Witam, jeśli się powtarzam to przepraszam ale wpisując "serwis certina" w wyszukaj nie znalazłem nic.
Opisze w skrócie moją przygodę z ta marką.
Dostałem parę lat temu na rocznicę ślubu zegarek Certina DS Furious. Nowy zakupiony na szczęście w Krakowie w Time Trend. Czemu na szczęście ? bo 3x oddawałem na gwarancję, urywały się elementy ozdobne na tarczy. po 3 naprawie dostałem zegarek i gwarancję na miesiąc ( za 3 razem zegarek zepsuł się w 24 miesiącu od daty zakupu) dostałem starą tarczkę w woreczku i zamontowano mi nową, niewiele to dało bo po 3 miesiącach znów odpadł element tarczy i tak nieszczęśliwie że zablokował wskazówki, ja głupek chcąc to poluźnić przekręciłem delikatnie koronkę po czym poczułem że kręci się już bez oporu i nie rusza wskazówkami będąc "u swojego" zegarmistrza który odblokował wskazówki i wyciągnął urwany element ze środka, niestety nie umiał naprawić mechanizmu, stąd moje pytanie o namiary na jakiś serwis który sobie może poradzić tym zegarkiem.
Orientuje się ktoś ,kto to może zrobić w małopolsce lub ewentualnie gdzie powinienem wysłać ? Chciałbym ominąć autoryzowany Warszawski serwis bo naprawa pewnie przerośnie wartość obecną zegarka.
dodatkowe pytanie to jeśli nie naprawiać to co w zamian ?:)
mam budżet ok 2.000zł. zależy mi na podobnym stylistycznie zegarku.
Zraziłem się nieco do firmy Certina ,czy słusznie ?
Odpowiedz do tematu
: serwis certina opłaca się naprawiać ?jak nie to co w zamian?
:
shockwave, nikt ogólnie nie narzeka na Certiny. Widocznie ten model im nie wyszedł. Jak już 3 razy była zmieniana tarcza to inny serwis pewnie nie pomoże. Pokaz, który miałeś model bo google trochę ich widzi I napisz jaki zegarek kwarc, automat to pomożemy w wyborze
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-11-30, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
źle mnie zrozumiałeś, 2x były naprawiane elementy tarczy bo odpadały a za 3 razem wymieniona już sama tarcza, po tej 3 naprawie i uzywaniu zegarka 3 miesiace znow odpadl element jakby tego było mało to z 3 naprawy gwarancyjnej zegarek wrócił źle uszelniony bo mi na basenie parował.
tak wyglądał
Poszukuję czegoś podobnego, automat,koniecznie z bransoletką, czytelna tarcza,świecące wskazówki w mroku . podobają mi się żywe kolory(sportowe) fajnie jakby była przyzwoita wodoszczelność bo często pływam.
załóżmy do 2500zł . wygląd podoba mi się Certiny z serii podium. Tissota ? jest tego tyle ,że głowa mała a jestem na tyle laikiem ,że nie widże różnicy pomiędzy zegarkiem za 1500 a zegarkiem za 15000.
P.S Gdzie kupić same oryginalne bransoletki certiny np ? w sklepie jak zapytałem to zaśpiewali do mojego DS furious 890zł. a sam zegarek kosztował 1500 jakieś, czyżby połowa wartości to bransoletka ?
tak wyglądał
Poszukuję czegoś podobnego, automat,koniecznie z bransoletką, czytelna tarcza,świecące wskazówki w mroku . podobają mi się żywe kolory(sportowe) fajnie jakby była przyzwoita wodoszczelność bo często pływam.
załóżmy do 2500zł . wygląd podoba mi się Certiny z serii podium. Tissota ? jest tego tyle ,że głowa mała a jestem na tyle laikiem ,że nie widże różnicy pomiędzy zegarkiem za 1500 a zegarkiem za 15000.
P.S Gdzie kupić same oryginalne bransoletki certiny np ? w sklepie jak zapytałem to zaśpiewali do mojego DS furious 890zł. a sam zegarek kosztował 1500 jakieś, czyżby połowa wartości to bransoletka ?
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-11-30, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
:
shockwave, niestety ceny bransolet takie są. Do Citizena kupionego na dutyfree za 1,2 k bransoleta w polskim serwisie 800 zł.
Takie Certinki- ceny oczywiście do negocjacji
http://www.zegarki.zgora...._C0134071105100
http://www.zegarki.zgora...._C0014271105700
Chrono w automacie do 2,5 k oprócz Certiny wyżej będzie ciężko kupić. Nurków za to dostatek. Tutaj mój temat
http://www.czwarty-wymiar...8&highlight=edc
Takie Certinki- ceny oczywiście do negocjacji
http://www.zegarki.zgora...._C0134071105100
http://www.zegarki.zgora...._C0014271105700
Chrono w automacie do 2,5 k oprócz Certiny wyżej będzie ciężko kupić. Nurków za to dostatek. Tutaj mój temat
http://www.czwarty-wymiar...8&highlight=edc
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-11-30, 21:40, w całości zmieniany 3 razy
Na tarczy muszą być liczby np 3,6,9,12 lub chociaż 6,12 , chciałbym aby zegarek był ładny, nie taki bardzo prosty. jest powyżej zdjęcie ds furious. nijak się ono ma do propozycji z linku nr 1 a wręcz ten zegarek jest przeciwieństwem tego co mi się podoba ten z 2 linka ds podium rozważam, ale cena lekko nie halo bo z 2 tys zrobiło się nagle 3, budżet 2,5 to już i tak 25% naciągnięty.
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-11-30, 21:40, w całości zmieniany 3 razy
:
Musisz byś siakąś podkupioną wrogą siłą, która chce bezczelnie powiedzieć że doskonałej jakości szwajcarskim zegarkom coś odpada do tego jeszcze wracają z seriwsu rozszczelnione.
To jest hańba, hańba i hańba - mowa nienawiści.
Szwajcarskiemu zegarku nic nie odpada!
Ani mu nie paruje!
Zwłaszcza jak jest Swiss made.
Z Hiszpanii.
A kontener a Chin - ale w nim sam Swiss made, z Hiszpanii.
No nie ma wuja - kłamstwo.
Sam zaparowałeś. Propagandzisto.
shockwave napisał/a: |
źle mnie zrozumiałeś, 2x były naprawiane elementy tarczy bo odpadały a za 3 razem wymieniona już sama tarcza, po tej 3 naprawie i uzywaniu zegarka 3 miesiace znow odpadl element jakby tego było mało to z 3 naprawy gwarancyjnej zegarek wrócił źle uszelniony bo mi na basenie parował.
tak wyglądał |
Musisz byś siakąś podkupioną wrogą siłą, która chce bezczelnie powiedzieć że doskonałej jakości szwajcarskim zegarkom coś odpada do tego jeszcze wracają z seriwsu rozszczelnione.
To jest hańba, hańba i hańba - mowa nienawiści.
Szwajcarskiemu zegarku nic nie odpada!
Ani mu nie paruje!
Zwłaszcza jak jest Swiss made.
Z Hiszpanii.
A kontener a Chin - ale w nim sam Swiss made, z Hiszpanii.
No nie ma wuja - kłamstwo.
Sam zaparowałeś. Propagandzisto.
:
yyy To jakiś sarkazm ? Bo nie czaję żartu ?
:
Alamo, z grubej rury musiałeś tak do świeżaka!!!
Może On nie jest z krainy deszczowców
shockwave w tej cenie to daruj sobie "Słissmejd", chociaż można znaleźć coś z oferty Steinharta
Zajrzyj sobie może tutaj, w założonym budżecie kupisz sobie dwa wypasione Citizeny, jeśli bateria Cię w rękę nie parzy
ALAMO napisał/a: | ||
Musisz byś siakąś podkupioną wrogą siłą, która chce bezczelnie powiedzieć że doskonałej jakości szwajcarskim zegarkom coś odpada do tego jeszcze wracają z seriwsu rozszczelnione. To jest hańba, hańba i hańba - mowa nienawiści. Szwajcarskiemu zegarku nic nie odpada! Ani mu nie paruje! Zwłaszcza jak jest Swiss made. Z Hiszpanii. A kontener a Chin - ale w nim sam Swiss made, z Hiszpanii. No nie ma wuja - kłamstwo. Sam zaparowałeś. Propagandzisto. |
Alamo, z grubej rury musiałeś tak do świeżaka!!!
Może On nie jest z krainy deszczowców
shockwave w tej cenie to daruj sobie "Słissmejd", chociaż można znaleźć coś z oferty Steinharta
Zajrzyj sobie może tutaj, w założonym budżecie kupisz sobie dwa wypasione Citizeny, jeśli bateria Cię w rękę nie parzy
Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
:
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-11-30, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Ile muszę więc dać za porządne swiss made ? Pisze uczciwie o swojej certinie, nie kosztowała jakoś kosmicznie dużo i służyła 5lat (wyłączając w sumie 4 miesiące spędzone w serwisie)
Zawsze marzyła mi się omega(bond) i najbardziej Tag Heuer. i Choć w sumie stać by mnie było na nie to szkoda mi tyle pieniędzy. wolę kilka tańszych choć dla mnie 2,5k za czasomierz to i tak dużo uważam, ale chcę mieć taki jak mi się bedzie podobał. Moja stara Certina wizualnie mi się podobała i poza awaryjnością byłem zadowolony 2 lata nie korygowałem czasu i nie miał odchylenia większego niż minuta.
Co do preferencji to czasomierz musi posiadac również szafirowe szkło ,najlepiej z atyrefleksem choć w tej kwocie może być ciężko...
Zawsze marzyła mi się omega(bond) i najbardziej Tag Heuer. i Choć w sumie stać by mnie było na nie to szkoda mi tyle pieniędzy. wolę kilka tańszych choć dla mnie 2,5k za czasomierz to i tak dużo uważam, ale chcę mieć taki jak mi się bedzie podobał. Moja stara Certina wizualnie mi się podobała i poza awaryjnością byłem zadowolony 2 lata nie korygowałem czasu i nie miał odchylenia większego niż minuta.
Co do preferencji to czasomierz musi posiadac również szafirowe szkło ,najlepiej z atyrefleksem choć w tej kwocie może być ciężko...
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-11-30, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Jakieś 8 tysięcy.
W zamian dostaniesz Seiko / Orienta za 800 zł, z metką.
Cytat: |
Ile muszę więc dać za porządne swiss made ? |
Jakieś 8 tysięcy.
W zamian dostaniesz Seiko / Orienta za 800 zł, z metką.
:
Fulwypas - klik za pół ceny. Certina się chowa, ale ma za to swiss made
Pozdrawiam, Wojtek
:
NIeczytelna tarcza, brak cyfr ,zapewne słabo świeci. Przyjmijmy że zegarek ma mieć osobny sekundnik ( nie ta długa cienka wskazówka) , fajnie świecić, wodoszczelność 100m(pływam na basenie tam jest maź 3m do nurkowania). szkło szafir z anty refleksem,bransoletka tytan(najchętniej biały) lub stal i fajnie jak będzie kalendarz rozbudowany na tyle aby nie trzeba go przestawiać co miesiąc a np co rok przestępny lub wcale chronografy,chronometry, kilka stref czasowych, wysokość n.p.m i inne rzeczy uważam za zbędne... więcej grzechów nie pamiętam... w założonym budżecie pewnie nie będzie to możliwe ,ale jeśli ktoś ma na myśli jakiś ciekawy model, proszę aby się podzielił.
:
Takie rzeczy to tylko w "erze" ........
Pozdrawiam, Wojtek
:
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-12-01, 00:43, w całości zmieniany 2 razy
tu np TAG HEUER AQUARACER CHRONOTIMER CAF1010 ładny, podoba mi się.
Czy ten zegarek może być oryginalny ???
http://olx.pl/oferta/tiss...html#22a966afa1
http://olx.pl/oferta/sprz...html#bd92df5264
Czy ten zegarek może być oryginalny ???
http://olx.pl/oferta/tiss...html#22a966afa1
http://olx.pl/oferta/sprz...html#bd92df5264
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-12-01, 00:43, w całości zmieniany 2 razy
:
Odpowiedz do tematu
shockwave, to co pokazał kolega to i ładnie świeci, szafir za AR, wodoszczelność 200 m, jest też wersja w tytanie za 500 $. Wiem bo mam taki z jasną tarczą na pasku.
A co do Taga i Ceriny to straszne podróby.
A co do Taga i Ceriny to straszne podróby.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91