Diver EDC do 200$
Odpowiedz do tematu

:
Słoniu, cala przyjemnosc z mojej strony :) moze w koncu wyleczysz sie z wenszy :)

:
Ptaku napisał/a:
moze w koncu wyleczysz sie z wenszy :)

NIGDY :twisted: :twisted: :twisted:

:
Słoniu napisał/a:
zaklinałem się, że monster to nie mój kilmat

O ilu zegarkach ja się juz tak zaklinałem... monster, maryna, radek, dżi... :D

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

:
Słoniu, Ty zakupoholiku :złośliwiec:

:
Słoniu, ja podejrzewam że śnieżynkę kliknę w weekend, więc nie czuj sie osamotniony w tym dziele ;P

[ Dodano: 2014-03-30, 15:10 ]
I śnieżynka się kliknęła :)) teraz zostaje czekać niecierpliwie :popcorn:

:
tez zastanawialem sie nad sniezynka, ale cygan wygral :) ale chodzi mi po glowie cos bialo niebieskiego

:
Mnie też kusza te nowe mini, jako że 'stare' zawsze mi sie podobały, ale delikatnie za małe są...niemniej teraz będzie Bestia, a potem zobaczymy czy sie uda :))

[ Dodano: 2014-03-31, 08:26 ]
Spojrzałem na zatokę, i poza jednym sprzedajacym, te mm są po 300-350 zielonych :/

:
Ja póki co nic nie kliknąłem - w końcu odwyk jest c'nie :złośliwiec:

:
Ostatecznie zakupiłem New Mini Snow Monster'a ;)

Jak na razie bardzo mi sie podoba i to moje pierwsze Seiko. Stop sekunda i dokręcanie na plus, luma dobrze świeci, o trzeciej w nocy, zaspany bez problemów odczytuje godzinę więc jest ok, świetna bransoleta i rozmiar taki w sam raz, nie za duży nie za mały, chociaż wszyscy mówią ze wielki jest :P

Na minus: ogniwa bransolety są połączone na wbijane sworznie - jak dla mnie kompletna porażka, najtańszy submariner parnisa ma ogniwa łączone na śruby. no i coś czego sie nie spodziewałem w zegarku marki seiko - indeksy na tarczy nie zgrywaja się dokładnie z indekasami na niebieskim ringu do okoła tarczy :( Pewnie da sie poprawić i z czasem to zrobie, ale ja pytam gdzie w tym momencie była kontrola jakości Seiko?

P.S. Dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze zegarka pifko

Ostatnio zmieniony przez LukasVanElvis 2014-04-24, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
:
No i graty pifko też se chyba pomyślę, bo miałem całkiem białego z poprzedniej serii, sprzedałem i żałuję ciut ;) a taki z niebieskimi akcentami i mechanizmem 4R36 jeszcze bardziej mi się podoba.

W sumie jak baby monster to diver, to mój ostatni nabytek też :)) w sumie to i tio piątka i na takim samym werku
na bransie (takase, choc pełna, ale w małym monsterku lepsza) fotka nie moja

a tak na nato

Pinów w bransie bym się nie czepiał, to budżetowa piątka, Orienty tez tak mają, a nawet kilka razy droższe kłality też ;)
Natomiast w moim też indeksy na ringu wewnętrznym minimalnie nie pasujądo tych na tarczy hmmm wygląda że odpuścili sobie dokładną kontrolę w budżetowych zegarkach :/

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Jak dla mnie nowy mini monster wygląda lepiej jak stary, ponieważ w starym bezel był za szeroki w stosunku do tarczy, a w nowym poprzez dodanie dodatkowego pierścienia wokół tarczy poprawiły sie proporcje. No i oczywiście nowy mini jest ładniejszy od regularnego monstera cool

goTomek napisał/a:
W sumie jak baby monster to diver, to mój ostatni nabytek też
Ja to jak zwykle kupuje zegarek nie za bardzo pasujący do początkowych założeń :P Ale jak dla mnie jeśli zegarek przetrzyma test jeziorowy to już jest diverem :D

:
LukasVanElvis, ja tez uważam ze mini jest duzo ładniejszy (i fajniejszy ogólnie) od monstera ;) Starszy model długo za mna chodził, ale jak przymierzyłem to wyszło ze nieco za mały, wiec mam nadzieję ze niedługo bedzie okazja przymierzyć nowego...

:
A mi mini nie podszedl i wyladowal na bazarku a nowy monsterek kupiony i zostaje

:
LukasVanElvis napisał/a:
no i coś czego sie nie spodziewałem w zegarku marki seiko - indeksy na tarczy nie zgrywaja się dokładnie z indekasami na niebieskim ringu do okoła tarczy

Taka przypadlosc Seiko, zdarza sie nawet w duzo drozszych modelach, np w sumo lub MM300 :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum