Steinhart Marine vs Stowa Marine
Odpowiedz do tematu

:
Powiedzcie mi jak jest z jakością wykonania.
Weżmy pod uwagę także wspomnianego G.Gerlach o którym też się wiele naczytałem :)

Sylwek
[Usunięty]
:
leehooker, a możesz wskazać źródła,w których tak się naczytałeś o Gerlachu?

:
Co prawda tarcza jest albo kremowa albo jak w przykładzie poniżej " luminous" ale fajną opcją jest Laco z serii Navy . Rozmiar uniwersalny a i historia firmy długa i ciekawa

https://shop.laco.de/en/Navy-Watch/Navy-Miyota-Luminous.html

:
z tych dwóch głos na stowe

ale gdybym to ja miał do wydania 3000pln wziąłbym batorego big date, RWD-6 i preordera na navigatora :)

pifko

:
Czasem w promocji w Aparcie da sie szarpna fajnego Louisa Erarda.
Szukajcie a bedzie wam dane :)

:
Stowa... Stenek zbyt duży jak na zegar tego typu...

Kemmner też czad ;)

GALERIA
Facebook: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerslife
:
mazok napisał/a:
z tych dwóch głos na stowe

ale gdybym to ja miał do wydania 3000pln wziąłbym batorego big date, RWD-6 i preordera na navigatora :)

pifko

+1
pifko

:
Dyskusja o wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą....
To znaczy oba zegarki bardzo fajne, tak samo jak i inne propozycje, ale po prostu każdy zwraca uwagę na co innego. Każdy więc powinien wybierać według swoich preferencji.
Kolega, jak domyślam się, nie ma wielkiego doświadczenia z zegarkami, to zwrócę uwagę na kilka mniej oczywistych kwestii:
- Stowa to automat z datą na ETA 2824 (zakładam, że jak już ją brać to w wersji TOP) a więc, żeby ją używać na zmianę z innym zegarkiem potrzebny będzie rotomat.
- rozmiar i grubość Steinharta ma znaczenie, zwłaszcza w porównaniu do poprzednio używanego Seiko. Tu z kolei mamy ręczny naciąg bez daty.. naprawdę warto zrobić przymiarkę - dobrze jeśli uda się tych konkretnych zegarków (mogą być problemy, ale koledzy mogliby pomóc)

O wizualiach i cenie nie ma co się rozwodzić, jak pisałem, każdy ocenia sam, ale zwróć uwagę na kształt wskazówek czy odpowiadają Ci cieniutkie u Stowy czy bardziej mięsiste u Stenka.

Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Dzięki bardzo za pomoc.

Jak na razie bardziej skłaniam się ku modelowi firmy Stowa.
Steinhart po przeanalizowaniu wymiarow, moze byc za duzy.

Zainteresowal mnie takze Batory Big Date...choc nie ma widocznego mechanizmu a to niewatpliwie bardzo mi sie podoba w opisywanych wczesniej zegarkach.

Co to za mechanizm w Batorym?

:
Sea Gull ST2526 AAA.

:
W sumie raaacja, jak nie masz za dużego nadgarstka to Ci starczy kasy na dwa zajefajne Gerlachy :idea:

GALERIA
Facebook: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerslife
:
Przemyślę to :)
Czytałem w jakimś temacie, że planowany jest jakiś "garniturowiec" z przeszklonym spodem od G.Gerlach?

Prawda to?

:
Jak bardzo lubie Stenka to z tych dwoch oddaje glos na Stowe. Koperta w Stenku jest ogromna a zegarek tego typu musi byc jednak troche drobniejszy ;)

:
muchacho_ napisał/a:
Jak bardzo lubie Stenka to z tych dwoch oddaje glos na Stowe. Koperta w Stenku jest ogromna a zegarek tego typu musi byc jednak troche drobniejszy ;)

Oj tam oj tam - marudzicie Panowie cool

:
leehooker, zalezy jaki masz nadgarstek.
Duzy-->Stenek
Maly--> Stowa
Jezeli nie jestes przekonany do tego typu zegarka proponuje cos tanszego.
Ja mam Batorego bez daty. Jedyny minus jaki w nim widze to wysokosc koperty.

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum