jak w temacie,znalazłem w bardzo dobrej cenie zegarek,który za mną chodzi od dawna, japoński sprzedawca zgadza sie na przelew bankowy zamiast paypal-a.
Zaufać,czy nie?
chodzi o sklep http://maxwatch.org/
kupował tam ktoś już w ogóle?
pozdrawiam Sylwek
Odpowiedz do tematu
: znalazłem w dobrej cenie
:
Sylwek, ale masz świadomość, że taki przelew kosztuje w wuj, poza tym PayPal jednak daje Ci jakąś ochronę, a przelew zero...
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Michał, mam swiadomość,oczywiście ,, dlatego pogadam jeszcze chwilę z gościem via e-mail i zobaczę,co wymyśli....
jak płacę kartą to też mam zabezpieczenie jakieś... po wczorajszym zakupie nawet dziś dzwonili z banku celem potwierdzenia transakcji ....
jak płacę kartą to też mam zabezpieczenie jakieś... po wczorajszym zakupie nawet dziś dzwonili z banku celem potwierdzenia transakcji ....
:
Nie wiem jak w Twoim banku wygląda ubezpieczenie transakcji. U mnie oczywiście obejmuje ono nieupoważnione użycie karty etc, ale nie gwarantuje mi zwrotu kasy, jeśli świadomie dokonam transakcji w niesprawdzonym sklepie internetowym na drugim końcu świata i mnie oszukają
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
A co złego jest w założeniu sobie PayPala? Wg mnie tak byłoby najwygodniej, osobiście zawsze wolę płacić w ten sposób za transakcje zagraniczne.
:
Sylwek konserwa jest..
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Z tego, co pamiętam z jakiegoś tematu Sylwek jakoś "ideologicznie" do tego podchodzi
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-12-27, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-12-27, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
:
Sylwek, nie wiem jaką masz kartę, ale jak kupowałem u Katsu, to żadnej dodatkowej ochrony z karty kredytowej nie maiłem (a dopytywałem specjalnie o to w banku).
Możesz też dogadać się z kimś kto paypala dzierży i pomocy udzieli.
Mi się link otwiera
Możesz też dogadać się z kimś kto paypala dzierży i pomocy udzieli.
Mi się link otwiera
:
U mnie Eset Nod nic się nie burzy
Może np. pastiego podpytaj, jako jednego ze specjalistów od dalekowschodnich zakupów.
Może np. pastiego podpytaj, jako jednego ze specjalistów od dalekowschodnich zakupów.
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Tomek, Kaspersky to wszędzie widzi problemy
Na VirusTotal tylko on zgłasza jakieś problemy https://www.virustotal.co...sis/1388164683/
Na VirusTotal tylko on zgłasza jakieś problemy https://www.virustotal.co...sis/1388164683/
:
Kumotry,wszystko fajnie i pięknie,ale gość z tego sklepu przyjmuje tylko przelewy bankowe... tak wynika z wymiany korespondencji,więc żaden pay pal tu nie pomoże...
z zakładaniem przeze mnie konta na pay palu jest tak,że dla jednego zakupu w roku nie warto się w to bawić,a i różne historie o problemach się czyta...
jeśli chodzi o płatność kartą,to wczorajszy deal robiony był za pośrednictwem firmy,która gwarantuje swoim klientom dodatkowe zabezpieczenie zakupów, zresztą mam już jakiś tracking i "coś" do mnie jedzie
zadałem gościowi jeszcze kilka pytań,które powinny rozwiać moje wątpliwości,ale ja raczej zrezygnuję z tego akurat zakupu....może jeszcze kiedyś się uda trafić gdzie indziej ..
dzięki bardzo za rady i spostrzeżenia
z zakładaniem przeze mnie konta na pay palu jest tak,że dla jednego zakupu w roku nie warto się w to bawić,a i różne historie o problemach się czyta...
jeśli chodzi o płatność kartą,to wczorajszy deal robiony był za pośrednictwem firmy,która gwarantuje swoim klientom dodatkowe zabezpieczenie zakupów, zresztą mam już jakiś tracking i "coś" do mnie jedzie
zadałem gościowi jeszcze kilka pytań,które powinny rozwiać moje wątpliwości,ale ja raczej zrezygnuję z tego akurat zakupu....może jeszcze kiedyś się uda trafić gdzie indziej ..
dzięki bardzo za rady i spostrzeżenia
:
Ostatnio zmieniony przez Rudolf 2013-12-27, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
Jak spróbowałem na próbę coś zamówić przez mojego pośrednika w tym sklepie to wywala mi komunikat wielkimi czerwonymi literami:
We suspect that this store may not be safe. A such, we cannot order from here.
Dodam jeszcze, że pierwszy raz takie coś mi się pokazało... A można powiedzieć, że trochę już w tym siedzę
Nie ma podanej konkretnej przyczyny, ale w związku z powyższym odradzam wszelkie zakupy w tym sklepie. Tym bardziej jak przyjmują tylko przelewy, a PayPal już nie.
Czerwony zarezerwowany jest dla administracji
We suspect that this store may not be safe. A such, we cannot order from here.
Dodam jeszcze, że pierwszy raz takie coś mi się pokazało... A można powiedzieć, że trochę już w tym siedzę
Nie ma podanej konkretnej przyczyny, ale w związku z powyższym odradzam wszelkie zakupy w tym sklepie. Tym bardziej jak przyjmują tylko przelewy, a PayPal już nie.
Czerwony zarezerwowany jest dla administracji
Ostatnio zmieniony przez Rudolf 2013-12-27, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
World Wide Watches
:
Niestety jak zrobisz whois na tej domenie, jest ona zarejstrowana pod tym samym nazwiskiem Laurie Evanisko, ktore figuruje na wielu stronach o scamach. Domeny ktore byly zarejestrowane na ta osobe to http://www.flotshop.com, linefull.com valushop.biz, http://www.jewelshopjp.co...rimatespot.com/ a to tylko kilka domen, ktore byly zarejestrowane i szybko zniknely, a ludziska stracili kase na kupnie "tanich" nike-ow itp.
Ja tobie zycze jak największego sukcesu i ze my sie mylimy, ale jesli sprzedawca nie ma innych opcji platnosci, to zazwyczaj jest to scam. A tracking ... jesli dostales go szybko to pewnie tez bedzie licho ... i MOZE w paczce zegarek jest ... niestety zazwyczaj jest to albo podroba, albo jakis ciezarek w postaci pudelka. A po co by to scamer robil ... bo przelew zajmuje 3 dni na zakwitowanie , a dopuki masz tracking, doputy masz iskre ze dostaniesz to co kupiles
Jeszcze jedno ... kliknij na blog/reviews, masz tam ludzi ktorzy kupili po 3 patki, kilka sejko i inne. Naprzyklad Tomoko Ishihara naladowany gosc
Powodzenia
Ja tobie zycze jak największego sukcesu i ze my sie mylimy, ale jesli sprzedawca nie ma innych opcji platnosci, to zazwyczaj jest to scam. A tracking ... jesli dostales go szybko to pewnie tez bedzie licho ... i MOZE w paczce zegarek jest ... niestety zazwyczaj jest to albo podroba, albo jakis ciezarek w postaci pudelka. A po co by to scamer robil ... bo przelew zajmuje 3 dni na zakwitowanie , a dopuki masz tracking, doputy masz iskre ze dostaniesz to co kupiles
Jeszcze jedno ... kliknij na blog/reviews, masz tam ludzi ktorzy kupili po 3 patki, kilka sejko i inne. Naprzyklad Tomoko Ishihara naladowany gosc
Powodzenia
InfectedControl a.k.a. Dawid
:
Odpowiedz do tematu
infectedcontrol, tracking mam z Rakutena Panie,tak że spoko ,
.. tam w tym dziwnym sklepie odpuściłem sobie
.. tam w tym dziwnym sklepie odpuściłem sobie