Witajcie !
Wiecie może gdzie można kupić szkiełko szafirowe z antyrefleksem (najlepiej podwójnym) ? Potrzebuje do swojej Invicty
Odpowiedz do tematu
: Szafir z antyrefleksem
:
Jasniej... Wymiary?
Kupie drzwi do samochodu. Do mojego Opla.
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-06-15, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Jasniej... Wymiary?
Kupie drzwi do samochodu. Do mojego Opla.
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-06-15, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Wymiarów narazie nie znam, chodzi o szkiełko do Invicty Pro Diver. Wydawało mi się, że są jakieś sklepy gdzie jest wiele wymiarów i można bez problemu takie szkiełko kupić.
:
kolakk, nie można. Niestety. Aby kupić odpowiednie szkło, trzeba znać dokładny rozmiar, a żeby znać dokładny rozmiar, musi Ci zegarmistrz wyjąć szkło i pomierzyć. A potem zaczynają się schody...
Swoją drogą aż dziwi, że nikt jeszcze nie otworzył właśnie takiego sklepu z takimi zabawkami
Swoją drogą aż dziwi, że nikt jeszcze nie otworzył właśnie takiego sklepu z takimi zabawkami
:
Ja do swojej invicty 8926 kupowałem w time-pol.
Wymiary to 30.5mm na 2mm tak podaje producent ale ja dałem 2.5mm albo 3.0mm grube i pasuje idealnie.
Było to szkiełko mineralne co prawda ale widziałem w tym sklepie również szafirowe, najlepiej do nich napisać nie wszystko mają na stronie.
Wymiary to 30.5mm na 2mm tak podaje producent ale ja dałem 2.5mm albo 3.0mm grube i pasuje idealnie.
Było to szkiełko mineralne co prawda ale widziałem w tym sklepie również szafirowe, najlepiej do nich napisać nie wszystko mają na stronie.
:
beceen, korzystałeś z takiej usługi?
Jakie są koszty?
Jakie są koszty?
:
Ciekawe, czy zrobi z podwójnym ar. Watpię...
:
Bylem u Pana polecanego przez kolegę. Dorobienie szafiru z ar chyba przerosnie wartosc zegarka... Same szlifowanie mineralnego to 50 zl.
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
Odpowiedz do tematu
nie mowie, ze tanio, ale mineralne robi rozne: fazowane, wypukle itd.
Szafiry chyba tylko plaskie.
Santino, korzystalem - fazowane mineralne do seiko to ok 40zl z montazem.
Szafiry chyba tylko plaskie.
Santino, korzystalem - fazowane mineralne do seiko to ok 40zl z montazem.
beceen | ***** ***