Zegarek nie działa prawidłowo
Odpowiedz do tematu

: Zegarek nie działa prawidłowo
Kupiłem na shoeneuhren Mako i zegarek nie działa prawidłowo. Deklem do góry rusza, a jak tylko znajdzie się deklem do dołu to się zatrzymuje.
Jak myślicie, co to może być? Od razu reklamować, czy to może jakaś pierdółka, nienasmarowanie, czy cuś?

:
Pewnie balans uszkodzony , ja bym odesłał na wymianę .

:
Do tego Niemca pisać po angielsku/polsku/niemiecku?
Bo z tym ostatnim będzie problem.

:
Niech się Niemiec języków uczy ;) .. pisz po angielsku albo po niemiecku z użyciem translatora , bo po naszemu pewnie nie gada .

:
Też miałem podobny problem z Big mako, post nr. 20
http://zegarkiclub.pl/for...al/#entry962934
Dobrze, że nie odsyłałem bo to był drobiazg.

:
Znając te wszystkie DHL-e i inne UPS-y to tam te paczki latają i obijają się o wszystko. Znowu kupa czasu czekania :/

Edit:

Hmmm. Chciałbym, żeby tak było, ale czy nie stracę gwarancji jak go otworzy zegarmistrz??

[ Dodano: 2014-04-04, 18:06 ]
Napisałem już im maila, poczekam na odpowiedź.

[ Dodano: 2014-04-04, 18:17 ]
Hm, a może oddać do serwisu na gwarancję?
Tutaj: http://czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=15968
wyczytałem, że w Warszawie się ten serwis znajduje, to mógłbym podjechać i oddać. Na gwarancji mam nadzieję, że będzie za free.

Ostatnio zmieniony przez gonnog 2014-04-04, 17:03, w całości zmieniany 1 raz
:
gonnog, tak zrób oddaj do serwisu Orienta-Poljota. Tym bardziej, że mieszkasz w Wawie i będzie taniej niż słać do Niemca :)

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
W Polsce Orienta serwisuje Poljot Euro
http://poljot.com.pl/shop...r=cms&id_lang=1
Zegarek z legalnej, europejskiej dystrybucji to łaski nie robią.

:
Dziękuję za pomoc. Niestety w soboty nieczynne to oddam dopiero w poniedziałek.

Ostatnio zmieniony przez gonnog 2014-04-04, 18:32, w całości zmieniany 1 raz
:
Nie kumam idei "naprawiania" zegarka który jest nowy, na gwarancji, i dotarł uszkodzony hmmm
Ale ja prostolinijny jestem pifko

:
Też mi się to nie podoba za bardzo, ale perspektywa wysyłania tego do Niemiec i czekania miesiąc nie podoba mi się bardziej. Chciało się taniej z interneta to sie ma.

:
ALAMO napisał/a:
Nie kumam idei "naprawiania" zegarka który jest nowy, na gwarancji, i dotarł uszkodzony hmmm
Ale ja prostolinijny jestem pifko

Ja tam bym naprawiał, ale ja znowu to się nie znam na nowoczesnej hipsterskiej kulturze.

:
Byłem w Poljocie i jak się okazało to tylko splątany włos. Naprawionoby mi zegarek od razu, ale najpierw muszą zweryfikować sprzedającego, na co składa się wysłanie zdjęcia pieczątki z gwarancji do Japonii. Z tego co się tu dowiedziałem to jest to autoryzowany sprzedawca, więc nie powinno być problemu. Btw. bardzo miła obsługa.

Ostatnio zmieniony przez gonnog 2014-04-15, 11:13, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum