Oris divers date vs Boschett cave dweller
Odpowiedz do tematu

: Oris divers date vs Boschett cave dweller
Witam szanowne Grono Koleżeńskie

Z racji braku "ruchu" (w ostatnim czasie) w kolekcji różne pomysły kiełkują w głowie, a oto jeden z nich.
Umyśliłem sobie zakup Oris-a divers date, jednak z racji posiadania Boschett-a cave dweller zrodziło się pytanie o sensowność takiego zakupu (w mojej ocenie to zegary z podobnego segmentu) i tutaj moje pytanie, o odczucia w stosunku do Oris-a na tle Boschett-a.
Proszę o wypowiedzi, porównania, opinie, itp. - wszystko mile widziane.
Dziękuję, z góry.

Prawdziwe zwycięstwo to zwycięstwo nad sobą.
:
Boshetta mierzyłem i ogladałem ostatnio na zlocie- zegarek fajny, ale nic ponadto, tzn. szału nie ma i d... nie urywa :P Orisa nie miałem w rękach...

[ Dodano: 2014-03-25, 09:20 ]
P.S. Ten jest wg mnie swietny :)) :arrow: http://jeweell.com/data_i...357830-oris.jpg

:
Machu napisał/a:
Boshetta mierzyłem i ogladałem ostatnio na zlocie- zegarek fajny, ale nic ponadto, tzn. szału nie ma i d... nie urywa :P Orisa nie miałem w rękach...

[ Dodano: 2014-03-25, 09:20 ]
P.S. Ten jest wg mnie swietny :)) :arrow: http://jeweell.com/data_i...357830-oris.jpg

Właśnie Boschett-a bardzo lubię, jednak czas na zmiany...
Oris-a nie miałem i nie macałem, info mam tylko z sieci - obawiam się czy nie będzie zbyt "delikatny" w stosunku do jaskinowca bo takich nie lubię.

:
Orisa weź sobie i kup, bo to fajnie wykonane zegarki są :))
(Ja co prawda nie jestem obiektywny, bo bardzo lubię tę markę)

Ten model, o którym wspomniałeś faktycznie może być delikatniejszy od boshetta, ale jak byś wybrał coś w rozmiarze 47mm, to będziepanzadowolony ;)

Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
bert69 napisał/a:
Orisa weź sobie i kup, bo to fajnie wykonane zegarki są :))

Właśnie do takiej opcji mi najbliżej, tylko chcę uniknąć dubla podobnych do siebie zegarków.

:
roberp1, podobne to one nijak nie są!

Ale oba fajne ;-(
Oris duużo bardziej delikatny. I lżejszy.

:
Santino napisał/a:
roberp1, podobne to one nijak nie są!

Ale oba fajne ;-(
Oris duużo bardziej delikatny. I lżejszy.

Oooo cenna uwaga, dziękuję Santino

:
Boschett, to Boschett :D :D (nie każdemu będzie się podobał z racji trochę przesadzonych gabarytów) - a Orisy bardzo gładziutkie i kuszące wielce - wybór trudny (najlepiej IMHO zostawić Boschetta i (do)kupić Orisa - jak się znudzi, to za drobną gratyfikacją przejmę i wtedy ja będę miał dwa :D :D :złośliwiec: :złośliwiec: )

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

:
IMO bierz Orisa - do boschetta podchodziłem ze 3 razy - kompletnie nie kumam jego fenomenu hmmm

:
Słoniu dzięki za podpowiedz, ale mi dla odmiany bardzo podoba się stylizacja Boschett :P , zastanowię się jeszcze nad tym Orisem - zwężana koperta jakoś mi nie leży, ale można spróbować jak coś jest bazar :D

:
BTW - w tej kwocie może jednak Alpinka :złośliwiec:

:
No ta Alpinaka ciekawsza niż Oris i Boschett

:
O zdecydowanie ciekawsza,.ale.cena.też ciekawsza niestety.
Chyba że przypadkiem masz na zbyciu w dobrej cenie to z przyjemnością się zaopiekuję.

:
Akurat Alpinki nie mam na zbyciu, tylko coś innego ;) , ale nie o tym, jakbym miał na pewno bym nie sprzedał, a Oris nie jest w porównywalnej cenie?

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum