Witajcie!
Na forum jestem już kilka dni, ciężkich dni. Dużo czytania, wertowania i nauki. Kilka recek czytałem tutaj i u "konkurencji", jednak zdecydowałem się spytać, bo sam nie dotrę do odpowiednich zakątków.
Poszukuję czegoś innego niż edecowane divery. Chodzi mi o coś w stylu timexa military field, jednak wolę mechanika/automat. Ja wiem, że panuje moda na wielkie zegarki, ja zadowolę sie nawet 38mm. Stąd pytanie, jakiego zegarka szukać do 500-600 zł, czy może lepiej doinwestować do hamiltona khaki field (a jesli tak, to gdzie go dobrze nabyc - moze byc i za granica).
Z góry dziekuję za odpowiedź, mam nadzieję, że trafiłem z działem.
Pozdr
007
Odpowiedz do tematu
: klasyczny militarniak edc
:
Świetny jest! Dziękuję. Wezmę go pod uwagę. Znalazłem jeszcze na bazarku AVI-9 flyboy, co prawda lotnik i duży ale łączy w sobie trochę tematykę "military watcha", warto się nim interesować? W necie niektórzy narzekają inni się zachwycają (jak ze wszystkim).
:
Ostatnio zmieniony przez Jazz- 2014-08-13, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Jazz- 2014-08-13, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
:
Szczerze od Sikora zaczalem szukać militarniaka. Mówicie więc, że odpuścić hamiltona i brać sea-gulla?
:
Mewka jest super. Hami też. Są to jednak trochę inne zegarki.
Z Hamim masz + milion na dzielni.
jamesbond napisał/a: |
... Mówicie więc, że odpuścić hamiltona i brać sea-gulla? |
Mewka jest super. Hami też. Są to jednak trochę inne zegarki.
Z Hamim masz + milion na dzielni.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Rozejrzyj się też za Victorinoxami, choć to troszkę ponad budżet. One zjadają Hamiltony bez popitki ..
Np taki Infantry Vintage
seria Airboss
Np taki Infantry Vintage
seria Airboss
:
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2014-08-14, 13:07, w całości zmieniany 1 raz
Tomek napisał/a: |
Rozejrzyj się też za Victorinoxami, choć to troszkę ponad budżet... |
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2014-08-14, 13:07, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Dorian06, oj tam, oj tam, dodałem emotkę przy "troszkę"
To budżetowo, ale elektronicznie
Albo zapolować (już nieprodukowany model) na CITIZEN NH6050-02E
Kwarcowa Bulva
To budżetowo, ale elektronicznie
Albo zapolować (już nieprodukowany model) na CITIZEN NH6050-02E
Kwarcowa Bulva
:
Co do Victorinoxa to szykuje sie na ich "dżi" czyli "inox". Automat citka świetny. Niestety kwarce mnie irytuja skaczaca sekunda. Znaczy wole mechanicznie plywajaca i to delikatne cykanie martwi tylko wr w hamiltonie czy mewce. Musze pomierzyc seiko podane wyzej. Mam monsterka i uwielbiam ta marke. Moze z nia wyjde. Ale dziekuje za inne propozycje, moze cos przemowi do mnie podczas przemyslen i wezme np. Bulve zapominajac o tym kwarcu. Pewnie jak zwykle wyjdzie dolozenie do zaplanowanego budzetu ponad 50% ale przywyklem
Dzieki Chlopaki, jakbyscie wpadli na cos jeszcze dajcie znac. Kupno zegarka wymaga czasu
Dzieki Chlopaki, jakbyscie wpadli na cos jeszcze dajcie znac. Kupno zegarka wymaga czasu
:
Taki Orient
:
jamesbond, poszukaj może w jakichś klasycznych, militarnych i używanych wintydży? Można czasem coś trafić a chłopaki pewnie podrzucą linki
:
Odpowiedz do tematu
Myślałem nad tym, ale nie mam nawet punktu zaczepienia. postaram się poczytać.