W ostatnim czasie wpadły mi w oko dwa zegarki i wszystko jest na dobrej drodze, żeby zakupić jeden z nich. Pytanie tylko który i dlaczego? Oba podobają mi się bardzo, koszt w zasadzie również podobny i teraz mam dylemat.
Seiko SNP064P1
Citizen BL1258-53L
Odpowiedz do tematu
: Seiko vs Citizen
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2014-03-09, 22:59, w całości zmieniany 1 raz
Zdecydowanie Citizen - ładniejszy bezel i wskazówki, piękna tarcza, bez udziwnień, bransoleta
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2014-03-09, 22:59, w całości zmieniany 1 raz
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
Seiko zupełnie mnie nie rusza, za to Citizen łostro
:
Seiko ma świetną tarczę, ale jednak Citizen. Mutidata w moich oczach dyskwalifikuje Seiko.
Pozdrawiam
Eryk
Pozdrawiam
Eryk
We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Seiko przeładowane. Citizen gdyby miał inną tarczę bez tego słoneczka to bym zdecydowanie nosił. Świetny bezel, świetne wskazówki i indeksy.
:
A ja powiem seiko bo ma w sobie to coś.
Citek dla mnie taki nijaki.
Citek dla mnie taki nijaki.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
Zastanawia mnie ten Perpatual w Citku... jak się niby ustawia rok i miesiąc, żeby "wiedział" ile ma pokazywać dni
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Z bólem serca, ale muszę przyznać że tym razem Citizen jest moim zdaniem lepszy.
:
I jeden i drugi ma w sobie to coś ale Citek ma tego więcej
Bardzo mi się podoba tarcza w Citizenie, indeksy i wskazówki również niczego sobie.
Bardzo mi się podoba tarcza w Citizenie, indeksy i wskazówki również niczego sobie.
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
:
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2014-03-10, 00:39, w całości zmieniany 1 raz
Citek priekrasnyj niebieszczak. Panią Seiko chyba projektant chciał włożyć wszystkie modele zegarków
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2014-03-10, 00:39, w całości zmieniany 1 raz
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Zdecydowanie Citizen!
W ogóle ostatnio mam ciśnienie na Citka, ale póki co trzeba zagryźć zęby
W ogóle ostatnio mam ciśnienie na Citka, ale póki co trzeba zagryźć zęby
:
Citek
:
Seiko widziałem na żywca - ładne.
Ale i tak wybrałbym Citizena
Ale i tak wybrałbym Citizena
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Ja bym wybrał Citka bo ładniejszy zdecydowanie moim skromnym zdaniem
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Odpowiedz do tematu
Do seikacza powinni dodawać łańcuch i dresy. Citek rządzi
"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"