Szanowne Kumotry!
Poszukuję zegarka dla mojego rodziciela. Tata nie należy do grona wielkich miłośników zegarków, więc preferowany jest mechanizm kwarcowy (choć zastanawiam się czy nie sprezentować mu pierwszego automatu ).
Wymagania:
- klasyczny wygląd z niemałą nutą sportu - zegarek, który można założyć do koszulki polo, krótkich spodenek, ale i do nieformalnej koszuli,
- rozmiar - ojczulek nie lubi odważników, więc jak to mawia Wujek Bow: damka , czyli max. 42mm,
- WR min. 100m,
- kwota: ok. 1500 PLN,
- bransoleta czy pasek - brak wytycznych - najwyżej dokupię pasek do zestawu,
- zakup w Polsce (ewentualne wymiany na inny sikor oraz krótki czas na zakup).
Na obecną chwilę moim faworytem jest Tissot PRS 516, ale liczę na Wasze propozycje
Odpowiedz do tematu
: Prezent dla rodziciela - sportowa klasyka
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-16, 00:13, w całości zmieniany 1 raz
majk,
Ten Tissot to bardzo mocny kandydat będzie. Świetny zegar - chyba jedyny Tissot który robi na mnie wrażenie.
Może Certina DS Podium? (pytanie czy trochę węża moze być)
Ten Tissot to bardzo mocny kandydat będzie. Świetny zegar - chyba jedyny Tissot który robi na mnie wrażenie.
Może Certina DS Podium? (pytanie czy trochę węża moze być)
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-16, 00:13, w całości zmieniany 1 raz
:
PRS 516 to imo dobry wybór, sam chciałbym taki dostać .
A nuta sportowa, motorowa wyraźna:
Jak dla mnie strzał w 10 i temat do zamknięcia .
A nuta sportowa, motorowa wyraźna:
Jak dla mnie strzał w 10 i temat do zamknięcia .
Antisocial and faceless...
:
Poasiadam tego Tissota na pasku od jakiegoś miesiąca i mogę powiedzieć, że robi naprawdę bardzo dobre wrażenie. Mi osobiście podobał się bardziej model na pasku niż na bransie. W starszym modelu była z dziurkami, ale w nowszym zrezygnowali z tego.
Powiem, że pod kątem wykonania i wrażenia według mnie lepsze niż Cytryna, DS Podium, którą też posiadam
Powiem, że pod kątem wykonania i wrażenia według mnie lepsze niż Cytryna, DS Podium, którą też posiadam
:
Trochę węża jeszcze nikomu nie zaszkodziło, byleby nie za dużo węża w wężu - dobra czytelność tarczy to podstawa
mw75,
myślałem o tym modelu, ale nie jestem pewien czy ten Tissot nie za bardzo elegancki do krótkich spodenek; no i trochę budżet przekracza
(PR 516 z serii heritage to zegarek z mojej Wishlisty )
kurynio,
zgadzam się Bransoleta z nowszego modelu nie umywa się do tej z poprzedniej wersji. Oglądałem Certinę DS Podium i na żywo imo prezentuje się znacznie gorzej niż na zdjęciach.
Szymon napisał/a: |
(pytanie czy trochę węża moze być) |
Trochę węża jeszcze nikomu nie zaszkodziło, byleby nie za dużo węża w wężu - dobra czytelność tarczy to podstawa
mw75,
myślałem o tym modelu, ale nie jestem pewien czy ten Tissot nie za bardzo elegancki do krótkich spodenek; no i trochę budżet przekracza
(PR 516 z serii heritage to zegarek z mojej Wishlisty )
kurynio,
zgadzam się Bransoleta z nowszego modelu nie umywa się do tej z poprzedniej wersji. Oglądałem Certinę DS Podium i na żywo imo prezentuje się znacznie gorzej niż na zdjęciach.
:
lepsze jutro było wczoraj
:
majk, myślę, że ten Tissot co pokazałeś super wybór tylko na bransolecie i cena do urwania np tutaj:
http://www.zegarki.zgora...._T0444302104100
Fajne jest i to chrono w kwarcu tylko dużo węża:
http://www.zegarki.zgora...._T0444172104100
http://www.zegarki.zgora...._T0444302104100
Fajne jest i to chrono w kwarcu tylko dużo węża:
http://www.zegarki.zgora...._T0444172104100
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Jak przeczytałem tytuł tematu, od razu skojarzyłem go z prs516. Inny nie pasuje. Oczywiście bez chrono.
Wg mnie zegar na dobrym pasku prezentuje się świetnie. Sportowy i elegancki za razem, bardzo fajne edc do pracy biurowej.
Sam nad nim myśle, może kiedyś...
Wg mnie zegar na dobrym pasku prezentuje się świetnie. Sportowy i elegancki za razem, bardzo fajne edc do pracy biurowej.
Sam nad nim myśle, może kiedyś...
:
kornel91,
zastanawiałem się nad prs 516 chrono, ale przeglądając zdjęcia tej wersji w Internecie, mam wrażenie, że srebrne pierścienie totalizatorów pogarszają czytelność tarczy.
Kudlaty,
chyba zmienię tytuł tematu, bo za bardzo sugeruje tego Tissota
Panowie, macie jeszcze jakieś propozycje? Może jakiś Citek z Eco-Drive?
np. CITIZEN CB0010-02E + wymiana paska na mniej elegancki?
zastanawiałem się nad prs 516 chrono, ale przeglądając zdjęcia tej wersji w Internecie, mam wrażenie, że srebrne pierścienie totalizatorów pogarszają czytelność tarczy.
Kudlaty,
chyba zmienię tytuł tematu, bo za bardzo sugeruje tego Tissota
Panowie, macie jeszcze jakieś propozycje? Może jakiś Citek z Eco-Drive?
np. CITIZEN CB0010-02E + wymiana paska na mniej elegancki?
:
Ostatnio zmieniony przez Jazz- 2014-01-16, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
http://www.zegaris.pl/skl...1-1-413-51.html
Tutaj masz poprzednią wersję tego Tissota w dobrej cenie . Sklep znam bardzo dobrze i mogę polecić .
Tutaj masz poprzednią wersję tego Tissota w dobrej cenie . Sklep znam bardzo dobrze i mogę polecić .
Ostatnio zmieniony przez Jazz- 2014-01-16, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
:
Dzięi Jazz
Myślałem, że poprzednia wersja jest już niedostępna w sklepach.
Najchętniej to kupiłbym dwie generacje tego modelu - wersja, która nie spodoba się tacie zostałaby u mnie
Myślałem, że poprzednia wersja jest już niedostępna w sklepach.
Najchętniej to kupiłbym dwie generacje tego modelu - wersja, która nie spodoba się tacie zostałaby u mnie
:
Ten z mojego linku fajniejszy . Sam był go brał, ale teraz nie czas na takie wydatki .
:
Odpowiedz do tematu
Jednak zmiana wizji
Jeśli sportowy charakter zegarka to dla taty muszą być trzy tarcze chronografu , więc póki co głównym kandydatem do zakupu jest proponowany przez Marcina PRS 516 Quartz Chrono.
Jakieś inne propozycje ciekawych chrono w kwarcu (zgodnych z pozostałymi wymaganiami)?
Jeśli sportowy charakter zegarka to dla taty muszą być trzy tarcze chronografu , więc póki co głównym kandydatem do zakupu jest proponowany przez Marcina PRS 516 Quartz Chrono.
Jakieś inne propozycje ciekawych chrono w kwarcu (zgodnych z pozostałymi wymaganiami)?