Właśnie przyszedł czas na jakiś nowy zakup;)
Z racji, ze jestem wysoki i mam duże dłoni, każdy zegarek poniżej 43mm średnicy wygląda licho;].
Więc po krótkich poszukiwaniach znalazłem dwa fajnie wyglądające automaty:
J.Springs
http://allegro.pl/j-sprin...4190160137.html
Parnis
http://allegro.pl/zegarek...4181382679.html
W sumie może być też jakiś bateryjkowiec, ale g-shocka już mam, a jakos ciekawie wyglądającego zegarka nie zauważyłem.
Osobiście bardziej podoba mi się Parnis, ale mam pewne opory przed Chińszczyzną, no i coś tam na forum znalazłem, ze coś tu nawali, albo tam...
Za to j.Springs, to Seiko...jakby godniejsze zaufania i marka znana i poważana...
Pytanie, czy moje oporu przed Parnisem maja podstawy i czy moze coś fajniejszego znacie w tych pieniądzach?(400zł) No i najlepiej w PL, żeby zegarek był dostępny.
Odpowiedz do tematu
: Cos fajnego dużego - help:)
:
A na barbosa patrzyłeś? (o ile nie musi być to koniecznie nowy zegarek).
:
qla, określ jak "duzy" zegarek bys chciał- bo te które pokazałeś wiele wiecej niz 43mm nie mają...
za 400zł mozna kupic wiele bardzo fajnych zegarków, ale lepiej szukać za granicą- to naprawde nie jest trudne Z nowych raczej chińska chińszczyzna typu Parnis i MM, może jakieś tańsze Seiko (ale z rozmiarami raczej nie szaleją) albo Invicty na Ebay-u
za 400zł mozna kupic wiele bardzo fajnych zegarków, ale lepiej szukać za granicą- to naprawde nie jest trudne Z nowych raczej chińska chińszczyzna typu Parnis i MM, może jakieś tańsze Seiko (ale z rozmiarami raczej nie szaleją) albo Invicty na Ebay-u
:
Barbosa... nie? gdzie mam szukać ?:) (Nowy nie musi, pod warunkiem, ze będzie "robił robotę"
:
Barbosa to na zatoce Na licytacji mozna trafić w okolicach 150$ nówki, czyli prawie miescisz się w budzecie
:
Duży, to każdy od 43mm wzwyż. Zagranicą, może i szukanie nie jest trudne, ale zakup dla mnie problematyczny (raz. nigdy nie robiłem, dwa. paypale itd, jakoś mnie odstraszają, tzry. sprzedawca jakoś tak daleko )
:
ten JS jest maly, on ma ok. 42 z koronka.
400 zl w Polszy kupi Ci mniej niz rownowartosc tego np. na zatoce, wiec warto poszukac za granica.
Machu jest specjalista od duzych zegarkow:] moze uboota?
400 zl w Polszy kupi Ci mniej niz rownowartosc tego np. na zatoce, wiec warto poszukac za granica.
Machu jest specjalista od duzych zegarkow:] moze uboota?
beceen | ***** ***
:
Szukać na bazarku w ogłoszeniach, trafiają się.
Ja swój kupiłem w podobnym do Twego budżecie i za tę kasę nic ciekawszego z nurków nie znajdę.
Jest też opcja z androidem, to też trzeba albo sprowadzić albo szukać używki tutaj lub na kizi.
Ale cenowo i wielkościowo spełnia kryteria (wielkościowo nawet z nawiązką ).
tutaj na bazarku był też swego czasu fajny kwarcyk Redline, specyficzny, mi się podobał, duży, tanio, ale ostatecznie trafił się nurek parnisa i redline'a odpuściłem.
Przejrzyj ogłoszenia sprzedam, dwa barbosy jeszcze tam wiszą, choć nie wiem czy oba aktualne.
Cena trochę powyżej budżetu, ale warto dopłacić. Wiem, bo mam
Ostatnio zmieniony przez gryson 2014-05-06, 08:05, w całości zmieniany 1 raz
qla napisał/a: |
Barbosa... nie? gdzie mam szukać ?:) (Nowy nie musi, pod warunkiem, ze będzie "robił robotę" |
Szukać na bazarku w ogłoszeniach, trafiają się.
Ja swój kupiłem w podobnym do Twego budżecie i za tę kasę nic ciekawszego z nurków nie znajdę.
Jest też opcja z androidem, to też trzeba albo sprowadzić albo szukać używki tutaj lub na kizi.
Ale cenowo i wielkościowo spełnia kryteria (wielkościowo nawet z nawiązką ).
tutaj na bazarku był też swego czasu fajny kwarcyk Redline, specyficzny, mi się podobał, duży, tanio, ale ostatecznie trafił się nurek parnisa i redline'a odpuściłem.
Przejrzyj ogłoszenia sprzedam, dwa barbosy jeszcze tam wiszą, choć nie wiem czy oba aktualne.
Cena trochę powyżej budżetu, ale warto dopłacić. Wiem, bo mam
Ostatnio zmieniony przez gryson 2014-05-06, 08:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Czytane coś było tak z samego rana? Bo nie mogę rozszyfrować co poeta miał na myśli
A co do zapytania to pisz to Renifera - pomoże z marinami jakby co.
Ostatnio zmieniony przez rmaya 2014-05-06, 08:15, w całości zmieniany 1 raz
beceen napisał/a: |
400 zl w Polszy kupi Ci mniej niz rownowartosc tego np. na zatoce, wiec warto poszukac za granica. |
Czytane coś było tak z samego rana? Bo nie mogę rozszyfrować co poeta miał na myśli
A co do zapytania to pisz to Renifera - pomoże z marinami jakby co.
Ostatnio zmieniony przez rmaya 2014-05-06, 08:15, w całości zmieniany 1 raz
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein
:
qla, w sumie chodzi mi po głowie zeby sprzedać pare zegarków z kolekcji a najmniejsze co mam to 44mm
Wieczorem podeslę Ci na PW jakbys chciał bo teraz w pracy siedzę...
Wieczorem podeslę Ci na PW jakbys chciał bo teraz w pracy siedzę...
:
Machu, możesz podeslać im więcej opcji do wyboru tym lepiej
:
Kolega Renifer pomaga w ściągnięciu konkretnego upatrzonego modelu maryny?
rmaya napisał/a: |
A co do zapytania to pisz to Renifera - pomoże z marinami jakby co. |
:
spiesze wytlumaczyc ezopowy jezyk:
za 400 zl w Polsce mozna kupic mniej wartosciowe/ciekawe zegarki anizeli za rownowartosc tej kwoty (ca. 130 usd) zagranica, np. na jebaju.
fersztejen?
rmaya napisał/a: |
zytane coś było tak z samego rana? Bo nie mogę rozszyfrować co poeta miał na myśli |
spiesze wytlumaczyc ezopowy jezyk:
za 400 zl w Polsce mozna kupic mniej wartosciowe/ciekawe zegarki anizeli za rownowartosc tej kwoty (ca. 130 usd) zagranica, np. na jebaju.
fersztejen?
beceen | ***** ***
:
Ostatnio zmieniony przez gryson 2014-05-06, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
"Dlaczego nie fersztejen, my wszystko fersztejen, proszę bardzo pan spocznie, pan usiądzie, pan poczeka, się załatwi."
Ostatnio zmieniony przez gryson 2014-05-06, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
:
Wszystkie dostępne oczywiście
Odpowiedz do tematu
gryson napisał/a: |
|