Certina DS4 czy DS1?
Odpowiedz do tematu

: Certina DS4 czy DS1?
Witam!

Prośba o pomoc w wyborze zegarka do codziennego użytkowania.
Mam mały nadgarstek 16,5 w porywach 17cm dlatego szukam zegarka o średnicy max 40, cena do 2 tys PLN, WR 100, bransoleta, czarna tarcza, dostępność w Polsce.
Powyższe spełniają dwa modele Certiny DS1 i DS4, ale nie wiem który model wybrać :)

Tu DS4
http://www.horademoda.com...100-p-2021.html

Tu DS1 znana wszystkim na forum :)
http://www.horademoda.com...05100-p-43.html

DS4 jest bardzo czytelna, natomiast DS1 bardziej uniwersalna, ale z czytelnością chyba dużo gorzej.

A może lepszym EDC jest kwarc np. jakiś Citek eco lub solar Seiko?

Co wybrać???

:
Czytelności DS-1 moim zdaniem nie można nic zarzucić. Miałem dwie sztuki i brak problemów w tym względzie :) Od jakiegoś czasu znów za mną chodzi, ale nie mogę namierzyć w dobrej cenie.

:
DS-1 - zegar wszystko mający cool

:
Z tych dwóch to tylko DS-1, znaczy ja tak bym wybrał.
A z innych to temat EDC jest chyba najczęściej poruszanym w tym dziale, wystarczy poszukać.
I eco/solar to IMO dobry trop, jak EDC to z założenia warto, żeby zawsze był gotowy ;)

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Jeżeli o mnie chodzi to definitywnie DS-1, to jeden z zegarów, który ma przynajmniej dla mnie to "coś". Nie da się go pomylić z niczym innym i moim zdaniem idealnie spełnia EDC, zarówno elegancki, a przez wygląd tarczy również z delikatnie sportowym akcentem, przez co nadaje się właściwie na każdą okazję, no może poza siłką
Oczywiście pod kątem wyglądu, bo właściwie jeżeli chodzi o mechanikalia to bardzo podobnie, jeno 2836-2 ma wskazanie dnia tygodnia

Ostatnio zmieniony przez kurynio 2014-01-25, 08:17, w całości zmieniany 1 raz
:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Z powyższego wynika, że jednak DS1, ale jeszcze się z tym prześpię :)

:
DS-1

:
Albo ... Nie do zatyrania sejkowa piąteczka ;) jako EDC.
Z tych dwóch zdecydowanie DS-1. Oczywiście w kolorze czarnym. I spokojnie, tarcza jest baaardzo czytelna. Pozdrówka.

:
I ja za czarną DS-1 :)

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Tylko DS1

Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni :/
:
mpawel napisał/a:
Tylko DS1

Z ust mi żeś to wyjął (za przeproszeniem ;) tfu ;) )

"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
Mi się DS-1 podoba :)

:
Panowie raz jeszcze bardzo dziękuję za pomoc.
Teraz muszę przekonać, drugą stronę, bo nieopatrznie zapytałem co sądzi o tych dwóch zegarkach i głos był za.. DS4 :facepalm:
No nic muszę to teraz jakoś odkręcić :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum