Geckota K1 B-Uhr Vintage Flieger Big Pilot PVD Bronze
Odpowiedz do tematu

:
Słoniu, a wczoraj wystawić na bazar to nie mogłeś? :głową w mur: :głową w mur:
Miałbym z miejsca, a tak będę czekał... :evil:

Antisocial and faceless...
:
Słoniu potrafisz podgrzać atmosferę. Jedna recenzja, a już tylu napaleńców(łącznie ze mną :) ) czeka jak go wystawisz na bazarku, bo rzeczywiście za tą cenę jest super.
Pozwolę sobie dorzucić zdjęcie klamry celem zaspokojenia potrzeb niektórych kumotrów.

[ Dodano: 2014-05-10, 20:51 ]
Słoniu szybko zadziałałeś z tym bazarkiem, ale z powodu ważniejszych wydatków, dalej się będę tylko ślinił do niego

:
Na bazarku leży i wolny akurat ;)
Sie do niego przymierzałem, jak tylko prezesso pokazał i jeszcze był tańszy (swoją drogą, skoro podrożały na ebayu, to znaczy że mają wzięcie :) ), ale w sumie dobrze że poczekałem na słoniowa reckę i fotki, bo dla mnie chyba jednak ciut za duży.
Ale za tą cenę to wydaje się świetny.
Dzięki za reckę.

Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Tercet koperta-klamra-pasek doskonały

:
Geckota jest kawałem fajnego zegara - mimo wszystko z pilotami ciągle mam problem bo za szybko mi się nudzą hmmm Nie dotyczy to Stenka B-uhra ale on z definicji i kolorystyki dość rzadko jest na ręku - dzięki czemu ciągle mocno cieszy - no i ma chrono :D .

:
Recenzję jak zwykle, czyta się z przyjemnością, dobre lekkie pióro.
Zegarka nie kupiłbym bo mi się taka tarcza nie podoba.

Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Słoniu napisał/a:
Połączenie jasnozielonych indeksów z białą farbą skali minutowej wygląda całkiem dobrze a do ich jakości nie mogę specjalnie się przyczepić - ale do faktu, że nie świecą już tak. Niestety - masa luminescencyjna znalazła się jedynie na wskazówkach, które dość chętnie łapią światło i świecą ładną zieloną barwą.

No i w pełni ufając recenzji czuje się mocno oszukany :)) przez Kumotra sąsiada gdyż, ponieważ, bo żeby... zresztą sami zobaczcie :)) :))

No i teraz chyba trzeba będzie pomyśleć o odstąpieniu od umowy z tytułu niezgodności przedmiotu sprzedaży z opisem... hmmm

A poważnie mówiąc to z tym "świeceniem" to dość dziwna sprawa - zegar z pudla wyciągnąłem ( w sumie to z etui) na balkon wyszedłem i w pełnym słońcu fot kilka "pyknąłem" - no i poszedłem czekać na windę żeby do garażu zjechać, w którym to garażu ciemno jak to w garażu... i świeciły tylko wskazówki. Potem dwie godziny z psami na łące były - i wracając znowu garaż... i się okazało że ktoś zapomniał zgasić światło w zegarku...
No i teraz wygląda to tak jak wygląda - Monster to to nie jest, ale nie można powiedzieć że tarcza nie "świeci" - siła lumy jest porównywalna z Mewką D813.581, czyli jest tylko nieco słabiej niż Seiko SNZH - ale może nie Geckota nie powiedział jeszcze ostatniego słowa... hmmm

żeby nie było żadnej wątpliwości z tym "oszukany" " i "odstąpić od umowy"to żartowałem ;)

Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-05-13, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
:shock: Mnie się nic nie tliło nawet - to pewnie przez te twoje walizki z tyłu w samochodzie coś wyciekało czy promieniowało i stąd ten efekt :D

[ Dodano: 2014-05-13, 19:41 ]
Ten znaczek średnio mnie przekonywał aby wsiąść jednak argument bejsbola przekonał mnie do dokonania transakcji :złośliwiec:

:
Słoniu napisał/a:
:shock: Mnie się nic nie tliło nawet - to pewnie przez te twoje walizki z tyłu w samochodzie coś wyciekało czy promieniowało i stąd ten efekt :D

[ Dodano: 2014-05-13, 19:41 ]
Ten znaczek średnio mnie przekonywał aby wsiąść jednak argument bejsbola przekonał mnie do dokonania transakcji :złośliwiec:
Obrazek

W sumie może tak być... - tyle że na tej walizce był taki znaczek:

Bo to walizka teściowej była... :twisted: :))

Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-05-13, 18:47, w całości zmieniany 2 razy
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
A moja Gekotka ma status DESPATCHABLE TOHWDC AIRSURE w Bristolu ;) .

Antisocial and faceless...
:
Słoniu recenzja fajna, zegar ciekawy ale...
nie byłbym sobą gdybym nie dorzucił słówka o tym brązie... :twisted:
z tą trudnością obróbki to Cie trochę poniosło, a patyna jako ostatni produkt pasywacji jest raczej trwała i "osłania" materiał przed dalszą korozją :)) ale fakt, ciekawie zmienia kolorki :)
Sam jestem ciekaw jaką technologią nakładają PVD bo jeśli jest to natryskiwanie płomieniowe poddźwiękowe z przetapianiem to te koperty przeżyją Nas wszystkich :))

"Na pewno nie wszystko, co warto, to się opłaca, ale jeszcze pewniej (…) nie wszystko, co się opłaca, to jest w życiu coś warte. "
23 października 2007
Władysław Bartoszewski
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum