Pomoc przy znalezieniu specyficznego kruca zegarka...
Odpowiedz do tematu

: Pomoc przy znalezieniu specyficznego kruca zegarka...
Witam serdecznie, kumotrzy zacni. Poszukuję zegarka do 400zł, a wszystko byłoby ładnie i cacy, gdyby nie moje widzimisię. Szukałem dosyć długo 2 modeli zegarków które widziałem u siebie w restauracji (jam kelner jest) po serwisach Allegro oraz Aliexpress ale nie mogę trafić w ten sęk mego wyidealizowanego wymysłu. A tak mnie korciło żeby zapytać o model...!

Otóż chciałbym podobny do tego: DZ1405 lecz prosty i bez zbędnych bajerów na tarczy, ew. sekundnik lub datownik może być jak najbardziej, koperta srebrna w przedziale 44 - 48mm bez koronki. Na ten moment posiadam zegarek Parnis pilot 47mm i rozmiar jest dla mnie jak znalazł, tak więc większe modele, czy mechaniczne werki mogą być jak najbardziej, chińczyki również.

Chcę sukcesywnie powiększać swoje zasoby zegarkowe, następny na pewno prędzej czy później będzie Promaster Nighthawk Citizen`a, lub coś na jego miarę jeśli okaże się rzeczywiście dla mnie zbyt mały(czego się obawiam), lecz teraz chcę znaleźć taki, czarny poczeka. :) Proszę pomóżcie! Help...!

:
Moze Parnis wzorowany na inzynierze?

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
To znaczy? Przepatrzyłem w swoim krótkim życiu już wiele Parnisów, lecz nie kojarzę żeby był choćby jeden taki o jaki mi chodzi. Szukam zegarka w nowoczesnym i sportowym stylu, a nie klasyka, choć mile dziękuję za sugestię.

:
O takim Apa pisze

A z mojego doświadczenia powiem Ci, że lepiej od razu szukać oryginału niż kombinować z homarami :D :))

:
Tego Paniaka obecnie ciężko dostać...

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
czy ten parnis którego powyżej pokazał tomaczo to jest to samo co to:

http://www.fotosik.pl/pok...cb4152f0a4.html

co to za model
rozgladam sie za takim intensywnie ale nigdzie go namierzyc nie moge, inna sprawa ze tylko na jednym zdjeciu wyglada ciekawie

:
Tak - to ten - sam bym wziął, ale nie ma skąd :głową w mur: :głową w mur:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

http://www.parnis-shop.co...products_id=202

http://www.parnis-shop.co...products_id=204

85$ +ship

A jesli by się ktoś decydował, niech skrobnie priva ;)

Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2014-08-26, 20:52, w całości zmieniany 2 razy
:
ale które zdjęcie jest bliższe oryginałowi?

Ostatnio zmieniony przez thomaskay 2014-08-26, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
:
Wysłałem zapytanie z poziomu sklepu, bo nie wiem, czy są faktycznie, czy tylko wiszą w ofercie wirtualnej - jak bedą, to ja biorę pifko :idea: :idea:

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

Propozycja bardzo gustowna, lecz jak już de facto wspomniałem, mam Parnisia (big) pilota, więc mam już zegarek z czarną tarczą. W zdjęciu podglądowym pokazałem że chodzi mi o taki z białą, oraz żeby koperta nie była w stosunku do tarczy zbyt duża. Tak jak ma zegarek Diesel DZ-4041 który także de iure posiadam.

Wciąż nader mile będą widziane kolejne propozycje, zegarek będzie miał za zadanie współgrać ze sportowymi koszulami. :)

:
Fazi napisał/a:
Wysłałem zapytanie z poziomu sklepu, bo nie wiem, czy są faktycznie, czy tylko wiszą w ofercie wirtualnej - jak bedą, to ja biorę pifko :idea: :idea:

Daj cynk Fazi bo też bym może sobie łyknął takiego Inżynierka :))

:
Z Parnis Shopem dawno temu gadałem - nie mają... (albo wtedy nie mieli).

Dziewczyny lubią brąz zapraszają :twisted:
:
To ze coś jest na zdjęciu w ofercie to nie ma pewności ze to jest na stanie a ostatnio wykryto poważne różnice w kolorystyce zegarków :evil:

:
no właśnie te kolory na zdjęciach bywają mylące

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum