj ich - wygląda super... Tylko jak masz imię dłuższe od nazwiska lub na odwrót będzie to dziwnie wyglądać...
:
Nawet mi się podoba, tylko to imię i nazwisko to wywal z tej tarczy, psuje klimat.
:
1. Za duże cyfry minutowe
2. "12" za blisko trójkąta, "3" i "6" też za blisko indeksów
3. Samolot za duży
4. Imię i nazwisko za blisko indeksów
5. Te kropki godzinowe (to ma być luma?) też trochę za duże
6. Kreski indeksów minutowych za grube - chyba, że to ma być kanapka?
2. "12" za blisko trójkąta, "3" i "6" też za blisko indeksów
3. Samolot za duży
4. Imię i nazwisko za blisko indeksów
5. Te kropki godzinowe (to ma być luma?) też trochę za duże
6. Kreski indeksów minutowych za grube - chyba, że to ma być kanapka?
:
Skoro nalegasz, to jeszcze indeks przy 6 - jest biały, a nie taki jak przy 3 i 9
:
Ostatnio zmieniony przez vpawell 2013-09-07, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki za uwagi.
To może po kolei. Ze wskazówkami nie ma problemu, bo ich jeszcze nie ma w głowie. Pierwszy indeks jest czerwony bo to mój pierwszy zegarek i chyba tak własnie będę numerował, jeśli pojawią się kolejne. Co do uwag kumota Santino to - kurde, dobrze gada, po wydrukowaniu tarczy na drukarce widzę, że cyfry minutowe są: a) za duże, b) za trochę grube. No i może indeksy minutowe trochę za grube. Na kropkach godzinowych planowałem lumę, ale zobaczymy. Zmniejszę, poprzesuwam i obczaimy jak wyjdzie V2.
A w kwestii imienia i nazwiska to... nie wiem jak to będzie. Chciałem dodać coś mojego, związanego z nazwiskiem, początkowo w postaci kodu lotniska, potem nazw pasów startowych, potem była grafika, jedna druga, ale wszystko było blee i fuj. W końcu zostało tak jak jest, chyba najmniej inwazyjne.
Wow, 100 lat bym paczył i bym się nie dopaczył
To może po kolei. Ze wskazówkami nie ma problemu, bo ich jeszcze nie ma w głowie. Pierwszy indeks jest czerwony bo to mój pierwszy zegarek i chyba tak własnie będę numerował, jeśli pojawią się kolejne. Co do uwag kumota Santino to - kurde, dobrze gada, po wydrukowaniu tarczy na drukarce widzę, że cyfry minutowe są: a) za duże, b) za trochę grube. No i może indeksy minutowe trochę za grube. Na kropkach godzinowych planowałem lumę, ale zobaczymy. Zmniejszę, poprzesuwam i obczaimy jak wyjdzie V2.
A w kwestii imienia i nazwiska to... nie wiem jak to będzie. Chciałem dodać coś mojego, związanego z nazwiskiem, początkowo w postaci kodu lotniska, potem nazw pasów startowych, potem była grafika, jedna druga, ale wszystko było blee i fuj. W końcu zostało tak jak jest, chyba najmniej inwazyjne.
Cytat: |
Skoro nalegasz, to jeszcze indeks przy 6 - jest biały, a nie taki jak przy 3 i 9 |
Wow, 100 lat bym paczył i bym się nie dopaczył
Ostatnio zmieniony przez vpawell 2013-09-07, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
:
....może same inicjały
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
niestety PO kojarzy się zbyt politycznie, walnąć do tego uśmieszek, grzywkę i śmiało mogę sprzedawać zegarek w sejmie
jimmy napisał/a: |
....może same inicjały |
niestety PO kojarzy się zbyt politycznie, walnąć do tego uśmieszek, grzywkę i śmiało mogę sprzedawać zegarek w sejmie
:
Podoba mi się, tylko samolot niech będzie mniejszy i na godzinie 6 :}
_
work in progress
work in progress
:
tak się zastanawiam i...........................może OP (tak trochę z obczyzny).....też się może kojarzyć
Odpowiedz do tematu
vpawell napisał/a: | ||
niestety PO kojarzy się zbyt politycznie, walnąć do tego uśmieszek, grzywkę i śmiało mogę sprzedawać zegarek w sejmie |
tak się zastanawiam i...........................może OP (tak trochę z obczyzny).....też się może kojarzyć
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą