Koperta Maryny - Asian Unitas
Odpowiedz do tematu

: Koperta Maryny - Asian Unitas
Kupiłem sobie kopertę do Maryny 45mm którą oznaczono z przeznaczeniem do Asian Unitas.
Po otrzymaniu okazało się, że posiada zakręcaną koronkę.
Jestem absolutnym nowicjuszem i dlatego wolę się spytać:
- czy ten mechanizm ma zapas "dopchnięcia" wałka na tyle żeby móc zakręcić koronkę i później ją odkręcić w celu nakręcenia sprężyny i nastawienia godziny..??
Jeżeli ten temat już gdzieś był to z góry przepraszam.

Link do tej koperty:
http://dajiwatch.com/productshow879.html

Silicon
:
Silicon, wałek dopasowuje się do koronki , to znaczy jego długość się dopasowuje,a jego dopchnięcie jak to ująłeś jest realizowane przez koronkę. jak naciśniesz na nią w miejscu gdze wkręca się walek to ten element się schowa.

:
No tak, ale czy ruch walka jest na tyle duzy zeby w momencie dokrecania koronki na gwincie walek mial miejsce ddalszego wcisniecia sie..??

Silicon
:
Jeżeli na "wałek" nie ma więcej miejsca i nie chce się on na tyle schować by móc dokręcić koronkę to się go po prostu skraca o odpowiednią długość.

Pozdro!!!
:
Kaido 2 A czy nie jest tak ze jezeli sie go odkreci to od razy przeskoczy do pozycji regulacji wskazowek i nie bedzie miejsca na pozycje nakrecania??

Silicon
:
NIe przeskoczy. Będzie w pozycji do nakręcania.

John Smith
:
OK - dziekuje Wam - bede w takim razie probowal...;) Zobaczymy co z tego wyjdzie..

Silicon
:
To ja dopytam bo zainteresowanie tematem jest hmmm .

Ta tulejka gwintowana z koperty pod koronkę - wymienna jest z osobna ?
Bo mi się zdarł gwint cool a nigdzie na to solo nie trafiłem .

Jest to gdzieś do kupienia/wymiany nie po kosztach całości , ktoś wie lub potrafi to zrobić ?
Mój ulubiony zegarek a koronka odstaje i w nadgarstek kłuje.
pozdro

:
Nie pamiętam czy tubus jest wymienny, ponieważ dawno temu grzebałem w czymś takim. Nawet jeżeli nie jest wymienny to nie oznacza jeszcze że nie da się tego naprawić. Tubus można wytoczyć nowy zaś stary obciąć i otwór w kopercie jeżeli jest taka potrzeba rozwiercić na odpowiedni rozmiar. nowy element ciasno wciśnięty potraktować dodatkowo pastą srebrową.

Pozdro!!!
:
kaido
To że tak można dorobić - się domyślam hmmm .
Tylko jakie to koszta by były ?

Kufa fajny zegar tylko nosić nie mogę mimo że chodzi bo koronka sterczy jak ... .
Wiesz kto by to zrobić mógł i za ile ?
pozdro

:
Kto byłby w stanie i za ile tego nie wiem, ponieważ nigdy nie stałem w szachu aby szukać fachowca. Dysponowałbym czasem to bym Tobie to zrobił.

Pozdr.

Pozdro!!!
Spam
[Usunięty]
:
kaido2 napisał/a:
nowy element ciasno wciśnięty potraktować dodatkowo pastą srebrową.

...a co daje taka pasta :?: to znalazłem... to o to chodzi :?: http://allegro.pl/pasta-t...4083392014.html

:
Daje to że chociażby nie robi się syf pomiędzy ściankami, i jest pewność że jest szczelnie. Inna sprawa że zapobiega to niepożądanemu przypadkowemu wyjęciu. Jajowaty tubus też da się ciasno wcisnąć. Z tą pastą pod procki to sobie chyba jaja robisz.

Pozdro!!!
Spam
[Usunięty]
:
kaido2 napisał/a:
Z tą pastą pod procki to sobie chyba jaja robisz.

...bynajmniej... przepraszam, że pytam...

:
Chodziło o taką do lutowania, a nie na procki. Pierwsza zawiera srebro druga nie pomimo że nazwa sugeruje inaczej. Nawet jakby zawierała to choćbyś się zesrał na miękko to nic nią nie polutujesz.

Pozdro!!!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum