Odpowiedz do tematu
:
Moim skromnym zdaniem,jak najbardziej jest warte grzechu-oczywiście za 1600-1800 zł ,ma klasę i zawsze wygląda ponadczasowo-porównanie wcześniej z monsterem to jakieś nieporozumienie,bo jakościowo to przepaść!Jak by dali ceramiczny wkład bezela to po prostu petarda!
:
Oczywiście - z Monsterem to go ślepy może jedynie porównać (chociaż Monstery b. lubię)... Zajefajny zegar - imho tylko w wersji niebieskiej
:
Wymienię za pomarańczowego monstera...
Opla sprzedam...
Spinner napisał/a: |
Oczywiście - z Monsterem to go ślepy może jedynie porównać (chociaż Monstery b. lubię)... Zajefajny zegar - imho tylko w wersji niebieskiej
Obrazek |
Wymienię za pomarańczowego monstera...
Opla sprzedam...
:
no nic, to pytanie musi paść po przeczytaniu wątku, jest tu kto (w Warszawie) w posiadaniu Sumo i rzucić okiem dać chętny? na PW pls (viewer discretion is adviced )
:
+100
beceen napisał/a: |
cipka...
to se kup citizena, bedziesz mial majtki do kompletu, jak taki wstydliwy |
+100
:
Coz moge powiedziec gonilem za tym zegarkiem dwa lata ( brak funduszy ) przez dwa lata zachwycałem sie nim na fotach pozniej bałem sie ze na zywca to nie bedzie to , odezwal sie Dorian06 ze ma dwa i chce sie pozbyc jednego , po zmolestowaniu go cenowo ( ciezki zawodnik ) ale udało sie , wreszcie kupilem , przyjechał , otwieram pudło ..... i jestem super zadowolony odpowiednia wielkosc jak dla mnie ( 19 cm nadgarstek ) nie przeszkadza pod kurtka bluza , koronka nie wbija sie w łape , bardzo dobrze lezy , czytelny , no moglbym wymieniac plusy caly czas , minusy ? nie widze narazie moze kiedys
Apa13 napisał/a: |
Nigdy go nie mialem, ale zauważyłem, ze u wiekszosci posiadaczy po pewnym czasie sprzedaje. Dla mnie jest on super wykonany, klasyczny, spójny, w spokojnej stylistyce, no i tu te ale, nudny. Lezy na nadgarstku, jak przyklejony.
Moze Revolta wiecej napisze o plusach sumo |
Coz moge powiedziec gonilem za tym zegarkiem dwa lata ( brak funduszy ) przez dwa lata zachwycałem sie nim na fotach pozniej bałem sie ze na zywca to nie bedzie to , odezwal sie Dorian06 ze ma dwa i chce sie pozbyc jednego , po zmolestowaniu go cenowo ( ciezki zawodnik ) ale udało sie , wreszcie kupilem , przyjechał , otwieram pudło ..... i jestem super zadowolony odpowiednia wielkosc jak dla mnie ( 19 cm nadgarstek ) nie przeszkadza pod kurtka bluza , koronka nie wbija sie w łape , bardzo dobrze lezy , czytelny , no moglbym wymieniac plusy caly czas , minusy ? nie widze narazie moze kiedys
:
nieporozumienie??
...w którym miejscu jest ta PRZEPAŚĆ????
......
[ Dodano: 2014-02-14, 08:50 ]
bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo...
Ostatnio zmieniony przez pdrog 2014-02-14, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
k-kapusta napisał/a: |
porównanie wcześniej z monsterem to jakieś nieporozumienie,bo jakościowo to przepaść! |
nieporozumienie??
......
[ Dodano: 2014-02-14, 08:50 ]
Spinner napisał/a: |
Oczywiście - z Monsterem to go ślepy może jedynie porównać |
bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo...
Ostatnio zmieniony przez pdrog 2014-02-14, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
lepsze jutro było wczoraj
:
Ostatnio zmieniony przez k-kapusta 2014-02-14, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
nieporozumienie??
......
bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo... [/quote]
Ano samo przejście z powierzchni polerowanych na szczotkowane,wykonanie bezela,wskazówki,tarcza,nawet sam dekielek-to szczegóły które robią różnice.Nie mam nic do monstera-to dobry czasami za drogi zegarek (miałem cztery w różnych konfiguracjach i nie zagadał) ale tylko tyle.
......
bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo... [/quote]
Ano samo przejście z powierzchni polerowanych na szczotkowane,wykonanie bezela,wskazówki,tarcza,nawet sam dekielek-to szczegóły które robią różnice.Nie mam nic do monstera-to dobry czasami za drogi zegarek (miałem cztery w różnych konfiguracjach i nie zagadał) ale tylko tyle.
Ostatnio zmieniony przez k-kapusta 2014-02-14, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
:
Rozumiem, że Seiko MM300 też Ci się nie podoba
A wracając do tematu to niebieskie Sumo chodzi za mną od dawna i pewnie kiedyś kupię
pdrog napisał/a: |
pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów |
Rozumiem, że Seiko MM300 też Ci się nie podoba
A wracając do tematu to niebieskie Sumo chodzi za mną od dawna i pewnie kiedyś kupię
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
...no przykro mi...ale nie podoba się
[ Dodano: 2014-02-14, 10:05 ]
IMO wskazówki i tarcza w monsterze wyglądają lepiej, tak jak i bransoleta. Co do szczegółów takich jak przejścia powierzchni polerowanych w szczotkowane to się zgodzę, dekielek mnie nie rusza....ale nadal nie widzę przepaści...drobne różnice w detalach tak, ale niekoniecznie na korzyść sumo...
Deco79 napisał/a: | ||
Rozumiem, że Seiko MM300 też Ci się nie podoba [url=http://i816.photobuc...d90.jpg]Obrazek[/URL] A wracając do tematu to niebieskie Sumo chodzi za mną od dawna i pewnie kiedyś kupię |
...no przykro mi...ale nie podoba się
[ Dodano: 2014-02-14, 10:05 ]
k-kapusta napisał/a: | ||
Ano samo przejście z powierzchni polerowanych na szczotkowane,wykonanie bezela,wskazówki,tarcza,nawet sam dekielek-to szczegóły które robią różnice.Nie mam nic do monstera-do dobry czasami za drogi zegarek (miałem cztery w różnych konfiguracjach i nie zagadał) ale tylko tyle. |
IMO wskazówki i tarcza w monsterze wyglądają lepiej, tak jak i bransoleta. Co do szczegółów takich jak przejścia powierzchni polerowanych w szczotkowane to się zgodzę, dekielek mnie nie rusza....ale nadal nie widzę przepaści...drobne różnice w detalach tak, ale niekoniecznie na korzyść sumo...
lepsze jutro było wczoraj
:
pdrog, no nie wiem czy takie detale. Mając Sumo i Monstera w jednym czasie. Sumo było wykonane o niebo lepiej. Nie stwierdziłem tego ja, ale również znajomi porównując te zegarki.
:
Deco79-no mógłbyś się bardziej postarać!Następnym razem lepsze zdjęcie poproszę ,choć nawet na takim widać że to coś wspaniałego!
:
mnie nie bylo wsrod Twoich znajomych, co sprawia, ze argument ad populum upada
beceen | ***** ***
:
Nie wiem czy widziales oba zegarki na zywo, mam oba i roznica jest naprawde spora.
- koperta o wiele bardziej skomplikowana i lepiej wykonczona w sumo
- bransoleta jest po prostu lepiej wykonana w sumo. Na zdjeciach tego nie widac, ale w reku to czuc. Jedynie zapiecie jest takie samo w sumo jak i w monsterze.
- praca bezela w sumo jest duzo plynniejsza niz w monsterze
- jezeli chodzi o tarcze i wskazowki to ciezko mi sie wypowiedziec jednoznacznie. Kwestia gustu, podoba mi sie jeden i drugi design
Sumo jest po prostu drozszym zegarkiem i to widac. Nawet moja zonka, ktora nie bardzo orientuje sie w cenach moich zegarkow uwaza sumo za jeden z najladniejszych w mojej kolekcji
Odpowiedz do tematu
pdrog napisał/a: |
IMO wskazówki i tarcza w monsterze wyglądają lepiej, tak jak i bransoleta. Co do szczegółów takich jak przejścia powierzchni polerowanych w szczotkowane to się zgodzę, dekielek mnie nie rusza....ale nadal nie widzę przepaści...drobne różnice w detalach tak, ale niekoniecznie na korzyść sumo... |
Nie wiem czy widziales oba zegarki na zywo, mam oba i roznica jest naprawde spora.
- koperta o wiele bardziej skomplikowana i lepiej wykonczona w sumo
- bransoleta jest po prostu lepiej wykonana w sumo. Na zdjeciach tego nie widac, ale w reku to czuc. Jedynie zapiecie jest takie samo w sumo jak i w monsterze.
- praca bezela w sumo jest duzo plynniejsza niz w monsterze
- jezeli chodzi o tarcze i wskazowki to ciezko mi sie wypowiedziec jednoznacznie. Kwestia gustu, podoba mi sie jeden i drugi design
Sumo jest po prostu drozszym zegarkiem i to widac. Nawet moja zonka, ktora nie bardzo orientuje sie w cenach moich zegarkow uwaza sumo za jeden z najladniejszych w mojej kolekcji