Cześć. Jestem tutaj nowy to mój pierwszy post także prosze o wyrozumiałość. Zastanawiam sie nad kupnem zegarka przedział cenowy od 300 do około 400 zł. Początkowo myślałem o SNK809 aviatorze Seiko (ale on sie w przedziale cenowym nie mieści), ale znalazłem takiego o to "divera"
http://allegro.pl/item105...p_hit_cena.html
Co sądzicie o nim, czy opłaca sie za taką cene? Czy jednak iść w stronę zegarków made in China.
A może jednak Aviator ?
Chyba że dołożyć 200 zł i wziaść tego
http://allegro.pl/item105...aniej_w_pl.html
Dzięki za informację będę bardzo wdzięczny - szczerze mówiąc nie jestem dobry w materii zegarkowej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam.
Odpowiedz do tematu
: pytanie - jaki kupić
:
jak ma być wodoszczelny, to tylko japoński diver (natomiast z aviatorkiem nie poszalejesz w tym względzie, z chińskimi też). Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, do czego będziesz używał, czego oczekujesz od zegarka
jeszcze jednak kwestia to rozmiar - aviatorek uchodzi za zegarek nieduży
Lorus moim zdaniem jest fajny. Popatrz jeszcze na Citizena Ny2300-9e, oczywiście tylko na ebayu, jak chcesz w rozsądnym budżecie
jeszcze jednak kwestia to rozmiar - aviatorek uchodzi za zegarek nieduży
Lorus moim zdaniem jest fajny. Popatrz jeszcze na Citizena Ny2300-9e, oczywiście tylko na ebayu, jak chcesz w rozsądnym budżecie
:
Zgadzam się z kolegą, z tym, że raczej przyjrzałbym się modelowi NY0040-09E. NY2300-9E imo troszkę mikruskowaty. Swój sprzedałem, właśnie ze względu na dość niewielki rozmiar.
Ale NY2300-9E jest ładniejszy, to fakt.
Kyle napisał/a: |
Popatrz jeszcze na Citizena Ny2300-9e, oczywiście tylko na ebayu, jak chcesz w rozsądnym budżecie |
Zgadzam się z kolegą, z tym, że raczej przyjrzałbym się modelowi NY0040-09E. NY2300-9E imo troszkę mikruskowaty. Swój sprzedałem, właśnie ze względu na dość niewielki rozmiar.
Ale NY2300-9E jest ładniejszy, to fakt.
:
przede wszystkim nie ma majtek jako indeksu na "12"
TomekR napisał/a: |
Ale NY2300-9E jest ładniejszy, to fakt. |
przede wszystkim nie ma majtek jako indeksu na "12"
:
Ale to mikrusek, damski rozmiar .
:
szczerze mówiąc bardziej podoba mi sie ten Lorus niż Citizen. nie koniecznie musi byc 20 atm może być 10 - a ten seiko SNZG47 ?
:
też OK. Grubszy i większy. Jaki masz nadgarstek?
ogreczek napisał/a: |
a ten seiko SNZG47 ? |
też OK. Grubszy i większy. Jaki masz nadgarstek?
:
perfekcja to tylko cel...
/Marcin
/Marcin
:
nadgarstek sredni myśle że 43 mm będą ok - ale zobacze jak będzie wyglądał ten lorus. A ten orient też bardzo ciekawy no i 20 atm. Zaraz sprawdze jak cenowo stoi
[ Dodano: 2010-06-07, 14:24 ]
niestety jest tylko na ebay. Pewnie to pytanie było zadawane kilkanaście razy. Jak długo trzeba czekać na przesyłkę z Hong Kongu ? Do 30 od momentu zapłaty pay palem ? Pozdrwiam
[ Dodano: 2010-06-07, 14:24 ]
niestety jest tylko na ebay. Pewnie to pytanie było zadawane kilkanaście razy. Jak długo trzeba czekać na przesyłkę z Hong Kongu ? Do 30 od momentu zapłaty pay palem ? Pozdrwiam
:
To zależy od rodzaju wysyłki, ale średni czas oczekiwania nie przekracza dwóch tygodni (w moim przypadku), czasem jest to nawet 5 dni .
:
Ostatnio zmieniony przez Denikleus 2010-06-07, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
Są w Bielsko Białej tylko akurat teraz nie mają na aukcjach można by do nich napisać, z tym że o ile pamiętam mieli coś za 450zł na ebayu jest taniej
Jest jeden pepsi na alledrogo CEM65006DR ale sprzedawca jakiś dziwny i pudełko od innego zegarka
Jest jeden pepsi na alledrogo CEM65006DR ale sprzedawca jakiś dziwny i pudełko od innego zegarka
Ostatnio zmieniony przez Denikleus 2010-06-07, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
perfekcja to tylko cel...
/Marcin
/Marcin
:
Na E-Bay Mako to koszt max. $100 plus wysyłka, Big Mako $150
:
Mako i big Mako mozna polecic sprawdzony przez forumowiczow , Citizeny tez .
Gewneralnie kup ten ktory najbardziej ci sie podoba wizualnie to tez wazne
Gewneralnie kup ten ktory najbardziej ci sie podoba wizualnie to tez wazne
: Re: pytanie - jaki kupić
...na jebaju kupisz spokojnie do 300 PLNów (a nawet poniżej 200 PLNów), na praykład taki - klik
Odpowiedz do tematu
ogreczek napisał/a: |
Cześć. Jestem tutaj nowy to mój pierwszy post także prosze o wyrozumiałość. Zastanawiam sie nad kupnem zegarka przedział cenowy od 300 do około 400 zł. Początkowo myślałem o SNK809 aviatorze Seiko (ale on sie w przedziale cenowym nie mieści), |
...na jebaju kupisz spokojnie do 300 PLNów (a nawet poniżej 200 PLNów), na praykład taki - klik