czy sumo jest warte grzechu?
Odpowiedz do tematu

:
Wori napisał/a:
pdrog, no nie wiem czy takie detale. Mając Sumo i Monstera w jednym czasie. Sumo było wykonane o niebo lepiej. Nie stwierdziłem tego ja, ale również znajomi porównując te zegarki.

.ale z pewnościa nie przepaść...ujmę to trochę inaczej....przepaść to jest pomiędzy Yarisem a LC V8....detale różnią nowego Aurisa Touring Sports lub Corollę od Avensisa....

lepsze jutro było wczoraj
:
beceen napisał/a:
mnie nie bylo wsrod Twoich znajomych, co sprawia, ze argument ad populum upada :złośliwiec:

A kto by na to zwrócił uwagę :twisted:

[ Dodano: 2014-02-14, 10:34 ]
pdrog napisał/a:
Wori napisał/a:
pdrog, no nie wiem czy takie detale. Mając Sumo i Monstera w jednym czasie. Sumo było wykonane o niebo lepiej. Nie stwierdziłem tego ja, ale również znajomi porównując te zegarki.

.ale z pewnościa nie przepaść...ujmę to trochę inaczej....przepaść to jest pomiędzy Yarisem a LC V8....detale różnią nowego Aurisa Touring Sports lub Corollę od Avensisa....

No dobra o niebo to przesada , ale Sumo jest lepiej wykonane!

:
pdrog napisał/a:
Cytat:

W takim razie mozna rowniez powiedziec, ze Rolka od MQJ rowniez roznia detale ;)

Nie wiem czy przepasc to dobre slowo w tym wypadku. Moze powiem tak, majac oba zegarki w reku widac, ze nie sa te zegarki z tej samej polki cenowej :)

:
muchacho_ napisał/a:
pdrog napisał/a:
IMO wskazówki i tarcza w monsterze wyglądają lepiej, tak jak i bransoleta. Co do szczegółów takich jak przejścia powierzchni polerowanych w szczotkowane to się zgodzę, dekielek mnie nie rusza....ale nadal nie widzę przepaści...drobne różnice w detalach tak, ale niekoniecznie na korzyść sumo...

Nie wiem czy widziales oba zegarki na zywo, mam oba i roznica jest naprawde spora.

- koperta o wiele bardziej skomplikowana i lepiej wykonczona w sumo
- bransoleta jest po prostu lepiej wykonana w sumo. Na zdjeciach tego nie widac, ale w reku to czuc. Jedynie zapiecie jest takie samo w sumo jak i w monsterze.
- praca bezela w sumo jest duzo plynniejsza niz w monsterze
- jezeli chodzi o tarcze i wskazowki to ciezko mi sie wypowiedziec jednoznacznie. Kwestia gustu, podoba mi sie jeden i drugi design

Sumo jest po prostu drozszym zegarkiem i to widac. Nawet moja zonka, ktora nie bardzo orientuje sie w cenach moich zegarkow uwaza sumo za jeden z najladniejszych w mojej kolekcji ;)

Tak. Miałem oba w ręku, w tym samym czasie...porównywałem je.
- co do koperty się zgodziłem, chociaż kształt wolę monstera.
-bransoleta nie podoba mi się w sumo
-praca bezela tak, ale dla mnie to jest detal
-wskazówki i tarcza kwestią gustu...zgadzam się...i też nie ma tam przepaści....

...widać, że jest droższym...hmmm....może tak...

[ Dodano: 2014-02-14, 10:45 ]
Wori napisał/a:
No dobra o niebo to przesada , ale Sumo jest lepiej wykonane!

no właśnie o to mi chodziło....tam nie ma przepaści. są różnice, dla jednych usprawiedliwiające kwestię ceny a dla innych nie....

[ Dodano: 2014-02-14, 10:46 ]
muchacho_ napisał/a:
Nie wiem czy przepasc to dobre slowo w tym wypadku.

no właśnie ;)

lepsze jutro było wczoraj
:
bofff co będziesz słuchał Melepet.
Ja Ci prawdę powiem. :))
Miałem OM w pierwszej edycji. Bardzo fajny zegarek.
Miałem Sumo czarne i niebieskie. W tym samym czasie, bo niemogkem się zdecydować które wybrać. Po chwili sprzedałem oba. (taka choroba :głową w mur: ).
Po kilku miesiącach znów kupilem oba. Jeden ma Revolta ( i to nie prawda, ze jestem ciężkim zawodnikiem :foch: ) drugi jest na Kizi.
Powiem tak:
Monstera starego (nowego nie widziałem) nie da się porównać do Sumo. To są dwa całkiem różne zegarki. Widać na pierwszy rzut oka różnicę w cenie.
Wracajac do samego Sumo.
To najlepszy nurek w swojej cenie. Jest po prostu super. Jak pisał Revolta minusów brak. No może tylko mechanizm (potrafi robić nawet 15s/24h). Ale to Seiko poprawiło. Jak kupisz 2013 toku czyli wersje 6R15 C to będziesz mial dokładność chronometru alpejskiego. ;) :D

Kiedyś spotkalem Kumpla który zna tylko Łamagę i Rolniksa ;)
Zapytał mnie co to za model Rolexa. :facepalm: Ja Mu na to, że to Seiko. Nie wierzył dopóki mu nie zdjąłem z ręki inie przeczytam co tam tarczy nadpisano. A że to Seiko to czytal krótko. (brak literatury na tarczy :D )
Reasumując. Kupuj. BędzieszPanZadowolony.
A jak nie, to za 0,5 nie jeden pomoże. :))

Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2014-02-15, 10:01, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
:
Dorian06, popraw te dopóki :) Ja nie miałem sumo ale też chętnie bym zobaczył ten zegarek myślę, że warty zakupu :)

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
kornel91 :oops: dzięki.
pifko pifko pifko

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum