Pilot B-Uhr i B-Uhr typu B
Odpowiedz do tematu

: Pilot B-Uhr i B-Uhr typu B
Powiedzcie mi Kumotrowie czy można znaleźć - a jeśli tak to jakieś wskazówki bym prosił zegarki typu Pilot B-Uhr i B-Uhr typu B ale żeby było tak:

Średnica 44mm bez koronki (nie większy i nie mniejszy)
Centralna sekunda (koniecznie)
Stalowa koperta (koniecznie)
Mechanizm manualnie nakręcany (nie automat - koniecznie)

W cenie nie większej niż zegarki Steinharta NAV B-UHR z automatycznymi ETA 2824 czyli max 1600PLN

Rozglądam się od jakiegoś czasu i wychodzi mi jednoznacznie że jak z centralną sekundą to automat, a jak ręczne nakręcanie to mala sekunda... no i opcje jakoś mi się rozjeżdżają...

Pomożecie?

Nieczynne z powodu że zamknięte
:
No to masz problem ;-)
W sumie jedyny dostępny na rynku model to Tourby, który nie spełnia kryteriów ani wielkościowych ani cenowych - jest mniejszy i droższy.
Nie ma takich mechanizmów, po prostu.
Tourby ma swoją modyfikację Unitasa, reszta o ile robi takie cosie to na ETA2801 i 2804, ew. na starych, magazynowych wynalazkach FHF.
Moja rada - zrób sobie sam, na mechanizmie Urala najlepiej.

:
ALAMO wielkie dzięki... pifko
No to mnie nie pocieszyłeś...

Ale tutaj to już przekombinowałeś :))
ALAMO napisał/a:
Moja rada - zrób sobie sam, na mechanizmie Urala najlepiej.

Za cienki w majtach jestem żeby się za takie rzeczy zabierać ;) Może za kilka lat... hmmm

Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-06-11, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
:
Daj spokój, to naprawdę nie jest trudne. Najważniejsze to się zdecydować. Budżet który wyznaczyłeś styka na dwa takie zegarki pifko . Naprawdę nie masz specjalnych opcji w tym co wymyśliłeś.
Zacznij od szukania Urala, i podpytaj chłopaków co robili - Krwawy Hegemon zjadł na tym zęby swoje, i połowy rodziny ;-) Będziesz prowadzony za rączkę ;-)

:
3608 ze wskazówkami pilotowymi to chyba niedawno leżał na homageforum
tu sam mechanizm" http://www.homageforum.co...t=25265&start=0
aż mnie kurdę naszło...

Ostatnio zmieniony przez bofff 2014-06-11, 18:22, w całości zmieniany 2 razy
:
Były takie Laco (tyle, że rozmiar to 42mm) na ecie 2801

:
Słoniu napisał/a:
Były takie Laco (tyle, że rozmiar to 42mm) na ecie 2801
Obrazek

Stowe znalazłem jeszcze na tym mechanizmie - ale też mała jest bo 40 mm - tak że faktycznie chyba jedyne wyjście to własne wariacje składakowe...

Maras68
[Usunięty]
:
Daito- nie kaprys jak dziecie z nieprawego loza tylko bierz Steinharta B-uhra B-type- jest on rewelacyjny, jakbym mial twoja kase tobym bral :))

Ostatnio zmieniony przez Maras68 2014-06-12, 07:41, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum