Sumo vs Archimede Sporttaucher
Odpowiedz do tematu

:
O jaaa... jak bezel się nie kręci to ja nie chcę :P

Chyba prześpię się z tym, ale mam potrzebę zmiany Sumiaka na coś innego...

Pozdrawiam,
Jarek
:
ygrene napisał/a:
O jaaa... jak bezel się nie kręci to ja nie chcę :P

Chyba prześpię się z tym, ale mam potrzebę zmiany Sumiaka na coś innego...

Się nie słuchaj Melepet, zamieniaj Sumiaka bez obaw ;)

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Oba nudne, ale Sumo bardziej oklepany kest...za dużo tego na forumach :P
A Archi bardzo zgrabny diver - z tego co pamietam on miał tylko 10-11 mm wysokości i świetnie układał się na nadgarsku... Ogólnie polecam :)

No i bezel w moim kręcił się bez zarzutu...Jeden taki był co skleił go na stałe facepalm

World Wide Watches
:
Sumo fajniejsze.
Argumenty o tym ile to danego zegarka jest na forum i czy jest oklepany czy nie do mnie nie przemawiają…co mnie to niby obchodzi??!! To Ciebie ma cieszyć. Jak będziesz codziennie spoglądać na zegarek to masz się nim cieszyć a nie myśleć jak to jest oklepany i nudny.
Idąc takim tokiem rozumowania właściciele klepanych w milionach sztuk zegarków byliby cały czas w depresji.

"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
hmmm no w sumie ja mam z tego powodu depresję :D :D :D :D :D :D

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
pisar, za to ja bym był prawie cały czas zadowolony :)) a w depresje wpadałbym podczas noszenia SBDX001 :głową w mur:

:D

A wracając do tematu, gdybym chciał wymienić na coś Sumo to byłby to Tuńczyk.

A Tuńczyka bym po jakimś czasie wymienił na Seiko SBDX001.

Co prawda nie nigdy nie miałem Sumo (raz chciałem kupić ale okazało się, że nie nadaje się do piaskownicy :D ) ale mam 3 Tuńczyki (dwa 7549-7010 i jeden Golden Tuna) i mam SBDX001 i wiem, że to są świetne zegarki, które mogę z czystym sumieniem polecić pifko

Ostatnio zmieniony przez Deco79 2014-04-22, 21:16, w całości zmieniany 3 razy
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
mnie się sumo nigdy nie podobał przez te wskazówki ale jak zobaczyłem te 2 mody to :shock: :shock: :shock:

Skate or die!
:
modzić zawsze można

Sumoka to zegar który jest genialnie wykonany a jakby kosztował trzy razy tyle to nikt by słowa nie powiedział że za drogo.

:
a widzisz, to już dla mnie o krok za daleko

Skate or die!
:
pisar napisał/a:

Argumenty o tym ile to danego zegarka jest na forum i czy jest oklepany czy nie do mnie nie przemawiają…co mnie to niby obchodzi??!!

No dla mnie to ważne...dla innych nie musi ;)

Dla mnie też ma znaczenie aby zegarek mnie cieszył - bo o to w tym chodzi...natomiast ważne też jest to, żeby mieć coś czego nie mają inni... Ot tak już mam - nie lubię podążać za tłumem...

World Wide Watches
:
pasti napisał/a:
Ot tak już mam - nie lubię podążać za tłumem...

Za tłumem to byś podążał jak byś kupił Q&Q a nie niszowe Sumo : )

"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Jeśli chcesz mieć fajny zegarek, to Sumo, a jak niszowy to kombinuj, tylko później sprzedać może być trudniej :D

:
Wg mnie obydwa fajne. Oba miałem, a Archiego dalej mam. Każdy ma swoje plusy. Oba :D

Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Dzięki za udział w ankiecie, ale jednak jeszcze trochę zostanie u mnie Sumo :) - żeby nie było że "zmienił stryjek siekierkę na kijek" :)
Muszę jednak nieco więcej PLNów miec do dyspozycji... echhhh podoba mi się SBDX001 :oops:

Pozdrawiam,
Jarek
:
To se zmoduj :))

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum