Koledzy, pomóżcie!
Odpowiedz do tematu

: Koledzy, pomóżcie!
Temat się jakoś nie wybija nazwą, nie powiem, ale sedno, sedno jest istotne. Wielu z nas pewnie miało problemy z centymetrami i jak wiemy to sprawa poważna, nie tylko dla nas ale i otoczenia. Mianowicie, rozglądam się za pilotem i jakoś Parnis przykuł moją uwagę swoim Big Pilotem 47mm. Wszystko ładnie, pięknie, ale "mało mam w łapie", bo aż przerażające 16,5cm. No i teraz pytanie do was panowie, bo nie mogę nigdzie znaleźć ile Parnis ma w uszach (taki ze mnie ekspert), co o tym myślicie?
Mniejszy brat, 44mm, mniej do mnie przemawia, ale w ostateczności rzucę się na niego, tylko czy sens. :)

Pozdrawiam,
Sławek

Szymon
[Usunięty]
:
Zporo zalezy od tego czy masz w miarę płaski nadgarstek. Tomek też ma nadgarstek 16,5 cm, ale podkresla że ma dość płaski i to pozwala mu nosić całkiem spore zegary (Parnisa Big Pilota też miał). Moze Ci wrzuci jakieś foty.

:
Parnis Pilot 47mm z inną tarczą na nadgarstku 16,5cm

A witamy się tu :arrow: http://www.czwarty-wymiar...p=725288#725288

Nie pamiętam, ile miał lug to lug, cieszy już kogoś innego .. To standardowa koperta 47mm made by Parnis ..

:
Na WUS-ie jest podobny wątek:
http://forums.watchuseek....lot-342633.html

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:
16.5 i 47mm pilot

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Jeszcze takie stare zdjęcie, robione komórką ..

:
47 mm dla wielu nie jest takie straszne jak mam nadgarstek 17,5 dosyć płaski i jakiś czas temu nosiłem 50 mm odważnika .
Najlepiej sobie wydrukować zegarek w tym rozmiarze i przymierzyć płasko na nadgarstek .

:
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Przeglądałem właśnie wiele for odnośnie tych parnisów i dużo osób jest przewrażliwionych na punkcie 47mm, jakieś kompleksy może. Tak czy inaczej, dopóki nie przymierzę to się nie dowiem. Jak tylko coś się ruszy w temacie to nie omieszkam skomentować na forum ;) .
Miłego wszystkim!

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum