Oszalałem!!! Chcę citka... na prund czy inną bakterię...
Odpowiedz do tematu

:
Ten pierwszy owszem, ale on jest 42mm, ten drugi nie większy i nie...

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
Powiedzcie mi jedną rzecz odnośnie radio controlled. Czy zegarek podczas synchronizacji radiowej wysyła do nadajnika jakąś informację o strefie czasowej w której się znajduje, żeby ten mógł ustawić czas zgodny z tą strefą? hmmm

:
Nie, zegarek po prostu odbiera sygnał z najbliższego nadajnika i ustawia czas wg tego przekazu. Są modele kierowane wyłącznie na rynek europejski i tylko tu się synchronizują, ale znajdziesz też modele globalne.

:
No zgadza się ale do jednego nadajnika należy kilka stref czasowych. Skąd pewność, że jestem akurat w Warszawie a nie w Porto?

:
Zegarek niczego nie wysyła, to nadajnik obejmuje jedną strefę więc zegarek ustawia się prawidłowo.

Edit
W Porto nie będzie zasięgu z Niemiec.

Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-05-05, 21:08, w całości zmieniany 1 raz
:
Woytec napisał/a:
to nadajnik obejmuje jedną strefę

nono

Cichy, w zegarku ustawiasz swoją strefę czasową (np GMT+1, do tego służą skróty nazw miast) i w zależności od tych ustawień zegarek synchronizuje się z nadajnikiem. W Europie są dwa - Niemcy i Wlk Brytania ..

:
No to jak pojadę do Londynu i wcisnę synchronizację, to czas cofnie godzinę do tyłu?

:
Jeśli wcześniej nie zmienisz strefy "domowej" na londyńską - to tak ..

:
W sumie masz rację, ustawiałem to przecież, u nas PAR jak Paris. :oops:
Dodam jeszcze, że mozna ustawić też, czy czas letni ma byc włączony czy nie.

Jednak nie wiem dlaczego zdawało mi się, że zasięgo nadajnika to tylko jedna strefa :głową w mur:

:
W Europie jest kilka stref czasowych a nadajniki tylko dwa ..

Choć w zasadzie ten z Frankfurtu ma w zasięgu praktycznie całą Europę,
Woytec napisał/a:
W Porto nie będzie zasięgu z Niemiec.

Porto też :D .. Przy sprzyjających warunkach zasięg rośnie nawet do 4000km, 1200km to minimum, 2000km standard. W Moskwie też się synchronizują z Frankfurtu ..

:
No to już zajarzyłem! Najpierw zmiana strefy w zegarku, potem synchronizacja :) Dzięki Panowie.

:
To zasięgi minimalne

ale ten z Frankfurtu sięga nawet do Moskwy i czytałem, że nie zawsze, ale udaje się i tam wymusić synchronizację ..

Inna mapka ..

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum