Hej, Tak pod dyskusję, żeby się coś dowiedzieć od mądrzejszych.
W końcu zebrałem się żeby zanieść do naprawy Warda lotnika, który zatrzymywal się na ręku, a leżąć, chodząc w rotomacie, szedł jak zły.
Dziś byłem przelotem, zegar już naprawiony, testuje się na ręku u mojego majstra. I co, podobno był pęknięty antyshock. Może mi ktoś bliżej objaśnić (jakaś fotka)? Pierwsza myśl podobno była oś balansu, ale po rozebraniu/dokładniejszym przyjrzeniu wyszło co wyszło. Potwierdza tylko to, że zegar dostał niezłego "strzała" wcześniej.
Odpowiedz do tematu
: Pękniety Antyshock Eta 2824-2
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Przemek, kocopały opowiadasz najtęższe umysły twierdzą że w wyniku "pizgnięcia" w zegarku nic się nie morze stać
..a tak na poważnie , to zależy co Twój majster rozumie przez pojęcie Antyshock, bo zabezpieczenie antywstrząsowe składa się z kilku elementów, ale prawdopodobnie chodziło mu o zabezpieczenie sprężyste..czyli taką sprężystą blaszkę która zabezpiecza całość w oprawie
..a tak na poważnie , to zależy co Twój majster rozumie przez pojęcie Antyshock, bo zabezpieczenie antywstrząsowe składa się z kilku elementów, ale prawdopodobnie chodziło mu o zabezpieczenie sprężyste..czyli taką sprężystą blaszkę która zabezpiecza całość w oprawie
:
Tytułowe pęknięcie przyjeło się stosować do pękniętej amortyzacji zespołu łożyskowego. Raz się spotkałem ze sprężynką pękniętą podczas normalnego użytkowania, reszta przypadków była wynikiem ingerencji fachowców.
Pozdro!!!
:
kaido2, a powiedz, da się zastąpić taką sprężynkę inną, nie od ety?
Bo właśnie tyle wiem, że dobrał, ale na razie nie dopytywałem od czego Sam przyznał, że z innego.
Ogólnie zaskakuje mnie pozytywnie jak na razie, pokazywał mi jakieś buksiaki Ruhli, mówiąc, a naprawię, nie mam co robić a klient chciał
Bo właśnie tyle wiem, że dobrał, ale na razie nie dopytywałem od czego Sam przyznał, że z innego.
Ogólnie zaskakuje mnie pozytywnie jak na razie, pokazywał mi jakieś buksiaki Ruhli, mówiąc, a naprawię, nie mam co robić a klient chciał
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-11-08, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
Da się jak najbardziej, tak samo jak się da zamieniać nakrywki czy całe wkłady.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-11-08, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
:
Witam. Podczepię się pod temat ponieważ ciekawi mnie informacja od jakich mechanizmów nadaje się ta sprężynka zamiennie? Czy da radę wstawić do ETY sprężynkę z jakiegoś "ruska"?
:
Da, ale z jakiego to dokładnie nie napisze, bo dobieram jak trzeba metoda prób i błędów z fiolki gdzie juz zgromadziłem wcześniej takowe z różnych mechanizmów gdzie prym wiodą ruskie.
Pozdro!!!
:
Spróbuj od RakETY
Jak wymieniałem sprężynkę, to zniszczyłem 3 sztuki dobrych zanim założyłem poprawnie.
hary70 napisał/a: |
Czy da radę wstawić do ETY sprężynkę z jakiegoś "ruska"? |
Spróbuj od RakETY
Jak wymieniałem sprężynkę, to zniszczyłem 3 sztuki dobrych zanim założyłem poprawnie.
:
Odpowiedz do tematu
hary70, Pogadaj z Bow'em on ma Etek zatrzęsienie... może pomoże
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.