Gerlach Otago vs DBMaster Diver 1000 Grey vs ProTac Diver 10
Odpowiedz do tematu

:
kornel91 napisał/a:
Daito, 18 cm.

Dzięki pifko

Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Dzięki za rady
Wybór już prawie podjęty: DB ME czarny (10 przyjdzie pensja)
tylko jeszcze mam takie pytanie: na bazarku leży całkiem ładny Ward CW C60 za cenę zbliżoną do ME
- jest trochę mniejszy 42 mm, słis, na werkach się nie znam to mi nazwy nic nie mówią, zazwyczaj bardziej się opłaca kupić używkę bo za daną cenę ma się "droższy" zegarek ale czy lepszy?, tylko czy większa cena nowego Warda nie jest przez firmę i napis słis kłalita naciągnięta?
Może ktoś ma oba zegarki i coś może doradzić?

:
grzybello napisał/a:

Może ktoś ma oba zegarki i coś może doradzić?

Nie mam tych dwóch zegarków - ale różnica miedzy nimi jest kolosalna... i nie chodzi tutaj o jakość wykonania bo zarówno do jakości CW jak i DB nie ma się gdzie przyczepić, nie chodzi tutaj o różnicę jeśli chodzi o mechanizmy, różnica polega na czym innym:

Orient Ray' - 42mm średnicy (podobnie jak CW C60) i Armida A1 - 44mm średnicy (nieco mniej niż DB ME):

I na ręce:

I właśnie na tym polega różnica ;)

:
Dzięki
zdjęcia mówią same za siebie :)

:
Ten niebieski Ray ma obłędny kolor na żywo, macałem i oglądałem.
Żeby tylko byl troszkę większy :głową w mur:

:
dlatego się go pozbyłem, a wystarczyło nadmuchać do 43 i leżałby dalej...
btw Ray ma bardziej 41mm

:
bofff napisał/a:
btw Ray ma bardziej 41mm
41,5mm dokładnie... ;) Ale tutaj raczej chodziło o pokazanie różnicy miedzy "odważnikiem" a "damką", a nie o kwestię średnicy bo DB ME i tak jest "szerszy" od Armidy i ma inną kopertę (dłuższe uszy).

Woytec napisał/a:
Żeby tylko byl troszkę większy
No żeby był... to by raczej konkurencji nie miał... ale jako garnitura może być... :)

:
Daito napisał/a:
bofff napisał/a:
btw Ray ma bardziej 41mm
41,5mm dokładnie... ;) Ale tutaj raczej chodziło o pokazanie różnicy miedzy "odważnikiem" a "damką", a nie o kwestię średnicy bo DB ME i tak jest "szerszy" od Armidy i ma inną kopertę (dłuższe uszy).

plask

Wyższy jest, bo to prawdziwy odważnik, a nie damkowata A1 ;)

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
bow napisał/a:
Daito napisał/a:
bofff napisał/a:
btw Ray ma bardziej 41mm

plask

Wyższy jest, bo to prawdziwy odważnik, a nie damkowata A1 ;)

Normalnie Ci wszystkie pierniki wykupię - zobaczysz :foch: i zasadzę z klapsa :)) :))

Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-07-06, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
:
Dzięki Kumotrzy za pomoc w wyborze, zegarek (zegarki :)) ) już kupione, DB ME będzie musiał poczekać bo kliknęły mi się na bazarku Gerlach Foka i Android 50 armour zielony od kumotra Umberto. Jak na razie oba wydaja się świetne - Foka będzie jako EDC w połączeniu z g-shockiem, a android na weekendy jak będę chciał łapę przypakować cool No i niedługo fotki w odpowiednim dziale wrzucę
pozdr. grzybello

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum