Potworna zaraza
Odpowiedz do tematu

:
sirkozi napisał/a:
Z pomarańczowymi akcentami genialny, gdyby nie zrobili z niego odważnika :głową w mur:

To, że powiększyli to akurat mi pasuje ale dlaczego zabrali mu zakręcaną koronkę a WR to tylko 100m? :/

:
Woytec, bez obaw, nie przecieknie :)

:
Woytec, a co uprawiasz jakieś inne nurkowanie, niż po biurku? :D

A to nie wiem jakie są kryteria na odważnika, ale dla mnie 44mm jest już za duże.

Szymon
[Usunięty]
:
Michał,
No 44mm to nie odważnik - zwłaszcza, jeśli ma grubosć taką jak Monster.
W tej wersji kolorystycznej faktycznie fajny :)

Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-27, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
:
Chorwat napisał/a:
Woytec, bez obaw, nie przecieknie :)

Wiem, że nie przecieknie ale powinni trzymać standard.
Już nie o te WR100 czy 200 tu chodzi ale zakręcana koronka w takim zegarku powinna być.
Bo tak.

:
Rozumiem o co Ci chodzi. Pamiętam jednak temat na kizi, w którym bardzo rzeczowo (z rysunkami) Jash lub Tactic wytłumaczyli, że "zwykła" koronka jak najbardziej trzyma parametry 100m (tym bardziej w Seiko).

Ostatnio zmieniony przez Chorwat 2014-01-27, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja tam wolę niezakręcane w mechanikach. Jak się nie ma rotomatu to dochodzi jeszcze odkręcanie i zakręcanie koronki przy ustawianiu czasu. Traci się czas i mam obawy co do trwałości gwintu przy takim dość częstym użyciu. A w przypadku tego monstera podwójna korzyść, bo nie odkręcam koronki i nie ustawiam dnia tygodnia. cool

:
Wiem, że trzyma bo kapałem się i pływałem w takich wielokrotnie. Nawet z rurką tak ze dwa, trzy metry w głąb :)
Co jednak będzie, jak tą koronką o coś zawadzisz i wyciągniesz?
Jakby nie było, to jednak zegarek wakacyjny z gatunku diverowatych i dobrze byłoby nie martwic się o takie szczegóły podczas urlopu.

:
Woytec napisał/a:
dobrze byłoby nie martwic się o takie szczegóły podczas urlopu.

Pewnie, że byłoby dobrze :) Obyśmy tylko o takie rzeczy mieli się martwić ;) pifko

:
chomior napisał/a:
Z nowych wypustów monsterów to tylko SRP441 czyli Field Monster

Nooo...
Takiego to ja rozumiem. Trochę mało go powiększyli, ale 44mm to już da się nosić...

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
Rozmiar rozmiarem, ale ten kompas... facepalm

I do tego bezel bezklikowy. :/

:
Chorwat napisał/a:
Rozumiem o co Ci chodzi. Pamiętam jednak temat na kizi, w którym bardzo rzeczowo (z rysunkami) Jash lub Tactic wytłumaczyli, że "zwykła" koronka jak najbardziej trzyma parametry 100m (tym bardziej w Seiko).

a umiesz to znaleźć? masz gdzieś w ulubionych? mógłbyś podesłać linke jak coś?

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Poszukam, ale trochę to zajmie...

EDIT: szukałem, szukałem, ale, że jestem cienki w szukaniu na forum, to nie znalazłem :( Może ktoś z kumotrów bywających też na kizi, kojarzy temat i będzie miał więcej szczęścia/umiejętności.

Ostatnio zmieniony przez Chorwat 2014-01-29, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum