Kupiłem sobie kopertę do Maryny 45mm którą oznaczono z przeznaczeniem do Asian Unitas.
Po otrzymaniu okazało się, że posiada zakręcaną koronkę.
Jestem absolutnym nowicjuszem i dlatego wolę się spytać:
- czy ten mechanizm ma zapas "dopchnięcia" wałka na tyle żeby móc zakręcić koronkę i później ją odkręcić w celu nakręcenia sprężyny i nastawienia godziny..??
Jeżeli ten temat już gdzieś był to z góry przepraszam.
Link do tej koperty:
http://dajiwatch.com/productshow879.html
Odpowiedz do tematu
: Koperta Maryny - Asian Unitas
Silicon
:
Silicon, wałek dopasowuje się do koronki , to znaczy jego długość się dopasowuje,a jego dopchnięcie jak to ująłeś jest realizowane przez koronkę. jak naciśniesz na nią w miejscu gdze wkręca się walek to ten element się schowa.
:
No tak, ale czy ruch walka jest na tyle duzy zeby w momencie dokrecania koronki na gwincie walek mial miejsce ddalszego wcisniecia sie..??
Silicon
:
Jeżeli na "wałek" nie ma więcej miejsca i nie chce się on na tyle schować by móc dokręcić koronkę to się go po prostu skraca o odpowiednią długość.
Pozdro!!!
:
Kaido 2 A czy nie jest tak ze jezeli sie go odkreci to od razy przeskoczy do pozycji regulacji wskazowek i nie bedzie miejsca na pozycje nakrecania??
Silicon
:
NIe przeskoczy. Będzie w pozycji do nakręcania.
John Smith
:
OK - dziekuje Wam - bede w takim razie probowal...;) Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Silicon
:
To ja dopytam bo zainteresowanie tematem jest .
Ta tulejka gwintowana z koperty pod koronkę - wymienna jest z osobna ?
Bo mi się zdarł gwint a nigdzie na to solo nie trafiłem .
Jest to gdzieś do kupienia/wymiany nie po kosztach całości , ktoś wie lub potrafi to zrobić ?
Mój ulubiony zegarek a koronka odstaje i w nadgarstek kłuje.
pozdro
Ta tulejka gwintowana z koperty pod koronkę - wymienna jest z osobna ?
Bo mi się zdarł gwint a nigdzie na to solo nie trafiłem .
Jest to gdzieś do kupienia/wymiany nie po kosztach całości , ktoś wie lub potrafi to zrobić ?
Mój ulubiony zegarek a koronka odstaje i w nadgarstek kłuje.
pozdro
:
Nie pamiętam czy tubus jest wymienny, ponieważ dawno temu grzebałem w czymś takim. Nawet jeżeli nie jest wymienny to nie oznacza jeszcze że nie da się tego naprawić. Tubus można wytoczyć nowy zaś stary obciąć i otwór w kopercie jeżeli jest taka potrzeba rozwiercić na odpowiedni rozmiar. nowy element ciasno wciśnięty potraktować dodatkowo pastą srebrową.
Pozdro!!!
:
kaido
To że tak można dorobić - się domyślam .
Tylko jakie to koszta by były ?
Kufa fajny zegar tylko nosić nie mogę mimo że chodzi bo koronka sterczy jak ... .
Wiesz kto by to zrobić mógł i za ile ?
pozdro
To że tak można dorobić - się domyślam .
Tylko jakie to koszta by były ?
Kufa fajny zegar tylko nosić nie mogę mimo że chodzi bo koronka sterczy jak ... .
Wiesz kto by to zrobić mógł i za ile ?
pozdro
:
Kto byłby w stanie i za ile tego nie wiem, ponieważ nigdy nie stałem w szachu aby szukać fachowca. Dysponowałbym czasem to bym Tobie to zrobił.
Pozdr.
Pozdr.
Pozdro!!!
:
...a co daje taka pasta to znalazłem... to o to chodzi http://allegro.pl/pasta-t...4083392014.html
kaido2 napisał/a: |
nowy element ciasno wciśnięty potraktować dodatkowo pastą srebrową. |
...a co daje taka pasta to znalazłem... to o to chodzi http://allegro.pl/pasta-t...4083392014.html
:
Daje to że chociażby nie robi się syf pomiędzy ściankami, i jest pewność że jest szczelnie. Inna sprawa że zapobiega to niepożądanemu przypadkowemu wyjęciu. Jajowaty tubus też da się ciasno wcisnąć. Z tą pastą pod procki to sobie chyba jaja robisz.
Pozdro!!!
:
...bynajmniej... przepraszam, że pytam...
kaido2 napisał/a: |
Z tą pastą pod procki to sobie chyba jaja robisz. |
...bynajmniej... przepraszam, że pytam...
:
Odpowiedz do tematu
Chodziło o taką do lutowania, a nie na procki. Pierwsza zawiera srebro druga nie pomimo że nazwa sugeruje inaczej. Nawet jakby zawierała to choćbyś się zesrał na miękko to nic nią nie polutujesz.
Pozdro!!!