Newbie potrzebuje wprowadzenia - zegarki do 1000 PLN
Odpowiedz do tematu

:
Fazi, futro Ci się w bezel zaplątało :D

Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić! :))
:
:facepalm: :facepalm: Aż się nawet przez chwilę przeraziłem, że już rysa... (bo szarak-oczywiście-załapał szramę na szkle :złośliwiec: )

Ostatnio zmieniony przez Fazi 2014-04-23, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
TheMisterA napisał/a:
chciałbym uniknąć kupowania chińskiej produkcji, nawet jeżeli wiem, że jest porównywalna a czasem lepsza (taki rasizm zakupowy).

W tym budżecie masz b. nikłe szanse na kupienie czegokolwiek innego jak chińskiej produkcji. Mimo, że na tarczy będzie np dumne "Swiss Made". Po prostu tej klasy zegarków nie opłaca się produkować gdzie indziej .. :twisted:

Tylko w Seiko, Casio, Citizenie czy Oriencie taką informację znajdziesz, jak nie na kopercie (Assambled in China, Made in China, Cased in China itp itd) to na pudełku czy w instrukcji, o tyle na zegarkach "szwajcarskich" :D takiej informacji nie znajdziesz ..

I co na to Twój rasizm zakupowy? ;) :D

:
W budzecie, jasna tarcza, nie chinski, chrono i automat.

Tyle ze:
a) uzywka
b) malenstwo

Pozdrawiam
Eryk

We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Erolek, no i ten citek jest bardzo specyficzny, jak i reszta bullheadow. W ciemno strach kupować.

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Apa13 napisał/a:
Erolek, no i ten citek jest bardzo specyficzny, jak i reszta bullheadow. W ciemno strach kupować.

No jest, ale jedyny jaki moge jeszcze zaoferowac wedlug zadanego klucza to Parnis Portugalec, ale to chinszczyzna, wiec nie ma szpanu na dzielni.

Pozdrawiam
Eryk

We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
:
Za około 1k PLN to można trochę mechanicznych rosyjskich chrono wybrać.

Antisocial and faceless...
:
A sprawdzałeś ostatnio ich ceny ? :popcorn:

:
Nowych ruskich chrono? Chyba ciężko do tysiaczka :popcorn:

:
Sprawdzałem. 1200-1500 to około 1000. ;) A przekraczanie założonego budżetu to chyba norma, nie? Jeżeli chrono i nie chińskie i rosyjskie to raczej kwarce zostaną w kwocie do 1000.

PS
Na naszym allegro najtańszy nowy Poljot na 3133 to 750 PLN, ale koperta chromowana i 38 mm.

Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-04-23, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Antisocial and faceless...
:
Dziękuje za pomoc. Dało mi trochę informacji też o markach więc zacząłem szukać po tym forum jak i sklepach. Wahałem się czy nie wziąć jakiegoś Orienta (kupię bambino jako typowy garniturowiec), albo Citka eco-drive. Ostatecznie wygrały lekkie tematy vintage. Zeppelin 100 jahre chrono.

fotki pożyczone:

W następnej kolejności do powstającej kolejności chyba trafi Orient Bambino.

W głowie mi jeszcze siedzi takie cuś:

Jak ktoś ma jakieś pomysły to proszę pisać.

:
A moze Atlantic Seacrest (czarny), nosi taki nasz prezydent :-)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum