InPost (czarna) magia w paczce :-(
Odpowiedz do tematu

: InPost (czarna) magia w paczce :-(
Witajcie

Ku przestrodze :(
12 II 2014 wysłałem kumotrowi dziab Casio GW 6900

Dziś dziab odebrał paczkę
Zawartość wygląda tak

Sprawa zgłoszona w InPost
Jutro czeka mnie wycieczka na komisariat
Zobaczymy jak firma InPost podejdzie do tematu

:
O ku.... to już jest kompromitacja InPost. Wcześniejsze wpadki i ta akcja spowodowały, że nie będę już korzystał z tej formy wysyłki, może jakieś drobne rzeczy małej wartości ale na pewno nie wyślę ani nie wybiorę InPost do przesyłania zegarków.

Ostatnio zmieniony przez Deco79 2014-02-14, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
Na paczce było opisane ze to zegarek?

:
:shock: :shock: facepalm

Ja mam dobre układy na poczcie u siebie ;) .... zarówno w pracy jak i w miejscu zamieszkania.
Nic mi nigdy nie zaginęło, a korzystam naprawdę często... In post uzywam sporadycznie i też zawsze był ok...jednak ostatnio ilość dziwnych zdarzeń jakie mają tam miejsce mnie mocno niepokoi :(

World Wide Watches
:
Ja chyba jako pierwszy mialem problemy z nimi jak zaginęła moja Foka, ale jakoś się tym nie przejmowałem - może się zdarzyć.

Jednak dwa dni temu poszedłem do monopolowego przy którym stoi właśnie jeden z paczkomatów. Okolica mało przyjemna, na uboczu, ciemno etc. Akurat byłem przypadkiem świadkiem tego, jak kurier Inpostu odbierał i wkładał paczki. Samochód typu Kangoo stał z otwartymi przesuwnymi drzwiami... w samochodzie pełno paczek, pod paczkomatem sterta paczek - samochód jakieś 1,5 metra od paczkomatu. Każdy tak naprawdę mógł podejść, wziąć paczkę a kurier, który był zajęty klikaniem na paczkomacie w ogóle by się nie zorientował, że coś z samochodu zniknęło... byłem w ciężkim szoku.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Szczupic napisał/a:
Na paczce było opisane ze to zegarek?

Myślę że to był błąd
Ubezpieczyłem przesyłkę więc wpisałem co jest w środku :głową w mur:
Nie zastanowiłem się że potencjalnemu złodziejowi tylko ułatwi to zadanie facepalm

:
pasti napisał/a:
ostatnio ilość dziwnych zdarzeń jakie mają tam miejsce mnie mocno niepokoi

Na Inpost jest straszna nagonka, zwłaszcza od kiedy Poczta Polska przegrała gruby przetarg na 500 baniek, bo się w ogóle nie starali myśląc, że mają zwycięstwo w kieszeni.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Oczywiście też zgłosiłem reklamację.
Na ich profilu na FB jest dużo wpisów o tym, że ludzie czekają na paczki. Mocno się pogorszyła jakość ich usług. Jeszcze 2-3 m-ce temu paki były na następny dzień.
Ta paczka z Warszawy do Poznania kulała się 2 dni. Dziwne, bo przecież codziennie opróżniają te skrytki, a trasa Wawa-Poz, to nie jakaś kosmiczna odległość.

Myślę czy nie zaczaić się w poniedziałek na kuriera, który tam zostawia paczki, by zapytać go o godzinę :twisted:

:
O kurna. Co za bezczelnosc. Az mi sie nie chce wierzyc. Ciekawe czy moga namierzyc wszystkich ludzi, ktorzy po drodze maja stycznosc z paczka. Naprawde, lapy bym poucinal temu kto cos takiego zrobil :/

:
dziab napisał/a:
Mocno się pogorszyła jakość ich usług

odszedł gość, który był odpowiedzialny za procesy. Teraz pracuje w Poczcie :D

Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
:
Panowie nie przesadzajmy złodziej może trafić się wszędzie pytanie tylko dlaczego tak często przytrafiła się to inpostowi.

:
Nigdy nie korzystałem z ich usług, ale odkąd zaczęli przekonywać wszystkich, ze odbieranie urzędowej korespondencji w sklepie rybnym w sąsiedniej gminie to "poprawa jakości usług pocztowych", jakoś przestałem mieć do nich zaufanie i z pewnością z owych usług już (z własnej woli) nie skorzystam....

Gonić cwaniaków, niech się tłumaczą z tej żenady...

:
Mi ostatnio płyta Beatlesów zginęła... naszczęście wysyłał ją sklep za pobraniem. Jednym słowem podsumuje, że inpost to jedno wielkie g.

Ostatnio zmieniony przez Wori 2014-02-14, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
:
Cytat:
Na Inpost jest straszna nagonka, zwłaszcza od kiedy Poczta Polska przegrała gruby przetarg na 500 baniek, bo się w ogóle nie starali myśląc, że mają zwycięstwo w kieszeni

Proponuję abyś nie wypowiadał się na tematy o których nie masz pojęcia bo się błaźnisz zwyczajnie... nono

GALERIA
Facebook: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerstraps
Instagram: Spinnerslife
:
Mniejszej foty się nie dało? cool Dobrze widzę, że tam jest cegła/kawałek drewna zamiast przesyłki?

Michał, a co ma robić taki listonosz? Wynająć sobie ochroniarza? Listonosze z poczty też tak robią, a jakoś nie słyszy się o nagminnych kradzieżach. Bardziej opłaca się napaść na listonosza i zabrać mu kasę (jak idą emerytury to noszą grube tysiące), niż kraść jakieś bezwartościowe listy.

Ja ostatnio mam same średnie doświadczenia z Inpostem. Zwykle paczki szły te 2 dni (przychodziły nawet w soboty i niedziele), a ostatnio dostałem w ostatnim możliwym terminie - 3 dni robocze. Co ciekawe w tym samym czasie paczka ekonomiczna wysłana Pocztą szła 2 dni robocze. :P Wkurzyłem się ostro przy wysyłaniu paczkomatem. Najbliższy paczkomat stwierdził, że nie akceptuje płatności kartą i wysłał mnie do innego paczkomatu 3km dalej. Kiedyś z tego paczkomatu normalnie wysyłałem, terminal do płatności jest, więc nie kumam tego podejścia. Sprawdzałem 2 razy w odstępie 2 tygodni i dalej nie szło. Wkurza mnie też ich system potwierdzeń, bo maile i smsy potrafią w ogóle nie przychodzić.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum