Odpowiedz do tematu
:
Podoba mi się niebieski i ten z WUSa
:
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-12-07, 19:14, w całości zmieniany 2 razy
Waldku, drugi jest bardzo fajny. Koperta, mechanizm, układ tarczy - dla mnie jest bardzo ok.
No i rozmiar ma słuszny (chyba 44mm?), bo ten nurek jest mikry... szerokość lunety to chyba 40-41mm. Jak go mierzyłem, to taki w sam raz pod koszulę był.
W sumie też jest fajny, ale chętnych wcale może na niego nie być przy odsprzedaży (ostatnio przez 2 miesiące taki czarny na Kizi schodził i chyba za 2tys w końcu poszedł).
Ja bym poszukał na rynku wtórnym Challenge cośtamcośtam 1932 (Żwirko i Wigura). Jest świetny wg mnie.
No i rozmiar ma słuszny (chyba 44mm?), bo ten nurek jest mikry... szerokość lunety to chyba 40-41mm. Jak go mierzyłem, to taki w sam raz pod koszulę był.
W sumie też jest fajny, ale chętnych wcale może na niego nie być przy odsprzedaży (ostatnio przez 2 miesiące taki czarny na Kizi schodził i chyba za 2tys w końcu poszedł).
Ja bym poszukał na rynku wtórnym Challenge cośtamcośtam 1932 (Żwirko i Wigura). Jest świetny wg mnie.
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-12-07, 19:14, w całości zmieniany 2 razy
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
:
Ostatnio zmieniony przez mpawel 2013-12-08, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
Nurek, ale ja mogę być nieobiektywny bo wszystkie nurki Orisa mi się podobają
Ostatnio zmieniony przez mpawel 2013-12-08, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
:
Orisy raczej kiepsko trzymają wartośc (piszę z autopsji)- jeśli kupujesz to z drugiej ręki. A który to już kwestia gustu - pewnie wcześniej czy poźniej i tak go sprzedasz
:
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
nieobiektywny, nieobiektywny, nieobiektywny nono
mpawel napisał/a: |
moge być nie obiektywny |
nieobiektywny, nieobiektywny, nieobiektywny nono
:
WUSowy już poszedł, pasti wiesz cos w temacie
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Pierwsze wrażenie - nurek i przy tym pozostanę
:
Nie mam jakiegoś parcia, bo zegarków mam dostatek...chciałem ino potestować i jak się spodoba to zostanie, jak nie to idzie dalej. I tu dylemat, aby w razie czego nie przepłacić za mocno...
W sumie lubię niebieskie nurki, ale bardziej uniwersalny jest ten drugi no i koperta lepsza...całkiem możliwe, że po przespaniu z tematem żadnego nie wezmę i poszukam nowego obiektu
W sumie lubię niebieskie nurki, ale bardziej uniwersalny jest ten drugi no i koperta lepsza...całkiem możliwe, że po przespaniu z tematem żadnego nie wezmę i poszukam nowego obiektu
World Wide Watches
:
Nurek jest po prostu brzydki, taki kubeł.
Fajny jest ten drugi ale taki
Warto tylko pamiętać, że "odsprzedawalność" Orisa nie jest za dobra, na każdym sporo stracisz.
Fajny jest ten drugi ale taki
Warto tylko pamiętać, że "odsprzedawalność" Orisa nie jest za dobra, na każdym sporo stracisz.
:
Nurek- jest po prostu bardzo udany pod względem projektu. Miałem takiego, tyle że z ciemną tarczą i srebrnym bezelem- ta wersja jest mim zdaniem najładniejsza. Mnie bardzo się podobał i trochę żałowałem że się pozbyłem. Z drugiej strony Pasti masz lepsze zegarki więc myślę, że żaden z tych Orisów niczym Cię nie ujmie.
:
No tak jak mówiłem - on tego srebrnego koloru tarczy to nie powinien dostać nigdy. W czarnym wygląda ok.
Wojtec napisał/a: |
Fajny jest ten drugi ale taki |
No tak jak mówiłem - on tego srebrnego koloru tarczy to nie powinien dostać nigdy. W czarnym wygląda ok.
:
No myślę, że może tak być - nie przebije się ponad te które mam i dojdę do wniosku, że ma iść dalej a potem to co Wojtek pisze:
nav napisał/a: |
Z drugiej strony Pasti masz lepsze zegarki więc myślę, że żaden z tych Orisów niczym Cię nie ujmie. |
No myślę, że może tak być - nie przebije się ponad te które mam i dojdę do wniosku, że ma iść dalej a potem to co Wojtek pisze:
Woytec napisał/a: |
Warto tylko pamiętać, że "odsprzedawalność" Orisa nie jest za dobra, na każdym sporo stracisz. |
World Wide Watches
:
Niestety, marka nie jest zbyt mocno osadzona w świadomości rodaków, poza forum mało kto o niej słyszał.
Na forach też niespecjalnie popularna bo droga, są tańsze ładnie opakowane ety i sellity
Miałem kilka Orisów, między innymi i tego z fotek i sporo straciłem na jego odsprzedaży.
A gdybyś jednak chciał kupić któregoś z powyższych to pisz na PW do forumowicza o nicku Jash z KMZiZ, pracuje w dystrybucji Orisa i jest bardzo miły i przyjazny w negocjacjach.
Na forach też niespecjalnie popularna bo droga, są tańsze ładnie opakowane ety i sellity
Miałem kilka Orisów, między innymi i tego z fotek i sporo straciłem na jego odsprzedaży.
A gdybyś jednak chciał kupić któregoś z powyższych to pisz na PW do forumowicza o nicku Jash z KMZiZ, pracuje w dystrybucji Orisa i jest bardzo miły i przyjazny w negocjacjach.
:
Odpowiedz do tematu
Woytec, tu masz rację zegarki świetne ale ceny bardzo wysokie jak za te mechanizmy. A Jash chyba w Janeba Time pracuje bo i Alpinki pokazuje.
Ten co Krisp1 kupił to jest mistrzostwo świata. Zegarek marzenie
Ten co Krisp1 kupił to jest mistrzostwo świata. Zegarek marzenie
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91